با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
بهینه‌سازی خشک‌کردن پاششی عصاره گیاه بادرشبو با استفاده از روش سطح پاسخ و تاپسیس

ادریس رحمتی؛ فاروق شریفیان؛ محمد فتاحی؛ غلامحسن نجفی

دوره 10، شماره 2 ، 1399، ، صفحه 201-212

https://doi.org/10.22067/jam.v10i2.78344

چکیده
  خشک‌کردن پاششی به‌طور متداول در تولید پودر گیاهان دارویی به‌کار می‌رود، کیفیت پودر به‌دست آمده وابسته به شرایط خشک‌کردن و ماده کمکی به‌کار برده شده است. هدف از این تحقیق بهینه کردن متغیرهای فرآیند همچون دمای هوای ورودی، نرخ جریان هوای فشرده و غلظت ماده کمکی بر روی محتوای رطوبتی، عملکرد خشک کردن، محتوای فنول کل، محتوای فلاونوئید ...  بیشتر

مقایسه‌ی روش‌های پس‌پراکنشی لیزر و تصویربرداری دیجیتال روی تشخیص آلفا- سولانین در سیب‌زمینی

سعیده بابازاده؛ پرویز احمدی مقدم؛ آرش ثباتیان؛ فاروق شریفیان

دوره 10، شماره 1 ، 1399، ، صفحه 49-58

https://doi.org/10.22067/jam.v10i1.79800

چکیده
  هدف اصلی این تحقیق، بررسی توانایی‌های دو روش غیر مخرّب، تصویربرداری دیجیتال (DI) و تصویربرداری پس‌پراکنشی نور لیزر (LLBI)، روی تشخیص سم آلفا- سولانین در سیب‌زمینی است. نمونه‌های سیب‌زمینی در گروه‌های سالم و سمّی براساس مقدار آلفا- سولانین موجود دسته‌بندی شدند. کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) برای تعیین مقدار آلفا- سولانین موجود ...  بیشتر

طبقه‌بندی کیوی با استفاده از تکنیک ضربه- آکوستیک و شبکه عصبی مصنوعی

فرزانه جنت دوست؛ پرویز احمدی مقدم؛ فاروق شریفیان

دوره 9، شماره 2 ، 1398، ، صفحه 337-346

https://doi.org/10.22067/jam.v9i2.71198

چکیده
  حفظ پارامترهای کیفی میوه در مرحله پس از برداشت نقش تاثیرگذاری در بازارپسندی و کاهش ضایعات محصول دارد. هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی فاکتور سفتی میوه‌ی کیوی پس از برداشت با استفاده از تکنیک غیرمخرب آنالیز سیگنال صوتی حاصل از ضربه می‌باشد. در این مطالعه 150 عدد کیوی رقم هایوارد در طول دوره 18 روز پس از برداشت (پس از خروج از سردخانه) مورد مطالعه ...  بیشتر