مسعود فیضی؛ علی جعفری؛ حجت احمدی
چکیده
با توجه به کاربرد گسترده ارّه موتوری و اهمیت بالای مطالعه عوامل مؤثر بر ارتعاشات آن، به بررسی تأثیر نوع چوب و دور موتور بر ارتعاشات یک نوع ارّه موتوری پرداخته شد. مطالعه بر روی سه نوع چوب راش، ممرز و توسکا، منتخب از جنگلهای شمال ایران، صورت گرفت. برخلاف مطالعات قبلی یک حالت بدون برش نیز بهعنوان تیمار شاهد به آزمایشها اضافه گردید. ...
بیشتر
با توجه به کاربرد گسترده ارّه موتوری و اهمیت بالای مطالعه عوامل مؤثر بر ارتعاشات آن، به بررسی تأثیر نوع چوب و دور موتور بر ارتعاشات یک نوع ارّه موتوری پرداخته شد. مطالعه بر روی سه نوع چوب راش، ممرز و توسکا، منتخب از جنگلهای شمال ایران، صورت گرفت. برخلاف مطالعات قبلی یک حالت بدون برش نیز بهعنوان تیمار شاهد به آزمایشها اضافه گردید. همچنین ارتعاشات در سه دور مختلف حین برش چوب اندازهگیری شد. سپس، سیگنالهای ارتعاشی مطابق با استانداردهای بینالمللی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که هر چند نوع عملیات بر میزان شتاب ارتعاش وزندار شده فرکانسی تأثیر معنیداری نداشته است، امّا برش چوب سبب افزایش میزان شتاب ارتعاش وزندار نشده در فرکانسهای پایین و کاهش آن در فرکانسهای بالا شده است. همچنین تأثیر دور موتور و جهت بر میزان شتاب ارتعاش وزندار شده فرکانسی، در سطح 1% معنیدار بود. افزایش دور موتور، سبب افزایش در میزان شتاب ارتعاش وزندار شده فرکانسی گردید.
مسعود فیضی؛ علی جعفری؛ حجت احمدی
چکیده
امروزه بیشتر کارهای کشاورزی و صنعتی به کمک ماشینهای مختلف انجام میگیرد و تقریباً تمامی کاربران این گونه ماشینها در معرض ارتعاشات ناشی از آنها هستند. دو نوع اصلی ارتعاشات شامل ارتعاشات کل بدن و ارتعاشات دست- بازو میباشد. ارّه موتوری یکی از وسایل دستی سنگین است که کاربر خود را در معرض سطح بالایی از ارتعاشات دست- بازو قرار میدهد. ...
بیشتر
امروزه بیشتر کارهای کشاورزی و صنعتی به کمک ماشینهای مختلف انجام میگیرد و تقریباً تمامی کاربران این گونه ماشینها در معرض ارتعاشات ناشی از آنها هستند. دو نوع اصلی ارتعاشات شامل ارتعاشات کل بدن و ارتعاشات دست- بازو میباشد. ارّه موتوری یکی از وسایل دستی سنگین است که کاربر خود را در معرض سطح بالایی از ارتعاشات دست- بازو قرار میدهد. در این مطالعه مقادیر شتاب ارتعاش طی آزمایشی بر روی دستههای جلو و عقب ارّه موتوری stihl-MS230 در سه جهت عمودی، جانبی و محوری و در سه دور موتور آرام، نامی و تند در شرایط بدون برش درخت اندازهگیری شد. مقادیر جذر میانگین مربعات شتاب ارتعاش از سیگنالهای شتاب در حوزه زمان و مقادیر شتاب وزندار شده فرکانسی در باندهای یک سوم اکتاو در بازه فرکانسی 6/5 تا 1250 هرتز و همچنین مقادیر شتاب ارتعاش کل از سیگنالهای حوزه فرکانس بهدست آمد. نتایج نشان داد که تأثیر دور موتور و جهت بر میزان جذر میانگین مربعات شتاب ارتعاش در سطح 1% معنیدار بوده است. میزان کلی ارتعاش با دور شدن از دور نامی موتور افزایش یافت و این افزایش در دسته عقب بیشتر از دسته جلو بود، بنابراین خطر ابتلا به بیماری انگشت سفید در دست راست بیشتر از دست چپ خواهد بود.
علیرضا ثنایی فر؛ سید سعید محتسبی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ حجت احمدی
چکیده
بو یکی از مهمترین ویژگیهای حسی میوهها به حساب میآید و نسبت به تغییرات ترکیبات آنها حساسیت ویژهای دارد. گازهایی که در بو و طعم میوهها دخالت میکنند، حاصل فعالیتهای متابولیکی میوه در زمانهای رسیدگی، برداشت، پس از برداشت و انبار میباشند. بنابراین بوی ساطع شده از میوه در طول نگهداری آن نیز تغییر میکند. ماشین بویایی (بینی ...
بیشتر
بو یکی از مهمترین ویژگیهای حسی میوهها به حساب میآید و نسبت به تغییرات ترکیبات آنها حساسیت ویژهای دارد. گازهایی که در بو و طعم میوهها دخالت میکنند، حاصل فعالیتهای متابولیکی میوه در زمانهای رسیدگی، برداشت، پس از برداشت و انبار میباشند. بنابراین بوی ساطع شده از میوه در طول نگهداری آن نیز تغییر میکند. ماشین بویایی (بینی الکترونیکی) با شبیه سازی حس بویایی انسان، تشخیص و درک بوهای پیچیده را با استفاده از آرایهای از حسگرهای شیمیایی انجام میدهد. در این پژوهش سامانه ماشین بویایی کم هزینهای بر پایه شش حسگر نیمه هادی اکسید فلزی (MOS) طراحی، توسعه و پیادهسازی شد و قابلیت آن بهمنظور پایش رد اثر رسیدگی موز مورد مطالعه قرار گرفت. اجزای اصلی سامانه طراحی شده شامل سامانه دریافت نمونه، آرایه حسگرهای گازی، سامانه تحصیل داده، الگوریتمهای تشخیص الگو و تحلیل داده میباشد. تحلیل تفکیک خطی (LDA) بهمنظور طبقه بندی ویژگیهای استخراجی از سیگنالهای ماشین بویایی استفاده گردید و براساس نتایج حاصل شده، دقت در طبقه بندی دوره رسیدگی 3/97% بهدست آمد. نتایج بهدست آمده توانایی بالای ماشین بویایی را در تمایز بین مراحل دوره رسیدگی نشان داد که میتوان این سامانه را بهعنوان یک ابزار غیر مخرب برای پایش و کنترل کیفیت در طول نگهداری موز بهکار برد.