نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
دانشگاه کردستان
چکیده
انگور رشه کردستان یکی از میوههای خوشمزه و شیرین با رنگ سیاه می باشد. این میوه شامل ویتامینهای E، C و برخی محافظت کننده ها مثل آنتی اکسیدانها می باشد. برای طراحی تجهیزات و امکانات برای خشک کردن، فرآوری و بسته بندی انگور رشه به دست آوردن گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی آن امری ضروری و مهم می باشد. در تحقیق حاضر خواص حرارتی انگور رشه کردستان شامل گرمای ویژه و انتقال حرارت مورد بررسی قرار گرفت. برای به دست آوردن گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی ، به ترتیب از روش مخلوط نمودن و روش سیم داغ استفاده شد. تمام آزمایشها در دماهای 40،50،60 و 70 درجه سلسیوس و سطوح رطوبتی 36/22، 56/37، 13/52 و 53/71 درصد انجام شد. نتایج نشان داد که گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی انگور رشه به ترتیب به صورت خطی از kJ kg-1 °C-16523/1 تا kJ kg-1 °C-1 3253/3 و از W m-1 °C-1 1252/0 تا
W m-1 °C-1 4202/0 با افزایش درجه حرارت و افزایش سطوح رطوبتی به طور خطی افزایش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که اثر رطوبت بر تغییرات گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی نسبت به درجه حرارت بسیار معنی دارتر است.
کلیدواژهها
ارسال نظر در مورد این مقاله