مهندسی سامانههای کشاورزی (گلخانه، پرورش ماهی، تولید قارچ)
رستم فتحی؛ محمود قاسمی نژاد رایینی؛ رضا حسام پور
چکیده
هدف از این پژوهش ارزیابی الگوی مصرف انرژی، اثرات زیستمحیطی و بهینهسازی شاخصهای انرژی در واحدهای صنعتی پرورش گاو شیری در استان خوزستان بود. برای تحلیل انرژی مصرفی، ارزیابی اثرات زیستمحیطی و بهینهسازی انرژی، بهترتیب از شاخصهای انرژی، ارزیابی چرخه حیات و تحلیل پوششی دادهها با مدل اندرسون-پیترسون استفاده شد. تعداد 30 واحد ...
بیشتر
هدف از این پژوهش ارزیابی الگوی مصرف انرژی، اثرات زیستمحیطی و بهینهسازی شاخصهای انرژی در واحدهای صنعتی پرورش گاو شیری در استان خوزستان بود. برای تحلیل انرژی مصرفی، ارزیابی اثرات زیستمحیطی و بهینهسازی انرژی، بهترتیب از شاخصهای انرژی، ارزیابی چرخه حیات و تحلیل پوششی دادهها با مدل اندرسون-پیترسون استفاده شد. تعداد 30 واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که خوراک دام و الکتریسیته بهترتیب با 65.4% و 27.2% بیشترین و روغن مصرفی برای روغنکاری تیلر-اسکریپر جمعآوری کود با 0.01 درصد کمترین انرژی ورودی را به خود اختصاص دادند. تعداد واحدهای کارا با استفاده از مدل بازگشت به مقیاس ثابت، 7 واحد (و واحدهای ناکارا برابر 23 واحد) تعیین شد و میانگین واحدهای تولید از نظر کارایی 0.78 بهدست آمد. براساس مدل بازگشت به مقیاس ثابت یک واحد زمانی کارآمد است که کارایی آن برابر یک باشد، در غیر اینصورت ناکارآمد است. هدف اصلی یافتن واحد مرجع برای یک واحد ناکارآمد نیز تشخیص میزان مازاد ورودی استفاده شده بود که براساس آن بتوان برای بهبود کارایی برنامهریزی نمود. در اکثر گروههای اثر، خوراک دام و در گروه اثر پتانسیل تقلیل منابع غیرآلی، خوراک دام، ماشینها و تجهیزات دامداری، بالاترین اثرات زیستمحیطی را دارا بودند. در همهی گروههای اثر غیر از پتانسیل تقلیل منابع غیرآلی مربوط به سوختهای فسیلی، خوراک دام بیشترین انتشارات زیستمحیطی را دارا بود. با توجه به طول دوره گرما و شدت شار تابش خورشید، استفاده از صفحات خورشیدی روی سقف دامداریها برای تامین برق مورد نیاز میتواند سبب کاهش مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر شود.
محمود قاسمی نژاد رایینی؛ عیسی بوگری؛ فرزاد آزادشهرکی
چکیده
برنج یکی از مهمترین دانههای خوراکی جهان است. فرآیند تبدیل یکی از مهمترین مراحل فرآوری شلتوک برنج میباشد که بر کمیت و کیفیت تولید آن اثر دارد. رقم چمپا از مهمترین ارقام برنج مناطق جنوب غرب ایران بوده که علیرغم طعم و عطر مطبوع، کیفیت تبدیل پایینی دارد. این تحقیق به منظور بررسی افزایش کیفیت تبدیل دانه برنج محلی رقم چمپا توسط ...
