مدیریت ضایعات کشاورزی
مهدی خوشدل؛ سید جعفر هاشمی؛ سید مجید ذبیح زاده؛ رضا اسماعیل زاده کناری
چکیده
استفاده از ضایعات کشاورزی برای تولید ظروف، یکی از گزینههای مناسب برای حل مشکل انباشت زیستتوده ناشی از کشت محصولاتی همچون برنج است. بهکارگیری کاه برنج بهعنوان ماده اولیه ظروف سلولزی یکبار مصرف علاوه بر جلوگیری از ماند کاه در شالیزارها، میتواند موجب بهبود مشکل کمبود مواد اولیه سلولزی، کاهش استفاده از ظروف پلاستیکی و خطرات ...
بیشتر
استفاده از ضایعات کشاورزی برای تولید ظروف، یکی از گزینههای مناسب برای حل مشکل انباشت زیستتوده ناشی از کشت محصولاتی همچون برنج است. بهکارگیری کاه برنج بهعنوان ماده اولیه ظروف سلولزی یکبار مصرف علاوه بر جلوگیری از ماند کاه در شالیزارها، میتواند موجب بهبود مشکل کمبود مواد اولیه سلولزی، کاهش استفاده از ظروف پلاستیکی و خطرات ناشی از آن شود. ساخت و ارزیابی استقامت، میزان آبگریزی و خاصیت ضدمیکروبی ظروف سلولزی تجزیهپذیر کاه برنج از اهداف اصلی این تحقیق میباشد. کاه در هاضم با سدیم هیدروکسید 10 و 20 درصد بهمنظور بهدست آوردن ماده اولیه ساخت ظروف سلولزی، پخته و سپس برای گرفتن آزمونهای آبگریزی، شاخص مقاومت به کشیدگی و درجه روشنایی، کاغذ با گراماژ 120 ساخته شد. غلظتهای 1، 2، 5 و 10 درصد از محلول موم-اتانول بهعنوان پوشش اولیه برای بهبود آبگریزی و عصاره گزنه ریزپوشانی شده با صمغ دانه شاهی بهعنوان پوشش دوم برای بهبود خاصیت ضد باکتریایی استفاده شد. میزان آبدوستی و خاصیت ضد میکروبی نمونهها سنجش و مقایسه گردید. قالب لیوان از فولاد دو تکه ساخته و با استفاده از خمیر مناسب کاه برنج و پوشش با غلظت مناسب نمونه ساخته شد. نتایج نشان داد افزایش مقدار سدیمهیدروکسید از 10 به 20 درصد در شرایط پخت موجب افزایش شاخص مقاومت به کشیدگی از 40.34 به N.m g-1 43.5 و درجه روشنی از 43.41 به 45.13 می شود. افزایش سدیم هیدروکسید بر میزان آبدوستی تاثیر معنیداری نداشت. همچنین غلظت 5 درصد موم عسل به همراه عصاره گزنه ریزپوشانی شده با صمغ دانه شاهی با 37.22 میلیلیتر جذب آب و قطر هاله 4.63 میلیمتر بهینهترین پوشش بهدست آمد.
محمد برزگر تبریزی؛ سید جعفر هاشمی؛ رضا کریمی
چکیده
در این پژوهش، اثر پوششدهی سطحی تیغههای باریک (مانند چیزل و شیار زن) بر مقاومت کششی بهصورت تحلیلی و عملی مورد بررسی قرارگرفته است. این پوششدهی توسط نوعی پلاستیک نچسب و کم اصطکاک در برابر خاک به نام پلیاتیلن فوق سنگین صورت گرفت. لایهای از این پلاستیک بر روی سطح تیغههای چیزل پوشش داده شد. برای مقایسه، تیغههایی با همان ابعاد ...
