محمد واحدی ترشیزی؛ محسن آزادبخت؛ مهدی کاشانی نژاد
چکیده
مواد غذایی از ترکیبات مختلفی تشکیلشدهاند و بعد از مدتی عمر مفید خود را از دست میدهند و یکی از روشهای افزایش ماندگاری مواد غذایی فرآیند حرارتی میباشد، ازاینرو در این تحقیق یک دستگاه گرمایش اهمیک ساخته شد تا فرآیند حرارتدهی انجام شود. در این فرآیند سه گرادیان ولتاژ ورودی (V cm-1 33/8، 83/10 و 33/13) و سه درصد کاهش وزن نمونه (10، 20 و 30 درصد) ...
بیشتر
مواد غذایی از ترکیبات مختلفی تشکیلشدهاند و بعد از مدتی عمر مفید خود را از دست میدهند و یکی از روشهای افزایش ماندگاری مواد غذایی فرآیند حرارتی میباشد، ازاینرو در این تحقیق یک دستگاه گرمایش اهمیک ساخته شد تا فرآیند حرارتدهی انجام شود. در این فرآیند سه گرادیان ولتاژ ورودی (V cm-1 33/8، 83/10 و 33/13) و سه درصد کاهش وزن نمونه (10، 20 و 30 درصد) نسبت به وزن کل انتخاب گردید. طی فرآیند حرارتی روند بازده انرژی، بازده اکسرژی، اکسرژی تلفشده و پتانسیل بهبود بررسی شد. تمامی آزمایشها در سه تکرار انجام گرفت و نتایج با استفاده از نرمافزار SAS برای بررسی آماری در آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل شد. با توجه به نتایج بهدستآمده بیشترین مقدار بازده انرژی و اکسرژی در گرادیان ولتاژV cm-1 33/13و برای پتانسیل بهبود و اکسرژی تلفشده در گرادیان ولتاژ 33/8 میباشد. بیشترین بازده انرژی 16/91% در درصد کاهش وزن 10% و برای بازده اکسرژی 51/59% در درصد کاهش وزن 30% بوده است و بیشترین مقدار اکسرژی تلفشده و پتانسیل بهبود در درصد کاهش وزن 30% و بهترتیب kW 76/6 و 624/5 بوده است.
محمدجواد محمودی؛ محسن آزادبخت
چکیده
امروزه خواص دیالکتریک محصولات غذایی و بیولوژیکی به پارامتری ارزشمند در مهندسی مواد غذایی و فناوری تبدیل شده است که محدوده طیفی فوقالعادهای از 6-10 تا 1012 هرتز را پوشش میدهد. در این تحقیق ابتدا تعداد 27 گلابی کاملاً سالم بهوسیله آزمون غیرمخرب سیتی اسکن انتخاب و سپس تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و دینامیکی قرار گرفتند و انبارداری ...
بیشتر
امروزه خواص دیالکتریک محصولات غذایی و بیولوژیکی به پارامتری ارزشمند در مهندسی مواد غذایی و فناوری تبدیل شده است که محدوده طیفی فوقالعادهای از 6-10 تا 1012 هرتز را پوشش میدهد. در این تحقیق ابتدا تعداد 27 گلابی کاملاً سالم بهوسیله آزمون غیرمخرب سیتی اسکن انتخاب و سپس تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و دینامیکی قرار گرفتند و انبارداری 10 روزه بهمنظور بررسی میزان خواص فیزیولوژیکی و ارتباط آن با تغییرات ضریب دیالکتریک انتخاب شد. در پایان دوره انبارداری مقدار ضریب دیالکتریک میوهها و پس از آن مقدار خواص فیزیولوژیکی آنها اندازهگیری شد. اندازهگیریها در فاصله صفحات خازن 11 سانتیمتری، ولتاژ ورودی 10 ولت، فرکانس ولتاژ ورودی 60 کیلوهرتز انجام شد. طبق نتایج حاصل شده حالت بارگذاری دینامیکی 400 نیوتنی دارای بیشترین ضریبدیالکتریک در بین همه حالتهای بارگذاری با مقدار 2989/5 و به دنبال آن این حالت بارگذاری دارای کمترین مقادیر خواص فیزیولوژیکی در بین تمام حالتهای بارگذاری با مقادیر آنتیاکسیدان 925/33 درصد، محتوای فنلی 523/14 و ویتامین C 5.7 میلیگرم بر 100 گرم و سفتی 5333/5 گرم بود. نتایج آزمایشها نشان دادند که با افزایش مقدار نیروی بارگذاری بر روی میوه گلابی، همه مقادیر خواص فیزیولوژیکی مورد نظر در تمام موارد بارگذاری کاهش یافته و در نهایت، مقدار ضریب دیالکتریک محصول افزایش مییابد.