با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
1. تحلیل و بررسی اکسرژی سیستم تولید بخار به منظور کاوش پتانسیل بهینه‌سازی مصرف انرژی

ایمان گلپور؛ پرویز احمدی مقدم؛ علی محمد نیکبخت

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 دی 1399

http://dx.doi.org/10.22067/jam.2021.57932.0

چکیده
  در این کار تحقیقاتی، تحلیل انرژی و اکسرژی سامانه تولید بخار شرکت آبمیوه پاکدیس ارومیه با چهار دیگ بخار مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده معادلات تعادل جرم، انرژی و اکسرژی برای هر یک از اجزای سامانه، توابع هدف ترمودینامیکی شامل بازده اکسرژی، نرخ تخریب اکسرژی، نرخ تلفات اکسرژی و نرخ پتانسیل بهبود آن­­ها بر اساس قانون اول و دوم ترمودینامیکی ...  بیشتر

مدل‌سازی
2. مطالعه تجربی و شبیه سازی سینیتیک خشک شدن یونجه ساقه کوبی شده به روش دینامیک سیالات محاسباتی

مریم دانا؛ پرویز احمدی مقدم

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 بهمن 1399

http://dx.doi.org/10.22067/jam.2021.67096.0

چکیده
  در این پژوهش تأثیر شدت ساقه کوبی بر فرآیند خشک شدن یونجه و همچنین ماکزیمم نیروی مورد نیاز برای جدا کردن برگ از ساقه مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش ها بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی صورت گرفت. متغیرهای مستقل، شدت ساق کوبی در 3 شدت (کم، متوسط و شدید)، زمان در 7 سطح برای آزمایش اول و 4 سطح برای آزمایش دوم و همچنین متغیرهای ...  بیشتر

3. مقایسه‌ی روش‌های پس‌پراکنشی لیزر و تصویربرداری دیجیتال روی تشخیص آلفا- سولانین در سیب‌زمینی

سعیده بابازاده؛ پرویز احمدی مقدم؛ آرش ثباتیان؛ فاروق شریفیان

دوره 10، شماره 1 ، 1399، ، صفحه 49-58

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v10i1.79800

چکیده
  هدف اصلی این تحقیق، بررسی توانایی‌های دو روش غیر مخرّب، تصویربرداری دیجیتال (DI) و تصویربرداری پس‌پراکنشی نور لیزر (LLBI)، روی تشخیص سم آلفا- سولانین در سیب‌زمینی است. نمونه‌های سیب‌زمینی در گروه‌های سالم و سمّی براساس مقدار آلفا- سولانین موجود دسته‌بندی شدند. کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) برای تعیین مقدار آلفا- سولانین موجود ...  بیشتر

4. طبقه‌بندی کیوی با استفاده از تکنیک ضربه- آکوستیک و شبکه عصبی مصنوعی

فرزانه جنت دوست؛ پرویز احمدی مقدم؛ فاروق شریفیان

دوره 9، شماره 2 ، 1398، ، صفحه 337-346

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v9i2.71198

چکیده
  حفظ پارامترهای کیفی میوه در مرحله پس از برداشت نقش تاثیرگذاری در بازارپسندی و کاهش ضایعات محصول دارد. هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی فاکتور سفتی میوه‌ی کیوی پس از برداشت با استفاده از تکنیک غیرمخرب آنالیز سیگنال صوتی حاصل از ضربه می‌باشد. در این مطالعه 150 عدد کیوی رقم هایوارد در طول دوره 18 روز پس از برداشت (پس از خروج از سردخانه) مورد مطالعه ...  بیشتر

5. تخمین کربن آلی خاک با استفاده از مدل‌های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون خطی چندگانه بر اساس پردازش تصاویر رنگی

پریسا عطائیان؛ پرویز احمدی مقدم؛ ابراهیم سپهر

دوره 8، شماره 1 ، 1397، ، صفحه 137-148

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v8i1.59228

چکیده
  کربن آلی خاک منبع عظیمی از مواد مغذی برای گیاه بوده و به‌عنوان عاملی فعال در گسترش ساختمان خاک، نقش مهمی در بهبود حاصل‌خیزی خاک‌های کشاورزی دارد. هدف اصلی از این پژوهش، تخمین میزان کربن آلی خاک در زمین‌های کشاورزی با استفاده از یک روش ساده، سریع و کم هزینه می‌باشد. 80 نمونه خاک از مزارع کشاورزی شمال آذربایجان غربی تا جنوب استان به‌صورت ...  بیشتر

6. تعیین مقدار بقایای گیاهی، ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی خاک در سیستم‌های خاک‌ورزی مختلف

پرویز احمدی مقدم؛ لعیا افتخاری؛ عارف مردانی؛ حبیب خداوردیلو

دوره 6، شماره 1 ، 1395، ، صفحه 102-113

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v6i1.32700

چکیده
  روش‌های خاک‌ورزی حفاظتی که با مدیریت مناسب بقایای محصول همراه باشد یکی از راه‌کارهای مؤثر در جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش آلودگی هوا، کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها در کشاورزی به‌شمار می‌رود. در این تحقیق، تأثیر روش‌های مختلف خاک‌ورزی بر پوشش بقایای گیاهی، مقاومت مکانیکی خاک و پایداری خاکدانه‌ها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ...  بیشتر

7. مقایسه دو نوع پخش کننده کودپاش‌های سانتریفوژ به منظور بهینه سازی الگوی پخش کود

پرویز احمدی مقدم؛ یدالله احمدی؛ فاروق صالحی

دوره 3، شماره 2 ، 1392، ، صفحه 85-91

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v3i2.25162

چکیده
  افزایش تقاضای مواد غذایی در سال‌های اخیر، موجب بالا رفتن مصرف کودهای شیمیایی جامد در بخش کشاورزی شده است. مصرف بی رویه کود، باعث کاهش کیفی و کمی محصول شده است که علاوه بر افزایش هزینه‌ها باعث آلودگی خاک، آب‌های سطحی و زیر سطحی می‌شود. توزیع و پخش یکنواخت کود در سطح مزرعه یکی از اصول اساسی کشاورزی مرسوم به شمار می‌آید. در این پژوهش ...  بیشتر