امین نیکخواه؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ سید رضا عطارزاده حسینی
چکیده
توجه به وضعیت ارگونومیکی کاربران ماشینهای کشاورزی یکی از اهداف مکانیزاسیون کشاورزی میباشد. از اینرو، این پژوهش با بهکارگیری روشی جدید به بررسی وضعیت ارگونومیک مکانیزمهای ترمز و گاز تراکتورهای MF285 و MF399 پرداخت، بدینترتیب که فعالیت الکتریکی عضلات دوقلوی داخلی، دوقلوی خارجی، پهن داخلی، پهن خارجی، کوادراتوس لومباروم و ...
بیشتر
توجه به وضعیت ارگونومیکی کاربران ماشینهای کشاورزی یکی از اهداف مکانیزاسیون کشاورزی میباشد. از اینرو، این پژوهش با بهکارگیری روشی جدید به بررسی وضعیت ارگونومیک مکانیزمهای ترمز و گاز تراکتورهای MF285 و MF399 پرداخت، بدینترتیب که فعالیت الکتریکی عضلات دوقلوی داخلی، دوقلوی خارجی، پهن داخلی، پهن خارجی، کوادراتوس لومباروم و تراپزیوس فوقانی کاربران قبل، در حین و پس از استراحت بعد از فشردن پدالهای ترمز و گاز توسط دستگاه بیوویژن ثبت شد. نتایج تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که عضلات پهن داخلی و دوقلوی داخلی با نسبت RMS بعد از 60 ثانیه فشردن پدال نسبت به قبل آن بهترتیب با 2/47 و 1/97 بیشترین فعالیت الکتریکی را در حین استفاده از مکانیزم ترمز تراکتور MF285 داشتند. عضلات دوقلوی داخلی و دوقلوی خارجی کاربران نیز بیشترین تنش را در هنگام فشردن پدال ترمز تراکتور MF399 داشتند. بهطور کلی، عضلات پهن داخلی و تراپزیوس فوقانی در حین استفاده از ترمز تراکتور MF285 تحت تنش بیشتری نسبت به تراکتور MF399 قرار گرفتند، در حالیکه عضلات دوقلوی داخلی، دوقلوی خارجی، پهن خارجی و کوادراتوس لومباروم طی بهکارگیری مکانیزم ترمز تراکتور MF285 تحت تنش کمتری نسبت به تراکتور دیگر قرار گرفتند. عضلات کوادراتوس لومباروم و دوقلوی داخلی کاربران در حین فشردن پدال گاز تراکتور MF285 بهترتیب بیشترین نسبت فعالیت الکتریکی را داشتند. درحالیکه کاربران تراکتور MF399 بیشترین تنش را در حین استفاده از پدال گاز بر روی عضلات پهن داخلی و دوقلوی خارجی متحمل میشوند. بهطور کلی، نسبت فعالیت الکتریکی تمام عضلات بهجز عضله پهن خارجی در حین استفاده از پدال گاز تراکتور MF285 بیشتر از تراکتور MF399 بود و کاربران این تراکتور در حین استفاده از مکانیزم گاز این تراکتور در شرایط نامطلوبتری قرار داشتند.
ایوب جعفری ملک آبادی؛ مهدی خجسته پور؛ باقر عمادی؛ محمودرضا گلزاریان
چکیده
در این مطالعه نسبت پوآسون ظاهری و مدول الاستیسیته دو رقم پیاز ایرانی (قرمز و زرد) در دو سرعت بارگذاری (15 و 25 میلیمتر بر دقیقه) و دو جهت (طولی و عرضی) برای سه میزان جابهجایی (5، 10 و 15 میلیمتر) تعیین شد. در هر نوبت آزمایشات بارگذاری توأم با عکسبرداری انجام گرفت. نسبت پوآسون ظاهری نیز از طریق پردازش تصویر محاسبه شد. با استفاده از تئوری ...
