با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
نانوتکنولوژی (فیلم های بسته‌بندی، بیوکامپوزیت‌ها، سلول‌های خورشید)
ارزیابی خواص مکانیکی فیلم‌های پلی‌لاکتیک اسیدی، اندازه‌گیری‌شده در ماه اول و دهم

ندا تجری؛ حسن صدرنیا؛ فرشته حسینی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 خرداد 1404

https://doi.org/10.22067/jam.2025.90838.1316

چکیده
  پلی‌لاکتیک اسید یک پلیمر گرمانرم، زیست‌تخریب‌پذیر و زیست‌فعال است که از منابع تجدیدپذیر مانند چغندر و سیب‌زمینی به‌دست می‌آید. پلی‌لاکتیک اسید پلیمری با ماهیت نسبتاً شکننده است که این ویژگی می‌تواند کاربردهای آن را در صنعت بسته‌بندی محدود سازد. خواص مکانیکی این پلیمر می‌تواند با افزودن نانوذرات و نرم‌کننده‌ها بهبود یابد. ...  بیشتر

تکنولوژی‌های پس از برداشت
بررسی تاثیر میدان مغناطیس حاصل از پیچه هلمهولتز بر نرخ تبخیر آب در یک خشک‌کن همرفتی هوای گرم

حمید محمدی نژاد؛ محمدحسین آق خانی؛ حسن صدرنیا

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 23 تیر 1404

https://doi.org/10.22067/jam.2025.91869.1337

چکیده
  کاهش رطوبت در محصولات غذایی برای حفظ بهتر آن‌ها بسیار معمول بوده و یکی از روش‌های نگهداری مواد غذایی تبخیر آب و خشک‌کردن آن‌ها می‌باشد، که در روش‌های خشک کردن سنتی اتلاف انرژی، زمان طولانی و تاثیر نامطلوب بر کیفیت محصولات قابل‌مشاهده است، بنابراین استفاده از روش‌هایی جهت بهبود و رفع این‌گونه محدودیت‌ها و افزایش راندمان خشک ...  بیشتر

تکنولوژی‌های پس از برداشت
بررسی اثر زمان برداشت انگور و خشک کردن به روش خلاء (VD) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی کشمش رقم بی‌دانه سفید قوچان

فائزه کیومرثی دربندی؛ یحیی سلاح ورزی؛ بهرام عابدی؛ مریم کمالی؛ حسن صدرنیا

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 23 تیر 1404

https://doi.org/10.22067/jam.2024.87715.1241

چکیده
  با توجه به اهمیت زمان برداشت انگور برکیفیت کشمش، تعیین زمان مناسب برداشت و بهینه‌سازی روش‌های خشک کردن برای دستیابی به تولید کشمش با کیفیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به‌منظور بررسی اثر متقابل زمان برداشت (5، 15و 25 شهریور ماه) و روش خشک کردن (آفتاب خشک، خشک‌کن خلاء 60، 70 و 80 درجه سلسیوس) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی کشمش رقم بی‌دانه ...  بیشتر

تکنولوژی‌های پس از برداشت
اثر ترکیبی پلاسمای سرد فشار اتمسفری و پراکسید هیدروژن به‌عنوان یک رویکرد کارآمد برای کنترل کپک سبز پس از برداشت مرکبات

عصمت برزنونی؛ حسن صدرنیا؛ فرشاد صحبت زاده؛ صادق خداویسی

دوره 14، شماره 4 ، دی 1403، ، صفحه 355-366

https://doi.org/10.22067/jam.2023.82325.1165

چکیده
  کپک سبز و آبی عوامل محدودکننده دوره انبارداری بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله مرکبات می‌باشد. در این تحقیق اثر پلاسمای سرد فشار اتمسفری تولیدشده توسط تخلیه اسپارک گذرا جریان مستقیم در یک راکتور بسته بر روی سوسپانسیون قارچ پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم بررسی شد. سوسپانسیون با غلظت‌های اولیه متفاوت شامل: صفر، پنج صدم، یک دهم و پنج دهم ...  بیشتر

نانوتکنولوژی (فیلم های بسته‌بندی، بیوکامپوزیت‌ها، سلول‌های خورشید)
بررسی تاثیر زمان نگهداری بر ویژگی‌های مکانیکی فیلم زیست‌تخریب‌پذیر پلی‌لاکتیک اسید حاوی نانو ذرات اکسید روی