بیشتر
در این پژوهش، اثر پوششدهی سطحی تیغههای باریک (مانند چیزل و شیار زن) بر مقاومت کششی بهصورت تحلیلی و عملی مورد بررسی قرارگرفته است. این پوششدهی توسط نوعی پلاستیک نچسب و کم اصطکاک در برابر خاک به نام پلیاتیلن فوق سنگین صورت گرفت. لایهای از این پلاستیک بر روی سطح تیغههای چیزل پوشش داده شد. برای مقایسه، تیغههایی با همان ابعاد و شکل از جنس فولاد ساخته شدند. مقاومت کششی تیغههای پوشش داده شده با پلاستیک و تیغههای فلزی که بهطور جداگانه روی یک میلافزار چیزل 4 خیشه نصب شده بودند در مزرعه تعیین گردید. در قسمت تحلیلی پژوهش از مدل مککیز-علی برای پیشبینی اثر اصلاح سطح بر مقاومت کششی استفاده شد. درنهایت، نتایج بهدستآمده از آزمون مزرعهای با نتایج تخمین مقاومت کششی توسط مدل تحلیلی باهم مقایسه گردید. نتایج نشان داد که مطابق آزمون مقاومت کششی در مزرعه تیغههای پوشش دادهشده با پلیاتیلن توانستند تا ۲۷% مقدار مقاومت کششی را بهبود بخشند. مدل مککیز- علی مقاومت کششی هرکدام از تیغهها را با دقت ۹۰% پیشبینی نمود. همچنین طبق این مدل مقدار بهبود مقاومت کششی تیغههای پوشش دادهشده با پلیاتیلن ۱۳% تخمین زده شد. هرچند مدل مککیز-علی توانست مقاومت کششی را با دقت مطلوبی پیشبینی کند اما مقدار کاهش در مقاومت کششی هنگام استفاده از تیغه پوشش دادهشده با پلاستیک بهطور معنیداری بیشتر از مقدار اندازهگیری شده بود.
رضا طباطبایی کلور؛ علیرضا کلوری؛ سید جعفر هاشمی؛ رمضان هادی پور رکنی
چکیده
میوه سیب در مراحل مختلف برداشت تا عرضه به مشتری در معرض بارهای مختلف قرار می گیرد. کوفتگی به عنوان یکی از معیارهای مهم ارزیابی صدمه وارد شده به سیب همواره مورد توجه محققان بوده است. در این تحقیق برخی از عوامل موثر بر میزان سطح و حجم کوفتگی سیب از جمله ارتفاع سقوط، جنس سطح برخورد و سرعت حرکت خطی سیب بر روی نوار نقاله بررسی شد. تاثیر این ...
بیشتر
میوه سیب در مراحل مختلف برداشت تا عرضه به مشتری در معرض بارهای مختلف قرار می گیرد. کوفتگی به عنوان یکی از معیارهای مهم ارزیابی صدمه وارد شده به سیب همواره مورد توجه محققان بوده است. در این تحقیق برخی از عوامل موثر بر میزان سطح و حجم کوفتگی سیب از جمله ارتفاع سقوط، جنس سطح برخورد و سرعت حرکت خطی سیب بر روی نوار نقاله بررسی شد. تاثیر این عوامل بر کوفتگی سیب رقم "گلدن دلیشز" با استفاده از طرح کاملأ تصادفی با آزمایش فاکتوریل در سه سطح ارتفاع سقوط (cm10، 20 و 30)، سه سطح سرعت حرکت خطی ( m.s-105/0، 1/0 و 15/0) و چهار سطح برخورد (چوبی، فولادی، پلاستیکی وکارتنی) در سه تکرار با مجموع 108 تیمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر ارتفاع سقوط و جنس سطح برخورد بر روی سطح کوفتگی در سطح 1درصد معنی دار بود در حالیکه حجم کوفتگی تنها تحت تاثیر جنس سطح برخورد قرار گرفت (دارای اختلاف معنی دار در سطح 1درصد). آزمون مقایسه میانگینها نشان داد که تفاوت معنی داری بین سطوح مختلف ارتفاع سقوط بر سطح کوفتگی وجود دارد. بعلاوه، تفاوت بین سطح کارتنی با سطوح فولادی، پلاستیکی و چوبی معنیدار است. از نظر تاثیر جنس سطح برخورد بر حجم کوفتگی، بین سطوح فولادی و چوبی با سطح کارتنی و پلاستیکی تفاوت معنیداری وجود دارد. بنابراین در طراحی سیستمهای فراوری سیب بایستی عوامل ارتفاع سقوط و جنس سطح برخورد را مد نظر قرار داد.