بیشتر
در این مطالعه نسبت پوآسون ظاهری و مدول الاستیسیته دو رقم پیاز ایرانی (قرمز و زرد) در دو سرعت بارگذاری (15 و 25 میلیمتر بر دقیقه) و دو جهت (طولی و عرضی) برای سه میزان جابهجایی (5، 10 و 15 میلیمتر) تعیین شد. در هر نوبت آزمایشات بارگذاری توأم با عکسبرداری انجام گرفت. نسبت پوآسون ظاهری نیز از طریق پردازش تصویر محاسبه شد. با استفاده از تئوری هرتز و نسبت پوآسون ظاهری محاسبه شده و نیز با در نظر گرفتن شکل پیاز، مدول الاستیسیته محاسبه گردید. مطابق جداول تجزیه واریانس برای نسبت پوآسون ظاهری و مدول الاستیسیته سرعت بارگذاری و میزان جابهجایی در سطح 5% معنیدار بود. بهطور میانگین نسبت پوآسون ظاهری و مدول الاستیسیته پیاز قرمز کمتر از پیاز زرد بهدست آمد. نسبت پوآسون ظاهری 0/4485 – 0/2623 و 0/4179 – 0/2423 و مدول الاستیسیته 5/449 – 2/032 و 5/311 – 1/829 مگاپاسکال بهترتیب برای پیاز زرد و قرمز بود. مدول الاستیسیته در حالت طولی بیشتر از مقادیر بهدست آمده برای حالت عرضی بود. با افزایش میزان جابهجایی، مقدار مدول الاستیسیته کاهش و مقدار نسبت پوآسون ظاهری نیز افزایش یافت. مدول الاستیسیته برای وضعیت طولی در سرعت بارگذاری 15 میلیمتر بر دقیقه بیشتر از سرعت بارگذاری 25 میلیمتر بر دقیقه و این نسبت برای وضعیت عرضی بالعکس میباشد.
رسول خدابخشیان؛ باقر عمادی
چکیده
در این تحقیق، پتانسیل تکنیک طیفسنجی رامان در تعیین مراحل رسیدگی، مواد جامد محلول و pH میوه خرمای مضافتی مورد ارزیابی قرار گرفت. طیفسنجی نمونهها در ناحیه 2500-400 سانتیمتر معکوس با استفاده از دستگاه طیفسنج Thermo Nicolet از نوع پاشنده بهدست آمد. نتایج حاصله حاکی از این بود که طیفهای بهدست آمده از پراکندگی رامان میتوانند نوارهای ...
بیشتر
در این تحقیق، پتانسیل تکنیک طیفسنجی رامان در تعیین مراحل رسیدگی، مواد جامد محلول و pH میوه خرمای مضافتی مورد ارزیابی قرار گرفت. طیفسنجی نمونهها در ناحیه 2500-400 سانتیمتر معکوس با استفاده از دستگاه طیفسنج Thermo Nicolet از نوع پاشنده بهدست آمد. نتایج حاصله حاکی از این بود که طیفهای بهدست آمده از پراکندگی رامان میتوانند نوارهای شاخصی (650، 1357 و 1590 سانتیمتر معکوس) را با توجه به مراحل مختلف رسیدگی خرما بروز دهند. این نوارها را میتوان به ارتعاشات کششی کربن-کربن (C=C و C-C) و کربن- هیدروژن (C-H) که در زنجیره اصلی ترکیبات شیمیایی محصول قرار دارند نسبت داد. همچنین مقایسه مقادیر پیشبینی شده مواد جامد محلول و pH از طیفسنجی با مقادیر واقعی آنها توانایی پیشگویی مدلهایی با ضرایب همبستگی بالا (0/955 و 0/981درجه بریکس بهترتیب برای مواد جامد محلول و pH) و مقادیر خطای پایین (1/2و 1/4 بهترتیب برای مواد جامد محلول و pH) را با استفاده از طیفسنجی رامان نتیجه داد.
باقر عمادی؛ امین نیکخواه؛ مهدی خجسته پور؛ حسین پیمان
چکیده
در این تحقیق میزان انرژی مصرفی و هزینههای ورودی تولید بادامزمینی در استان گیلان محاسبه شده است. اطلاعات از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 75 کشاورز بهدست آمد. دادهها از سه گروه مزرعه با مساحتهای کمتر از نیم هکتار، نیم تا یک هکتار و بیشتر از یک هکتار جمعآوری شدند. نتایج نشان داد، میزان انرژی ورودی برای تولید بادامزمینی 36/19407 ...
