با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
حل عددی فرآیند انتقال جرم طی خشک کردن برش‌های سیب با استفاده از روش شبه‌طیفی

آتنا پاسبان؛ محبت محبی؛ حسن صدرنیا؛ سید احمد شهیدی

دوره 9، شماره 1 ، 1398، ، صفحه 113-122

https://doi.org/10.22067/jam.v9i1.63511

چکیده
  یکی از جنبه‌های مهم فناوری خشک‌کردن به‌خصوص در فرآیندهای صنعتی، مدل‌سازی و شبیه‌سازی فرآیند خشک‌کردن می‌باشد. در این پژوهش با استفاده از روش عددی شبه‌طیفی معادلات انتقال جرم مربوط به فرآیند خشک کردن سیب حل گردید. جهت بررسی صحت و دقت مدل ارائه شده نتایج حاصل از حل عددی مدل با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفت. جهت ...  بیشتر

پیش‌بینی ‌توزیع ‌دما در قطعه ‌چوبی ‌تنه ‌درخت ‌خرما ‌تحت‌ گرمایش‌ مایکروویو ‌جهت ‌مبارزه ‌با ‌آفت ‌‌سرخرطومی ‌خرما‌

سعید ملازهی؛ حسن صدرنیا؛ محمدرضا بیاتی

دوره 8، شماره 2 ، 1397، ، صفحه 333-345

https://doi.org/10.22067/jam.v8i2.62524

چکیده
  امواج‌ مایکرو ‌با‌ برخورد ‌به ‌مولکول‌های‌ آب، ‌ایجاد ‌گرما ‌در ‌جسم ‌می‌نمایند. به ‌کمک‌ نرم‌افزار کامسول ‌و ‌تعیین ‌برخی ‌پارامترهای ‌فیزیکی ‌و‌ مغناطیسی ‌چوب تنه ‌درخت ‌خرما، ‌در ‌آزمایشگاه ‌مواد،‌ دما‌ در ‌نقاط مختلف چوب تنه به‌دست آمد. در این‌ تحقیق، ‌سه ‌نقطه ‌در ‌مسیر ‌یکی ‌از ‌قطرهای ‌مکعب‌ چوبی ...  بیشتر

ارائه یک الگوریتم تجزیه بوستروفدون اصلاح شده برای پیکربندی بهینه مزارع مسطح جهت استفاده در سامانه‌های طراحی مسیر وسایل نقلیه کشاورزی

رحمان گودرزی؛ حسن صدرنیا؛ عباس روحانی؛ مصطفی نوری بایگی

دوره 8، شماره 1 ، 1397، ، صفحه 171-183

https://doi.org/10.22067/jam.v8i1.58398

چکیده
  در سال‌های اخیر، عرضه ربات‌های سیار و ماشین‌های مجهز به سامانه‌های هدایت خودکار برای کار در محیط‌های کشاورزی افزایش یافته است. طراحی مسیر برای این سامانه‌ها یک ضرورت است و هم‌چنین یک فرصت جدید برای بهبود بازدهی عملیات زراعی و کاهش اثرات زیست‌محیطی فرآهم آورده است. تاکنون راهکارهای زیادی برای برآورده کردن احتیاجات خاص مسئله ...  بیشتر

تجزیه و تحلیل سهم نهاده‌های مختلف و تعیین شاخص‌های انرژی در تولید مرغ گوشتی شهرستان مشهد

حسن صدرنیا؛ مهدی خجسته پور؛ حسن عاقل؛ عباس سعیدی رشک علیا

دوره 7، شماره 1 ، 1396، ، صفحه 285-297

https://doi.org/10.22067/jam.v7i1.37205

چکیده
  صنعت طیور یکی از بزرگ‌ترین و توسعه‌یافته ترین صنایع موجود در کشور است و میزان انرژی مصرفی در مرغداری یکی از مهم‌ترین مسائل در پرورش مرغ گوشتی می‌باشد. تحقیق حاضر به بررسی روند مصرف انرژی و میزان مصرف آن در مرغداری‌های پرورش مرغ گوشتی در شهرستان مشهد می‌پردازد. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق از طریق پرسش‌نامه و مصاحبه حضوری با 36 پرورش‌دهنده ...  بیشتر