بیشتر
برنج یکی از مهمترین دانههای خوراکی جهان است. فرآیند تبدیل یکی از مهمترین مراحل فرآوری شلتوک برنج میباشد که بر کمیت و کیفیت تولید آن اثر دارد. رقم چمپا از مهمترین ارقام برنج مناطق جنوب غرب ایران بوده که علیرغم طعم و عطر مطبوع، کیفیت تبدیل پایینی دارد. این تحقیق به منظور بررسی افزایش کیفیت تبدیل دانه برنج محلی رقم چمپا توسط عملیات پارابویلینگ (نیمپزکردن) انجام شد. تیمارهای عملیات پارابویلینگ شامل سه دمای خیساندن شلتوک (35، 55 و 75 درجهسانتیگراد) و دو زمان بخاردهی (15 و 25 دقیقه) در دمای بخار 110 درجه سانتیگراد بودند. این پژوهش در سه تکرار و در آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. میزان شکستگی دانه در نمونههای شاهد (عدم پارابویلینگ) 38/19% بهدست آمد. کمترین میزان شکستگی دانه (03/4%) را تیمارپارابویلینگ (دمای خیساندن 55 درجه و زمان بخاردهی 25 دقیقه) به خود اختصاص داد. عملیات پارابویلینگ باعث افزایش راندمان تبدیل و کاهش مواد ازدست رفته گردید. بیشترین راندمان تبدیل (11/67%) در دمای خیساندن 55 درجه و زمان بخاردهی 25 و کمترین مقدار مواد جامد ازدست رفته (74/1%) در دمای خیساندن 75 درجه و زمان بخاردهی 25 دقیقه بهدست آمد. بیشترین نسبت طول به عرض (46/2) و بالاترین درجه سفیدی (54/76 %) در نمونههای عدم پارابویلینگ حاصل شد. در پارامتر جذب آب تفاوت معنیداری بین تیمارهای پارابویلینگ و عدم پارابویلینگ وجود نداشت.
پردازش تصویر
فائزه بهزادی پور؛ محمود قاسمی نژاد رایینی؛ محمدامین آسودار؛ افشین مرزبان؛ سامان آبدانان مهدی زاده
چکیده
امروزه، اهمیت کیفیت سمپاشی در سمپاش ها و بهره مندی بیشتر از دستگاه سمپاش و سم مصرفی مهمترین مسئله پیش روی کاربران و سازندگان سمپاش ها است. بنابراین آزمایشی با سمپاش توربینی زراعی (توربولاینر) مدل توربینا اس.ای.800 به صورت آزمایش فاکتوریل با سه فاکتور در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی ...
بیشتر
امروزه، اهمیت کیفیت سمپاشی در سمپاش ها و بهره مندی بیشتر از دستگاه سمپاش و سم مصرفی مهمترین مسئله پیش روی کاربران و سازندگان سمپاش ها است. بنابراین آزمایشی با سمپاش توربینی زراعی (توربولاینر) مدل توربینا اس.ای.800 به صورت آزمایش فاکتوریل با سه فاکتور در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل فشار سمپاشی با سه سطح 1000، 2500 و 3500 کیلوپاسکال، دور پروانه با دو سطح 1998 و2430 دور در دقیقه و سرعت پیشروی با دو سطح 9 و 5/13 کیلومتر بر ساعت بودند. آنالیز تصاویر با نرم افزارهای ImageJ وMATLAB R2015a انجام گردید. نتایج نشان داد که با افزایش فشار، قطر حجمی50 درصد، قطر میانه عددی و شاخص کیفیت پاشش دارای روندی کاهشی بودند و افزایش دور پروانه و سرعت پیشروی موجب کاهش قطر حجمی 50 درصد و قطر میانه عددی شد. در ترکیب تیمارها، افزایش فشار و دور پروانه، باعث کاهش 72، 69 و 46 درصد بهترتیب در قطر حجمی 50 درصد، قطر میانه عددی و شاخص کیفیت پاشش شد. با توجه به اهمیت شاخص کیفیت پاشش در این آزمایش، بیشترین میزان این شاخص (91/2) در حالتی رخ داد که دستگاه با فشار 1000 کیلوپاسکال، دور پروانه 2430 دور در دقیقه و سرعت پیشروی 9 کیلومتر بر ساعت تنظیم شده بود.