بیشتر
در این تحقیق میزان انرژی مصرفی و هزینههای ورودی تولید بادامزمینی در استان گیلان محاسبه شده است. اطلاعات از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 75 کشاورز بهدست آمد. دادهها از سه گروه مزرعه با مساحتهای کمتر از نیم هکتار، نیم تا یک هکتار و بیشتر از یک هکتار جمعآوری شدند. نتایج نشان داد، میزان انرژی ورودی برای تولید بادامزمینی 36/19407 مگاژول بر هکتار است. دو نهاده سوخت دیزل و کودهای شیمیایی بهترتیب با 05/50 و 14/19 درصد پرمصرفترین نهادههای انرژی در تولید بادامزمینی بودند و تفاوت انرژیهای ورودی سه نهاده ماشینها، سوخت دیزل و الکتریسیته در مساحتهای مختلف مزارع معنیدار (05/0>p) بود. میانگین کارایی انرژی در مساحتهای کمتر از نیم هکتار، نیم تا یک هکتار و بیش از یک هکتار بهترتیب 67/3، 02/4 و 12/4 بهدست آمد. بهرهوری انرژی در این مساحتها نیز بهترتیب 155/0، 169/0 و 174/0 کیلوگرم بر مگاژول محاسبه شد. نتایج استفاده از تابع کاب داگلاس نشان داد که تأثیر نهادههای کار انسانی، ماشینها، کودهای شیمیایی و الکتریسیته بر روی عملکرد مثبت و تأثیر نهادههای بذر، سوخت دیزل و سموم شیمیایی بر روی عملکرد بادامزمینی منفی بود. نسبت سود به هزینه 82/1 محاسبه شد و زمینهای تحت کشت با مساحت بیشتر از یک هکتار از انرژی مصرفی و هزینههای ورودی کمتری بر واحد سطح برخوردار بودند.
محمد سعادتی نیا؛ باقر عمادی؛ حسن صدرنیا
چکیده
یکی از روشهای غیر مخرب برای ارزیابی کیفیت درونی برخی میوه ها، پردازش و تحلیل سیگنالهای صوتی حاصله از ایجاد ضربه بر روی آنها می باشد. بر این اساس، امکان کاربرد این روش برای ارزیابی کیفیت درونی میوه هندوانه مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق، تأثیر دو متغیر مستقل محل اعمال ضربه (دو طرف خط مرکزی هندوانه و مقابل محل اتصال به ساقه) ...
بیشتر
یکی از روشهای غیر مخرب برای ارزیابی کیفیت درونی برخی میوه ها، پردازش و تحلیل سیگنالهای صوتی حاصله از ایجاد ضربه بر روی آنها می باشد. بر این اساس، امکان کاربرد این روش برای ارزیابی کیفیت درونی میوه هندوانه مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق، تأثیر دو متغیر مستقل محل اعمال ضربه (دو طرف خط مرکزی هندوانه و مقابل محل اتصال به ساقه) و شدت ضربه (12/09، 15/08و kg.mm.s-1 17/11) بر تغییرات خواص سیگنالهای صوتی حاصله مطالعه و ارتباط آنها با تغییرات خواص بیومکانیک بافت گوشت و پوست از جمله ضریب سفتی شاخص میزان رسیدگی هندوانه به عنوان متغیر وابسته بررسی گردید. نتایج نشان داد سطوح مختلف شدت و محل اعمال ضربه تاثیر معنی داری روی نتایج آزمون صوتی داشت، به گونه ای که اعمال ضربه به اطراف خط مرکزی هندوانه و شدت ضربه kg.mm.s-1 17/11 بهترین نتیجه را نشان داد. بین خواص بیومکانیک پوست میوه های نارس، رسیده و بیش رس تفاوت معنی داری ملاحظه نشد و لذا پیش بینی میشود که تفاوت مشاهده شده در خواص صوتی
هندوانه ها بیشتر به دلیل تفاوت در خواص گوشت باشد تا پوست.
کبری هدایتی؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ شهرام بیرقی طوسی
چکیده
شکر یکی از مواد غذائی مهم مورد نیاز، بهطور عمده از چغندرقند و نیشکر به دست می آید. با توجه به اهمیت شکر، سطح کشت قابل توجه محصول چغندرقند و نیز تعدد کارخانجات صنایع قند و شکر در کل استان های خراسان، انجام تحقیقات به منظور دستیابی به راه کارهایی جهت افزایش راندمان استخراج قند ضروری است. در این تحقیق تأثیر فرکانس امواج فراصوت، دما و ...
