مدلسازی
بنت الهدی قاسمی باغبادرانی؛ عباس همت؛ علی قاسمی؛ علی حسین حبیبی راد
چکیده
اکثر آسیبهای مکانیکی در انواع میوه و سبزی در اثر تنشهای تماسی تحت بارهای استاتیکی، شبهاستاتیکی و ضربهای ایجاد و موجب کاهش کیفیت محصول و ارزش اقتصادی آن میشود. در این پژوهش، سیب بهعنوان یک ماده ویسکوالاستیک تحت بارگذاری شبهاستاتیکی با استفاده از روش اجزاء محدود مدلسازی شد. با استفاده از آزمایشهای تجربی خواص الاستیک، ...
بیشتر
اکثر آسیبهای مکانیکی در انواع میوه و سبزی در اثر تنشهای تماسی تحت بارهای استاتیکی، شبهاستاتیکی و ضربهای ایجاد و موجب کاهش کیفیت محصول و ارزش اقتصادی آن میشود. در این پژوهش، سیب بهعنوان یک ماده ویسکوالاستیک تحت بارگذاری شبهاستاتیکی با استفاده از روش اجزاء محدود مدلسازی شد. با استفاده از آزمایشهای تجربی خواص الاستیک، ویسکوالاستیک و مقاومت برشی سیب تعیین شدند و در شبیهسازی سیب در نرم افزار آباکوس مورد استفاده قرار گرفتند. مقایسه نتایج تجربی و مدلسازی شدهی سیب نشان داد که مدل ویسکوالاستیک رفتار سیب حین بارگذاری شبهاستاتیک را بهخوبی شبیهسازی کرد. محل ظهور کوفتگی در گوشت سیب آزمایش شده با محل ظهور تنش برشی بیشینه در سیب شبیهسازیشده همخوانی داشت. بنابراین، معیار تنش برشی بیشینه برای برآورد حساسیت گوشت ارقام سیب به کوفتگی تحت بارگذاری شبهاستاتیکی پیشنهاد میگردد.
علی قاسمی؛ ابوالفضل گودرزی؛ عباس همت
چکیده
در این پژوهش تغییر در خواص ویسکوالاستیک سیب زمینی (رقم آگرایا) طی چهار ماه در دمای C˚ 4 با استفاده از آزمون خزش بررسی و مدل سازی شد. نمونه های مورد استفاده به صورت استوانه های با قطر mm15 و طول mm 35 به مدت min 30 تحت تنش ثابت kPa 110 قرار گرفتند و پس از آن باربرداری انجام شد و میزان کرنش آنها با زمان اندازه گیری و ثبت شد. نمودار تغییر شکل با زمان مراحل ...
بیشتر
در این پژوهش تغییر در خواص ویسکوالاستیک سیب زمینی (رقم آگرایا) طی چهار ماه در دمای C˚ 4 با استفاده از آزمون خزش بررسی و مدل سازی شد. نمونه های مورد استفاده به صورت استوانه های با قطر mm15 و طول mm 35 به مدت min 30 تحت تنش ثابت kPa 110 قرار گرفتند و پس از آن باربرداری انجام شد و میزان کرنش آنها با زمان اندازه گیری و ثبت شد. نمودار تغییر شکل با زمان مراحل بارگذاری و باربرداری رسم گردید. از مدل چهار عنصری بورگر به منظور مدل-سازی رفتار خزش نمونه ها استفاده گردید و ضریب الاستیسیته آنی، ضریب الاستیسیته و ویسکوزیته قسمت الاستیک تأخیری، ویسکوزیته مربوط به جریان نیوتونی و زمان تأخیر تعیین شدند. از این پارامترها می توان برای مطالعه تأثیر شرایط انبارداری بر کیفیت سیب زمینی استفاده نمود. طبق نتایج حاصله، مدل چهار عنصری بورگر به خوبی توانست رفتار خزشی نمونه ها را توصیف کند. ضرایب الاستیک آنی، ویسکوزیته و ضریب الاستیسیته مربوط به الاستیک تأخیری زمان تأخیر و ویسکوزیته مربوط به جریان نیوتونی سیب زمینی با افزایش زمان انبارداری به طور معنی داری (0/05 P