کشاورزی دقیق
رحیم آزادنیا؛ علی رجبی پور؛ بهاره جمشیدی؛ محمود امید
چکیده
میزان عناصر مغذی نقش بسزایی در رشد، تکثیر و عملکرد محصولات کشاورزی و گیاهان دارند. با پیشبینی این عناصر میتوان بهصورت دقیق نهادههای شیمیایی را مدیریت کرد. هدف از این مطالعه ارزیابی غیرمخرب میزان عناصر NPK با استفاده از طیفسنجی مرئی/ فروسرخ نزدیک (Vis/NIR) در بازه طول موجی 500 تا 1000 نانومتر بود. برای این منظور، طیفسنجی از نمونههای ...
بیشتر
میزان عناصر مغذی نقش بسزایی در رشد، تکثیر و عملکرد محصولات کشاورزی و گیاهان دارند. با پیشبینی این عناصر میتوان بهصورت دقیق نهادههای شیمیایی را مدیریت کرد. هدف از این مطالعه ارزیابی غیرمخرب میزان عناصر NPK با استفاده از طیفسنجی مرئی/ فروسرخ نزدیک (Vis/NIR) در بازه طول موجی 500 تا 1000 نانومتر بود. برای این منظور، طیفسنجی از نمونههای برگ درختان سیب در مد اندازهگیری تقابلی انجام گرفت. برای حذف اثرات ناخواسته از روشهای مختلف پیشپردازش استفاده شد تا مدل واسنجی دقیق حاصل شود. در این راستا، مدل واسنجی چند متغیره حداقل مربعات جزئی (PLS) بر پایه اندازهگیریهای مرجع و اطلاعات طیفی با روشهای مختلف پیشپردازش مورد بررسی قرار گرفت. بهترین مدل ارائه شده مبتنی بر روش پیشپردازش توزیع نرمال استاندارد در ترکیب با مشتق دوم (SNV+D2) با مقادیر 988/0rc= ،% 028/0=RMSEC ، 978/0 rp =،% 034/0=RMSEP و 47/7=RPD متعلق به پیشبینی نیتروژن بود. بهترین مدل برای ارزیابی میزان فسفر و پتاسیم نیز براساس روش پیشپردازش تصحیح پراکنش افزاینده در ترکیب با مشتق دوم (MSC+D2) بهترتیب 976/0 rp =،% 021/0=RMSEP، 15/7=RPD و 958/0 rp =،% 0057/0=RMSEP، 96/5=RPD بهدست آمد. نتایج بهدست آمده حاصل از این پژوهش نشان میدهد که طیفسنجی Vis/NIR میتواند به عنوان یک ابزار غیرمخرب، سریع و قابل اعتماد برای پیشبینی مقدار عناصر مغذی درخت سیب استفاده و از مصرف بیش از حد نهادههای شیمیایی و پیامدهای ناشی از آن جلوگیری گردد.
زینب رمدانی؛ رضا عبدی؛ محمود امید؛ محمدعلی میسمی
چکیده
ارزیابی چرخه زندگی محصولات و فرآوردههای غذایی راهکاری سازنده جهت درک میزان مصرف انرژی و تولید آلایندههای زیستمحیطی میباشد. فرآیند تولید محصولات لبنی اثرات قابل ملاحظهای بر روی تغییرات زیستمحیطی دارد. فعالیتهای انجام شده در فرآیند تولید محصولات لبنی شامل سه بخش اصلی کارخانه لبنیات، واحدهای دامپروری و مزارع کشت علوفه، ...
بیشتر
ارزیابی چرخه زندگی محصولات و فرآوردههای غذایی راهکاری سازنده جهت درک میزان مصرف انرژی و تولید آلایندههای زیستمحیطی میباشد. فرآیند تولید محصولات لبنی اثرات قابل ملاحظهای بر روی تغییرات زیستمحیطی دارد. فعالیتهای انجام شده در فرآیند تولید محصولات لبنی شامل سه بخش اصلی کارخانه لبنیات، واحدهای دامپروری و مزارع کشت علوفه، بر میزان تغییرات زیستمحیطی اثرگذار است. در این تحقیق چرخه تولید محصولات لبنی در شهر کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این کار، چرخه تولید به دو بخش شامل تولید شیر خام در دامداریها و تولید فرآوردههای لبنی در کارخانه لبنیات تقسیمبندی شد. در هر بخش الگوی مصرف انرژی و بارهای زیستمحیطی بررسی شدند. نتایج نشان دادند که در بخش دامپروری، MJ 6286/29 انرژی برای مقدار شیر تولید شده در ماه مصرف شده است. همچنین خوراک مصرفی دام 45/12% از کل انرژی مصرفی را شامل شد که بیشترین مقدار این انرژی به کنسانتره اختصاص داشت. کمترین انرژی مصرفی نیز مربوط به نهاده ماشین با مقدار GJ 0/92 در ماه بوده است. ارزیابی چرخه زندگی تولید محصولات لبنی نشان داد که در کارخانه لبنیات نهاده شیر خام ایجادکننده بسیاری از گروههای تأثیرگذار زیستمحیطی بهخصوص گروههای تقلیل خاک، سرطانزایی و اسیدی شدن میباشد. در واحدهای دامداری نیز، کنسانتره بیش از 90% در گروههای تأثیرگذار تقلیل خاک و سرطانزایی اثرگذار بوده است. استفاده از بیوگاز تولیدی در دامداریها و آبگرمکن خورشیدی راهکار مناسبی در جهت تأمین قسمتی از نیاز به انرژی میباشد.
حسنی محمدی منور؛ رضا علیمردانی؛ محمود امید
چکیده
بیش از دو دهه است که بخش کشاورزی استفاده از سامانههای خودکار را تجربه میکند. از موارد کاربرد این سامانهها در کشاورزی میتوان به برداشت میوه اشاره نمود. بینایی کامپیوتر یکی از پرکاربردترین فنآوریهای مورد استفاده در صنایع غذایی و کشاورزی نوین است. در مقاله حاضر سیستمی خودکار مبتنی بر بینایی کامپیوتر جهت برداشت گوجهفرنگی ...
بیشتر
بیش از دو دهه است که بخش کشاورزی استفاده از سامانههای خودکار را تجربه میکند. از موارد کاربرد این سامانهها در کشاورزی میتوان به برداشت میوه اشاره نمود. بینایی کامپیوتر یکی از پرکاربردترین فنآوریهای مورد استفاده در صنایع غذایی و کشاورزی نوین است. در مقاله حاضر سیستمی خودکار مبتنی بر بینایی کامپیوتر جهت برداشت گوجهفرنگی گلخانهای ارائه می شود. دوربینCCD به عنوان حسگر بینایی از فضای کاری عکس میگیرد و گوجهها با رسیدگی بالای 50 درصد توسط پردازش تصاویر شناسایی میشوند. در این پژوهش از سه فضای رنگیRGB , HSI و YCbCr و سه الگوریتم آستانهیابی، انحنای سطح تصویر و رابطه قرمز/ سبز جهت تشخیص گوجهفرنگیهای رسیده از زمینه و تحت شرایط نور طبیعی استفاده شده است. نتایج نشان میدهد متوسط خطای الگوریتمهای آستانهیابی، رابطه قرمز/ سبز و انحنای سطح تصویر بهترتیب 82/11، 03/10 و 95/7 درصد در سه فضای رنگیHSI ، RGB وYCbCr بود. فضای رنگی YCbCr و الگوریتم انحنای سطح تصویر در تمایز گوجهفرنگی رسیده از زمینه و در شرایط نور طبیعی، موفقتر عمل میکند.