بیشتر
شکر یکی از مواد غذائی مهم مورد نیاز، بهطور عمده از چغندرقند و نیشکر به دست می آید. با توجه به اهمیت شکر، سطح کشت قابل توجه محصول چغندرقند و نیز تعدد کارخانجات صنایع قند و شکر در کل استان های خراسان، انجام تحقیقات به منظور دستیابی به راه کارهایی جهت افزایش راندمان استخراج قند ضروری است. در این تحقیق تأثیر فرکانس امواج فراصوت، دما و زمان موج دهی بر روی خواص مکانیکی و میزان استخراج قند از چغندرقند با رطوبت پایه 75% مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور توسط یک دستگاه حمام فراصوت در مقیاس آزمایشگاهی، تأثیر فاکتورهای فرکانس (بدون موج دهی، 25 و 45 کیلوهرتز)، دما (25، 50 و 70 درجه سانتی گراد) و زمان موج دهی (10، 20 و30 دقیقه) بر روی نمونهها مطالعه گردید؛ و با نمونه شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که فاکتورهای فرکانس، دما و زمان تأثیر معنی داری بر افزایش استخراج قند داشته است و می تواند نسبت به نمونه شاهد راندمان قندگیری را تا 56% افزایش دهد. میزان مدول الاستیسیته و مدول برشی روند کاهشی داشتند. میزان انرژی کل گسیختگی، انرژی کل برشی، نیروی حداکثر گسیختگی و نقطه تسلیم گسیختگی روند افزایشی داشتند. فرکانس بر روی نقطه تسلیم برشی و نیروی برشی تأثیر معنی داری نداشت.
محسن محمدی مقرب؛ محمد حسین عباسپورفرد؛ مرتضی گلدانی؛ باقر عمادی
چکیده
دما در طول سال در عمق 3 تا 4 متری زمین تقریباً ثابت است، در نتیجه تابستان دمای زیر زمین کمتر از دمای محیط بوده و این پتانسیل می-تواند برای سرمایش گلخانه با استفاده از سامانه مبدل زمین به هوا مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق بهمنظور بررسی کارایی این سامانه بر سرمایش گلخانه، اثر دو پارامتر مساحت کف گلخانه در سه سطح 9، 18 و 27 مترمربع ...
بیشتر
دما در طول سال در عمق 3 تا 4 متری زمین تقریباً ثابت است، در نتیجه تابستان دمای زیر زمین کمتر از دمای محیط بوده و این پتانسیل می-تواند برای سرمایش گلخانه با استفاده از سامانه مبدل زمین به هوا مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق بهمنظور بررسی کارایی این سامانه بر سرمایش گلخانه، اثر دو پارامتر مساحت کف گلخانه در سه سطح 9، 18 و 27 مترمربع و درصد پوشش گیاهی گلخانه در سه سطح صفر، 50 و 100 درصد بر دمای داخل گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. طرح آزمایشی مورد استفاده آزمون فاکتوریل بر پایه بلوک های کاملاً تصادفی می باشد. پارامترهای دمای دورن گلخانه، انرژی حرارتی مبادله شده و ضریب عملکرد مورد بررسی قرار گرفتند. از نتایج قابل توجه در این تحقیق این است که در حالت سرمایش بهدلیل بروز پدیده تقطیر در داخل لوله ها امکان استفاده از سیکل بسته وجود ندارد. همچنین اثر مساحت و درصد پوشش گیاهی بر عملکرد سامانه معنی دار بود. بهطوریکه بیشترین میانگین اختلاف دمایی بین دمای گلخانه شاهد و دمای گلخانه در تیمار پوشش گیاهی100 درصد و مساحت کف 9 مترمربع و برابر 6/9 درجه سانتیگراد و کمترین میانگین اختلاف دمایی در تیمار بدون پوشش گیاهی و مساحت کف 27 مترمربع و برابر 2/5 درجه سانتیگراد به دست آمد. با درنظر گرفتن میانگین انرژی حرارتی مبادله شده در هر تیمار برای حالت سرمایش با سیکل باز بهترین تیمار برای سامانه استفاده شده در این تحقیق، تیمار با مساحت کف 9 مترمربع و 100 درصد پوشش گیاهی تعیین شد.