پیش بینی روزهای کاری برای عملیات خاک ورزی ثانویه و کاشت پاییزه

ارمغان کوثری مقدم؛ حسن صدرنیا؛ حسن عاقل؛ محمد بنایان اول

دوره 6، شماره 2 ، 1395، ، صفحه 537-546

https://doi.org/10.22067/jam.v6i2.38089

چکیده
  روز کاری یکی از عوامل تعیین کننده در انتخاب بهینه سیستم ماشین های زراعی بوده و تعیین کننده میزان زمان موجود برای انجام عملیات کشاورزی می باشد. معمولاً برای تعیین تعداد روزهای کاری موجود از مدل های شبیه سازی رطوبت خاک استفاده می شود. در این تحقیق نیز، مدل شبیه‌سازی به منظور محاسبه رطوبت روزانه خاک در مزرعه تهیه شده است. مدل به دست آمده ...  بیشتر

مقایسه دو روش خشک کردن بر مصرف انرژی و پارامترهای کیفی شلغم رقم سر ارغوانی

حسن صدرنیا؛ هادی منفرد؛ مهدی خجسته پور

دوره 5، شماره 1 ، 1394، ، صفحه 143-153

https://doi.org/10.22067/jam.v5i1.22910

چکیده
  خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری محصولات کشاورزی است که بازار محصولات زراعی را وسیع تر کرده است. با استفاده از این روش می‌توان محصولات را با هزینه کمتر انبار و در تمام طول سال به بازارهای مصرف منتقل نمود. یکی از سبزی‌های مهم و مغذی که می‌توان با خشک کردن، خارج از فصل نیز استفاده نمود محصول شلغم‌ است. در این تحقیق علاوه بر ...  بیشتر

ارزیابی رسیدگی هندوانه با استفاده از تحلیل صوت حاصل از اعمال ضربه به آن

محمد سعادتی نیا؛ باقر عمادی؛ حسن صدرنیا

دوره 4، شماره 2 ، 1393، ، صفحه 296-304

https://doi.org/10.22067/jam.v4i2.34824

چکیده
  یکی از روش‏های غیر مخرب برای ارزیابی کیفیت درونی برخی میوه ‏ها، پردازش و تحلیل سیگنال‏های صوتی حاصله از ایجاد ضربه بر روی آن‏ها می‏ باشد. بر این اساس، امکان کاربرد این روش برای ارزیابی کیفیت درونی میوه هندوانه مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق، تأثیر دو متغیر مستقل محل اعمال ضربه (دو طرف خط مرکزی هندوانه و مقابل محل اتصال به ساقه) ...  بیشتر

بررسی تأثیر میزان غلظت کلریدکلسیم دوآبه بر برخی خواص مکانیکی سیب طی دوره انبارمانی

مصطفی جعفریان؛ حسن صدرنیا؛ محمدحسین آق خانی

دوره 3، شماره 2 ، 1392، ، صفحه 133-143

https://doi.org/10.22067/jam.v3i2.25169

چکیده
  امروزه استفاده از مواد پوششی جهت حفظ کیفیت محصولاتی که دوره انبارمانی دارند، مرسوم است. تحقیقات گذشته نشان داده است ترکیبات کلسیم موجب بهبود و حفظ استحکام دیواره سلولی می‌گردد. بر این اساس در این تحقیق اثر غلظت ماده پوشاننده کلریدکلسیم دوآبه بر دو واریته سیب زرد و قرمز لبنانی مورد بررسی قرار گرفت. سیب‌ها با عمل غوطه‌وری در محلول ...  بیشتر