ندا تجری؛ حسن صدرنیا؛ فرشته حسینی

دوره 14، شماره 3 ، مهر 1403، ، صفحه 283-299

https://doi.org/10.22067/jam.2023.81863.1160

چکیده
  پلی‌لاکتیک‌اسید پلیمری زیست‌تخریب‌پذیر است که خواص مکانیکی آن می‌تواند تحت تاثیر زمان تغییر کند. در این تحقیق ویژگی‌های مکانیکی شش نوع فیلم تولیدشده بر پایه پلی‌لاکتیک‌اسید با ترکیبات مختلف (پلی‌اتیلن‌گلیکول 400، تویین 80 و نانو ذرات اکسید روی) در بازه زمانی 14 ماهه (ماه‌های اول، دوم، سوم، چهارم و چهاردهم) مورد بررسی قرار گرفت ...  بیشتر

حل عددی فرآیند انتقال جرم طی خشک کردن برش‌های سیب با استفاده از روش شبه‌طیفی

آتنا پاسبان؛ محبت محبی؛ حسن صدرنیا؛ سید احمد شهیدی

دوره 9، شماره 1 ، 1398، ، صفحه 113-122

https://doi.org/10.22067/jam.v9i1.63511

چکیده
  یکی از جنبه‌های مهم فناوری خشک‌کردن به‌خصوص در فرآیندهای صنعتی، مدل‌سازی و شبیه‌سازی فرآیند خشک‌کردن می‌باشد. در این پژوهش با استفاده از روش عددی شبه‌طیفی معادلات انتقال جرم مربوط به فرآیند خشک کردن سیب حل گردید. جهت بررسی صحت و دقت مدل ارائه شده نتایج حاصل از حل عددی مدل با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفت. جهت ...  بیشتر

پیش‌بینی ‌توزیع ‌دما در قطعه ‌چوبی ‌تنه ‌درخت ‌خرما ‌تحت‌ گرمایش‌ مایکروویو ‌جهت ‌مبارزه ‌با ‌آفت ‌‌سرخرطومی ‌خرما‌

سعید ملازهی؛ حسن صدرنیا؛ محمدرضا بیاتی

دوره 8، شماره 2 ، 1397، ، صفحه 333-345

https://doi.org/10.22067/jam.v8i2.62524

چکیده
  امواج‌ مایکرو ‌با‌ برخورد ‌به ‌مولکول‌های‌ آب، ‌ایجاد ‌گرما ‌در ‌جسم ‌می‌نمایند. به ‌کمک‌ نرم‌افزار کامسول ‌و ‌تعیین ‌برخی ‌پارامترهای ‌فیزیکی ‌و‌ مغناطیسی ‌چوب تنه ‌درخت ‌خرما، ‌در ‌آزمایشگاه ‌مواد،‌ دما‌ در ‌نقاط مختلف چوب تنه به‌دست آمد. در این‌ تحقیق، ‌سه ‌نقطه ‌در ‌مسیر ‌یکی ‌از ‌قطرهای ‌مکعب‌ چوبی ...  بیشتر

ارائه یک الگوریتم تجزیه بوستروفدون اصلاح شده برای پیکربندی بهینه مزارع مسطح جهت استفاده در سامانه‌های طراحی مسیر وسایل نقلیه کشاورزی

رحمان گودرزی؛ حسن صدرنیا؛ عباس روحانی؛ مصطفی نوری بایگی

دوره 8، شماره 1 ، 1397، ، صفحه 171-183

https://doi.org/10.22067/jam.v8i1.58398

چکیده
  در سال‌های اخیر، عرضه ربات‌های سیار و ماشین‌های مجهز به سامانه‌های هدایت خودکار برای کار در محیط‌های کشاورزی افزایش یافته است. طراحی مسیر برای این سامانه‌ها یک ضرورت است و هم‌چنین یک فرصت جدید برای بهبود بازدهی عملیات زراعی و کاهش اثرات زیست‌محیطی فرآهم آورده است. تاکنون راهکارهای زیادی برای برآورده کردن احتیاجات خاص مسئله ...  بیشتر

تجزیه و تحلیل سهم نهاده‌های مختلف و تعیین شاخص‌های انرژی در تولید مرغ گوشتی شهرستان مشهد