احسان ولایتی؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ محمد حسین سعیدی راد
چکیده
مطالعه خواص مکانیکی زرشک ضمن مفید بودن در طراحی و بهینه سازی ماشین های حمل، فرآوری و بسته بندی، می تواند از بروز صدمات مکانیکی و تولید ضایعات جلوگیری نماید. در این تحقیق نیرو، تغییر شکل نظیر گسیختگی، انرژی شکست و چقرمگی میوه زرشک در رطوبتهای مختلف شامل 70 تا 76، 45 تا 50، 25 تا 30 و 7 تا 10 درصد بر مبنای تر مورد مطالعه قرار گرفتند. کاهش میزان ...
بیشتر
مطالعه خواص مکانیکی زرشک ضمن مفید بودن در طراحی و بهینه سازی ماشین های حمل، فرآوری و بسته بندی، می تواند از بروز صدمات مکانیکی و تولید ضایعات جلوگیری نماید. در این تحقیق نیرو، تغییر شکل نظیر گسیختگی، انرژی شکست و چقرمگی میوه زرشک در رطوبتهای مختلف شامل 70 تا 76، 45 تا 50، 25 تا 30 و 7 تا 10 درصد بر مبنای تر مورد مطالعه قرار گرفتند. کاهش میزان رطوبت باعث افزایش نیروی شکست از 387/1 به 679/2 نیوتن، چقرمگی از 297/4 به 220/8 ژول بر سانتی متر مکعب، کاهش تغییر شکل از 387/3 به 413/2 میلی متر و کاهش انرژی شکست از 921/0 به 661/0 میلی ژول شد. تأثیر جهت بارگذاری، سرعت بارگذاری و اثر متقابل آنها نیز تنها در میوه تازه با رطوبت 76 درصد بررسی شد که فقط اثر جهت بارگذاری بر روی کلیه خواص به استثنای چقرمگی معنی دار شد. همچنین محتوای رطوبتی به عنوان عامل موثر بر سرعت حد میوه شناخته شد به طوری که با کاهش محتوای رطوبتی، سرعت حد زرشک از 9 به 5/4 متر بر ثانیه کاهش یافت.
احسان ولایتی؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ محمد حسین سعیدی راد
چکیده
به منظور ارتقای سطح مکانیزاسیون در عملیات برداشت و فرآوری میوه زرشک بی دانه بعنوان یکی از محصولات بومی و اساسی استان خراسان جنوبی، برخی خواص فیزیکی آن شامل ابعاد، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، سطح رویه، جرم هزار دانه، چگالی واقعی، چگالی توده، تخلخل، ضریب اصطکاک استاتیک و زوایای استقرار مورد تحقیق قرار گرفت. مطالعه این خواص تحت تاثیر ...
بیشتر
به منظور ارتقای سطح مکانیزاسیون در عملیات برداشت و فرآوری میوه زرشک بی دانه بعنوان یکی از محصولات بومی و اساسی استان خراسان جنوبی، برخی خواص فیزیکی آن شامل ابعاد، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، سطح رویه، جرم هزار دانه، چگالی واقعی، چگالی توده، تخلخل، ضریب اصطکاک استاتیک و زوایای استقرار مورد تحقیق قرار گرفت. مطالعه این خواص تحت تاثیر تغییرات محتوای رطوبتی میوه بر آنها با استفاده از طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. تحلیل داده ها نشان داد که تغییر محتوای رطوبت، در سطح احتمال 5% موجب تغییر معنی دار تمامی پارامتر ها به جز ضریب اصطکاک بر سطح چوب و پلی اتیلن می شود. طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، سطح رویه، ضریب کرویت، جرم هزار دانه و چگالی توده با کاهش محتوی رطوبتی، کاهش و چگالی واقعی میوه، تخلخل، زوایای استقرار و ضرایب اصطکاک بر سطوح مختلف به جز چوب و پلی اتیلن با کاهش رطوبت افزایش یافت.