با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
استفاده از تصویربرداری پیسه پویا برای تعیین غیرتهاجمی خواص مکانیکی سیب درختی

امید امیدی ارجنکی؛ داود قنبریان؛ مجتبی نادری بلداجی؛ کاوه ملازاده

دوره 9، شماره 1 ، 1398، ، صفحه 73-86

https://doi.org/10.22067/jam.v9i1.68953

چکیده
  در این پژوهش امکان استفاده از روش تصویربرداری پیسه پویا با استفاده از لیزر با طول موج 780 نانومتر به‌منظور نظارت، ارزیابی و پیش‌بینی خواص مکانیکی سیب درختی رقم گلدن دلیشز شامل مدول الاستیسیته، حداکثر نیروی تسلیم، چقرمگی، ویسکوزیته و نرمش خزشی در مرحله تازه خوری مورد بررسی و سنجش قرار گرفته است. تصاویر پیسه پویا به کمک نورپردازی لیزری ...  بیشتر

طراحی و ساخت
طراحی، ساخت و ارزیابی یک نوع موزع خودکار نشاء ریشه لخت پیاز

محمد طهری؛ داود قنبریان؛ اورنگ تاکی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی

دوره 6، شماره 2 ، 1395، ، صفحه 271-282

https://doi.org/10.22067/jam.v6i2.36579

چکیده
  در سال های اخیر با توجه به کمبود منابع آبی در کشور، تولید پیاز با کاشت نشاءهای ریشه لخت مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است. با توجه به بالا بودن تراکم کشت مطلوب برای کشاورزان، فقدان ماشین مناسب برای کاشت نشاءهای ریشه لخت پیاز به‌عنوان یک مشکل اصلی ظاهر شده است. این تحقیق با هدف طراحی، ساخت و ارزیابی یک دستگاه موزع خودکار که بتواند ضمن ...  بیشتر

طراحی و ساخت
طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه اندازه‌بند غلتکی واگرا برای مغز بادام

داود قنبریان؛ علی قربانی مرغملکی؛ محمد علی قضاوی؛ شاهین بشارتی

دوره 5، شماره 2 ، 1394، ، صفحه 228-241

https://doi.org/10.22067/jam.v5i2.27009

چکیده
  مغز بادام جزء آن دسته از محصولاتی است که پیش از صادرات بایستی به‌طور صحیح اندازه‌بندی شود. در این تحقیق طراحی، ساخت و ارزیابی یک دستگاه اندازه‌بندی برای مغز بادام ارائه شده است. مکانیزم مورد استفاده از یک جفت غلتک واگرا با شیب و فاصله قابل تنظیم تشکیل شده است که مغز بادام‌ها را بر مبنای ضخامت آنها به سه دسته ریز (ضخامت کمتر از ۶ میلی‌متر)، ...  بیشتر

بررسی تأثیر ارتفاع سقوط و سطح برخورد بر کوفتگی سیب‌های صادراتی

داود قنبریان؛ منیژه شیروانی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ حسین گلستانیان

دوره 5، شماره 1 ، 1394، ، صفحه 122-133

https://doi.org/10.22067/jam.v5i1.21749

چکیده
  علی‌رغم جایگاه ممتاز جهانی ایران در تولید سیب درختی، متأسفانه پتانسیل صادرات این محصول نامناسب است. در این میان به‌نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین علل کاهش کیفیت ارقام سیب ایران آسیب کوفتگی وارد به این محصول است. در این پژوهش برخی از عوامل مؤثر بر این مسأله مورد ارزیابی قرار گرفته است. به این منظور آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی ...  بیشتر