حسن صدرنیا؛ مهدی خجسته پور؛ حسن عاقل؛ عباس سعیدی رشک علیا

دوره 7، شماره 1 ، 1396، ، صفحه 285-297

https://doi.org/10.22067/jam.v7i1.37205

چکیده
  صنعت طیور یکی از بزرگ‌ترین و توسعه‌یافته ترین صنایع موجود در کشور است و میزان انرژی مصرفی در مرغداری یکی از مهم‌ترین مسائل در پرورش مرغ گوشتی می‌باشد. تحقیق حاضر به بررسی روند مصرف انرژی و میزان مصرف آن در مرغداری‌های پرورش مرغ گوشتی در شهرستان مشهد می‌پردازد. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق از طریق پرسش‌نامه و مصاحبه حضوری با 36 پرورش‌دهنده ...  بیشتر

پیش بینی روزهای کاری برای عملیات خاک ورزی ثانویه و کاشت پاییزه

ارمغان کوثری مقدم؛ حسن صدرنیا؛ حسن عاقل؛ محمد بنایان اول

دوره 6، شماره 2 ، 1395، ، صفحه 537-546

https://doi.org/10.22067/jam.v6i2.38089

چکیده
  روز کاری یکی از عوامل تعیین کننده در انتخاب بهینه سیستم ماشین های زراعی بوده و تعیین کننده میزان زمان موجود برای انجام عملیات کشاورزی می باشد. معمولاً برای تعیین تعداد روزهای کاری موجود از مدل های شبیه سازی رطوبت خاک استفاده می شود. در این تحقیق نیز، مدل شبیه‌سازی به منظور محاسبه رطوبت روزانه خاک در مزرعه تهیه شده است. مدل به دست آمده ...  بیشتر

مقایسه دو روش خشک کردن بر مصرف انرژی و پارامترهای کیفی شلغم رقم سر ارغوانی

حسن صدرنیا؛ هادی منفرد؛ مهدی خجسته پور

دوره 5، شماره 1 ، 1394، ، صفحه 143-153

https://doi.org/10.22067/jam.v5i1.22910

چکیده
  خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری محصولات کشاورزی است که بازار محصولات زراعی را وسیع تر کرده است. با استفاده از این روش می‌توان محصولات را با هزینه کمتر انبار و در تمام طول سال به بازارهای مصرف منتقل نمود. یکی از سبزی‌های مهم و مغذی که می‌توان با خشک کردن، خارج از فصل نیز استفاده نمود محصول شلغم‌ است. در این تحقیق علاوه بر ...  بیشتر

ارزیابی رسیدگی هندوانه با استفاده از تحلیل صوت حاصل از اعمال ضربه به آن

محمد سعادتی نیا؛ باقر عمادی؛ حسن صدرنیا

دوره 4، شماره 2 ، 1393، ، صفحه 296-304

https://doi.org/10.22067/jam.v4i2.34824

چکیده
  یکی از روش‏های غیر مخرب برای ارزیابی کیفیت درونی برخی میوه ‏ها، پردازش و تحلیل سیگنال‏های صوتی حاصله از ایجاد ضربه بر روی آن‏ها می‏ باشد. بر این اساس، امکان کاربرد این روش برای ارزیابی کیفیت درونی میوه هندوانه مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق، تأثیر دو متغیر مستقل محل اعمال ضربه (دو طرف خط مرکزی هندوانه و مقابل محل اتصال به ساقه) ...  بیشتر

بررسی تأثیر میزان غلظت کلریدکلسیم دوآبه بر برخی خواص مکانیکی سیب طی دوره انبارمانی

مصطفی جعفریان؛ حسن صدرنیا؛ محمدحسین آق خانی

دوره 3، شماره 2 ، 1392، ، صفحه 133-143

https://doi.org/10.22067/jam.v3i2.25169

چکیده
  امروزه استفاده از مواد پوششی جهت حفظ کیفیت محصولاتی که دوره انبارمانی دارند، مرسوم است. تحقیقات گذشته نشان داده است ترکیبات کلسیم موجب بهبود و حفظ استحکام دیواره سلولی می‌گردد. بر این اساس در این تحقیق اثر غلظت ماده پوشاننده کلریدکلسیم دوآبه بر دو واریته سیب زرد و قرمز لبنانی مورد بررسی قرار گرفت. سیب‌ها با عمل غوطه‌وری در محلول ...  بیشتر