مهندسی سامانههای کشاورزی (گلخانه، پرورش ماهی، تولید قارچ)
حمیده فریدی؛ اکبر عرب حسینی؛ قاسم زارعی؛ مارتین اوکوس
چکیده
در این تحقیق، استفاده از مبدل حرارتی زمین-هوا (EAHE) بهعنوان منبع انرژی زمین گرمایی کم عمق برای تأمین نیازهای حرارتی یک گلخانه تجاری واقع در استان البرز، مورد بررسی قرار گرفت. از شاخص درجه-روز برای برآورد پتانسیل سیستم EAHE بهمنظور تامین نیازهای حرارتی گلخانه از جمله سرمایش و گرمایش استفاده شد. نتایج نشان داد که این منطقه برای رسیدن ...
بیشتر
در این تحقیق، استفاده از مبدل حرارتی زمین-هوا (EAHE) بهعنوان منبع انرژی زمین گرمایی کم عمق برای تأمین نیازهای حرارتی یک گلخانه تجاری واقع در استان البرز، مورد بررسی قرار گرفت. از شاخص درجه-روز برای برآورد پتانسیل سیستم EAHE بهمنظور تامین نیازهای حرارتی گلخانه از جمله سرمایش و گرمایش استفاده شد. نتایج نشان داد که این منطقه برای رسیدن به دمای مناسب در داخل گلخانه برای تامین گرمایش نسبت به نیاز سرمایشی، نیاز به انرژی بیشتری دارد. متوسط پتانسیل سیستم EAHE بر اساس شاخص درجه-روز برای افزایش دما در فصل سردºC 76/10 و برای کاهش دما در فصل گرم ºC96/17 است. این بدان معنی است که سیستم EAHE قادر به تأمین نیازهای حرارتی گلخانه در این منطقه با توجه به مقادیر محاسبه شده درجه-روز گرمایش (HDD) و درجه-روز سرمایش (CDD) است. این روش میتواند در نظارت و بهینهسازی شرایط رشد گیاه بهعنوان انتخاب بهترین نوع محصول یا نوع کشت و همچنین در آبیاری و مدیریت باروری محصولات زراعی مفید باشد.
هادی صمیمی اخیجهانی؛ اکبر عرب حسینی؛ محمد حسین کیان مهر
چکیده
خشک کردن یکی از رایج ترین روش های نگهداری مواد غذایی و محصولات کشاورزی می باشد. با عمل خشک کردن آب آزاد که باعث رشد میکروارگانیسم ها و فساد می شود، از محصول حذف شده و باعث افزایش مدت نگهداری می گردد. روشهای مختلفی برای خشک کردن وجود دارد که یکی از مهم ترین روش ها از نظر هزینه سرمایه گذاری و عملیات، روش خشک کردن با استفاده از انرژی خورشیدی ...
بیشتر
خشک کردن یکی از رایج ترین روش های نگهداری مواد غذایی و محصولات کشاورزی می باشد. با عمل خشک کردن آب آزاد که باعث رشد میکروارگانیسم ها و فساد می شود، از محصول حذف شده و باعث افزایش مدت نگهداری می گردد. روشهای مختلفی برای خشک کردن وجود دارد که یکی از مهم ترین روش ها از نظر هزینه سرمایه گذاری و عملیات، روش خشک کردن با استفاده از انرژی خورشیدی است. در این تحقیق روند انتقال گرما و ضریب انتقال حرارت صفحه جاذب تخت برای دو حالت بدون چرخش و با چرخش (با قابلیت تعقیب تابش خورشید) در یک خشک کن خورشیدی با صفحه تخت مقایسه شد. آزمایشات در شهریور ماه و در شهرستان آذرشهر استان آذربایجان شرقی انجام گرفت. برای این منظور سطح صفحه جاذب به چهار ناحیه مساوی تقسیم گردید. دبی هوای جاری در خشک کن 0/0185 متر مکعب بر ثانیه بود. نتایج حاصل از آزمایش و تحلیل داده ها نشان داد که انتقال گرما در هر دو حالت از اوایل صبح روندی افزایشی داشته و در ساعات 14-12 به مقدار حداکثر خود رسید. این روند در نوع بدون چرخش بهدلیل کاهش انباشت گرمایی همگن تر از نوع با چرخش بود. مقدار گرمای انتقال یافته در نوع با چرخش 36/1 درصد بیش تر از نوع بدون چرخش بود. برای افزایش گرمای انتقالی از خشک کن طراحی سیستمی که بتواند همزمان با افزایش دما، دبی جریان هوا را تغییر دهد می تواند راندمان خشک کن را افزایش دهد.
هادی باقری؛ اکبر عرب حسینی؛ محمد حسین کیان مهر
چکیده
در این تحقیق مناسب ترین مدل ریاضی خشک کردن ورقه های گوجه فرنگی، در یک خشک کن خورشیدی، انتخاب شد. آزمایش های خشک کردن بر روی ورقه گوجه فرنگی در سه سطح ضخامت 3mm، 5mm و 7mm و در دو سطح سرعت هوای 0.5m s^-1 و 1m s^-1 انجام شد. به منظور پیدا کردن مناسب ترین مدل ریاضی خشک کردن، نتایج حاصل از آزمایش با 9 مدل مختلف، تطبیق داده شد تا بهترین ضرایب در هر مدل بدست ...
بیشتر
در این تحقیق مناسب ترین مدل ریاضی خشک کردن ورقه های گوجه فرنگی، در یک خشک کن خورشیدی، انتخاب شد. آزمایش های خشک کردن بر روی ورقه گوجه فرنگی در سه سطح ضخامت 3mm، 5mm و 7mm و در دو سطح سرعت هوای 0.5m s^-1 و 1m s^-1 انجام شد. به منظور پیدا کردن مناسب ترین مدل ریاضی خشک کردن، نتایج حاصل از آزمایش با 9 مدل مختلف، تطبیق داده شد تا بهترین ضرایب در هر مدل بدست آید. نتایج حاصل از آزمایش با 9 مدل متداول که برای خشک کردن محصولات کشاورزی کاربرد دارند، برآزش داده شد و ضرایب هر مدل بدست آمد. سرانجام مدل Page با R^2=0.9974 ، χ^2=0.01351 و RMSE=0.002 به عنوان مناسبترین مدل برگزیده شد.