مهندسی سامانههای کشاورزی (گلخانه، پرورش ماهی، تولید قارچ)
محمد مهدی ناصریان؛ رسول خدابخشیان
چکیده
بخش ساختمان و بخش کشاورزی-غذایی بهترتیب تقریباً 40% و 21% از کل انرژی جهان را مصرف میکنند. این پژوهش با هدف ترکیب این دو بخش پرمصرف انرژی برای کاهش مصرف انرژی کل جامعه انجام شده است. برای این منظور، یک سیستم کشاورزی یکپارچه کوچکمقیاس با ساختمان طراحی و ساخته شد. در این پژوهش، مصرف کل انرژی و آب، تولید سالانه دیاکسید کربن و هزینه کل ...
بیشتر
بخش ساختمان و بخش کشاورزی-غذایی بهترتیب تقریباً 40% و 21% از کل انرژی جهان را مصرف میکنند. این پژوهش با هدف ترکیب این دو بخش پرمصرف انرژی برای کاهش مصرف انرژی کل جامعه انجام شده است. برای این منظور، یک سیستم کشاورزی یکپارچه کوچکمقیاس با ساختمان طراحی و ساخته شد. در این پژوهش، مصرف کل انرژی و آب، تولید سالانه دیاکسید کربن و هزینه کل استفاده از سیستم نوین از دیدگاه ساکنان ساختمان (شخصی) و جنبههای اجتماعی مورد تحلیل قرار گرفت. علاوه بر این، نتایج با نتایج کلی یک ساختمان و یک گلخانه استاندارد جداگانه با همان محصول مقایسه شد. نتایج نشان داد که کاهش کل انرژی به دلیل استفاده از سیستم نوین 31.2% بوده است. بر اساس نتایج، سیستم نوین موجب کاهش حدود 3400 کیلوگرم دیاکسید کربن در طول یک دوره عمر 20 ساله خواهد شد. همچنین، کاهش مصرف آب سالانه به میزان 19.2 لیتر بر کیلوگرم تولید کاهو بهدست آمد. دوره بازگشت سرمایه بر اساس نتایج تحلیل هزینه که شامل هزینههای سرمایهگذاری، عملیاتی و اجتماعی میشود، حدود 5 سال بود. تحلیل های حساسیت و سناریوها نیز بهمنظور درک بهتر تأثیر پارامترهای مؤثر احتمالی انجام گردید تا سرمایهگذاری برای این سامانه نوین را مطمئن و جذاب نماید.