با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
1. پتانسیل‌سنجی و مدل‌سازی تولید بیوگاز از تفاله‌‌های آب‌میوه‌گیری سیب

مسلم سامی؛ اسداله اکرم؛ محمد شریفی

دوره 11، شماره 2 ، 1400، ، صفحه 305-316

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v11i2.80322

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی پتانسیل‌ تولید بیوگاز از تفاله‌های آب‌میوه‌گیری سیب و مدل‌سازی فرآیند تولید صورت پذیرفته است. بدین منظور تولید بیوگاز از تفاله‌های سیب تحت شرایط مختلف دمایی شامل سایکروفیلیک، مزوفیلیک و ترموفیلیک بررسی گردید. نتایج مطالعه حاکی از پتانسیل تئوری بالای تولید متان بیوشیمیایی تفاله‌های سیب می‌باشد ( ml ...  بیشتر

2. تجزیه ‌و تحلیل شاخص‌های انرژی و اثرات زیست‌محیطی تولید گرمک دیم با رویکرد ارزیابی چرخه زندگی (مطالعه موردی: ایلام)

علی کعب؛ محمد شریفی؛ حامد مرادی

دوره 11، شماره 2 ، 1400، ، صفحه 491-504

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v11i2.82119

چکیده
  هدف از این مطالعه، ارزیابی نظام تولید گرمک دیم از نظر شاخص‌های انرژی و آلاینده‌های زیست‌محیطی با رویکرد ارزیابی چرخه زندگی بود. داده‌های مورد نیاز برای این مطالعه از طریق تکمیل پرسشنامه و مصاحبه‌ی حضوری با 64 تولیدکننده‌ی محصول گرمک دیم در شهرستان ایوان غرب واقع در استان ایلام به‌دست آمد. نتایج نشان داد کل انرژی ورودی و خروجی در ...  بیشتر

3. ارزیابی چرخه زندگی تولید یونجه و پیش‌بینی میزان آلایندگی با استفاده از سامانه استنتاج فازی- عصبی تطبیقی چندلایه در شهرستان بوکان

امید قادرپور؛ شاهین رفیعی؛ محمد شریفی

دوره 8، شماره 1 ، 1397، ، صفحه 119-136

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v8i1.56600

چکیده
  این مطالعه با هدف ارزیابی چرخه زندگی تولید یونجه و همچنین مدل‌سازی میزان شاخص پتانسیل گرمایش جهانی بر اساس نهاده‌های ورودی به کمک سامانه انفیس چندلایه انجام گرفت. داده‌های اولیه از طریق مصاحبه رو در رو با کشاورزان یونجه‌کار روستاهای شهرستان بوکان و پر کردن 75 پرسشنامه‌ تخصصی جمع‌آوری شد. دروازه مزرعه و یک هکتار زمین زراعی به‌ترتیب ...  بیشتر

4. اولویت بندی کشت محصولات استراتژیک زراعی استان البرز با استفاده از روش دلفی فازی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

محمد شریفی؛ اسداله اکرم؛ شاهین رفیعی؛ مجید سبزه پرور

دوره 4، شماره 1 ، 1393، ، صفحه 116-124

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33174

چکیده
  استان البرز با وسعتی حدود 7/5121 کیلومترمربع معادل 31/0 درصد مساحت کل کشور است. کل اراضی قابل کشت استان 48954 هکتار می‌باشد. آب، زمین و سرمایه مهم‌ترین عوامل تولید بخش کشاورزی محسوب می‌شوند. لازم است با شناخت از باورهای ذهنی کشاورزان منطقه، معیارهای تصمیم‌گیری و انگیزه‌های اقتصادی آنان، اولویت کشت محصولات به‏ گونه‌ای تنظیم شود که ضمن ...  بیشتر