محمد رضا ارجمندی؛ محمد ابونجمی؛ غلامرضا چگینی
چکیده
با توجه به اهمیت نگهداری، ماندگاری و کاهش هزینههای حمل و نقل محصولات غذایی، در این تحقیق اثر مؤثر برخی پارامترهای خشککن پاششی دارای افشانه فراصوت، بررسی شد. آزمایشها بهصورت طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت و در آن اثر دمای صفحات خشککن پاششی در سه سطح 130، 140، 150 درجه سلسیوس، دبی خروجی افشانه فراصوت در سه سطح 13، 14 و 15 میلیمتر بر ...
بیشتر
با توجه به اهمیت نگهداری، ماندگاری و کاهش هزینههای حمل و نقل محصولات غذایی، در این تحقیق اثر مؤثر برخی پارامترهای خشککن پاششی دارای افشانه فراصوت، بررسی شد. آزمایشها بهصورت طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت و در آن اثر دمای صفحات خشککن پاششی در سه سطح 130، 140، 150 درجه سلسیوس، دبی خروجی افشانه فراصوت در سه سطح 13، 14 و 15 میلیمتر بر دقیقه و همچنین اثر توان منبع فراصوت در سه سطح 25، 37/5 و 50 وات بر درصد رطوبت و اندازه ذرات بررسی شد. برای تعیین میزان رطوبت نمونهها در آون با دمای 70 درجه سلسیوس خشک شدند. برای تعیین اندازه ذرات عکسهای دوبعدی از نمونهها توسط میکروسکوپ نوری تهیه و مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد اثر متغیرهای مستقل بر روی پارامترهای مورد بررسی در سطح یک درصد معنیدار، ولی اثر دمای صفحات بر روی اندازه ذرات غیر معنیدار می باشد. کمترین درصد رطوبت در نمونههای با توان 25 وات و دبی خروجی 13 میلیمتر بر دقیقه و دمای 150 درجه سلسیوس در سطح 5 درصد بود. بزرگترین قطر پودر تولید شده 85/20 میکرومتر در نمونههایی با دبی 17 میلیمتر بر دقیقه و توان 50 وات در سطح 5 درصد بود. بهطور کلی با توجه به نتایج این پژوهش، تولید پودر گوجهفرنگی در دمای 150 درجه سلسیوس با دبی 15 میلیلیتر بر دقیقه با توان 25 وات مناسبترین سطح برای رسیدن به پودرهایی باکیفیت بالاتر میباشد.
جلال خدائی؛ هادی صمیمی
چکیده
انگور رشه کردستان یکی از میوههای خوشمزه و شیرین با رنگ سیاه می باشد. این میوه شامل ویتامینهای E، C و برخی محافظت کننده ها مثل آنتی اکسیدانها می باشد. برای طراحی تجهیزات و امکانات برای خشک کردن، فرآوری و بسته بندی انگور رشه به دست آوردن گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی آن امری ضروری و مهم می باشد. در تحقیق حاضر خواص حرارتی انگور رشه ...
بیشتر
انگور رشه کردستان یکی از میوههای خوشمزه و شیرین با رنگ سیاه می باشد. این میوه شامل ویتامینهای E، C و برخی محافظت کننده ها مثل آنتی اکسیدانها می باشد. برای طراحی تجهیزات و امکانات برای خشک کردن، فرآوری و بسته بندی انگور رشه به دست آوردن گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی آن امری ضروری و مهم می باشد. در تحقیق حاضر خواص حرارتی انگور رشه کردستان شامل گرمای ویژه و انتقال حرارت مورد بررسی قرار گرفت. برای به دست آوردن گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی ، به ترتیب از روش مخلوط نمودن و روش سیم داغ استفاده شد. تمام آزمایشها در دماهای 40،50،60 و 70 درجه سلسیوس و سطوح رطوبتی 36/22، 56/37، 13/52 و 53/71 درصد انجام شد. نتایج نشان داد که گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی انگور رشه به ترتیب به صورت خطی از kJ kg-1 °C-16523/1 تا kJ kg-1 °C-1 3253/3 و از W m-1 °C-1 1252/0 تا W m-1 °C-1 4202/0 با افزایش درجه حرارت و افزایش سطوح رطوبتی به طور خطی افزایش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که اثر رطوبت بر تغییرات گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی نسبت به درجه حرارت بسیار معنی دارتر است.
احسان ولایتی؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ محمد حسین سعیدی راد
چکیده
به منظور ارتقای سطح مکانیزاسیون در عملیات برداشت و فرآوری میوه زرشک بی دانه بعنوان یکی از محصولات بومی و اساسی استان خراسان جنوبی، برخی خواص فیزیکی آن شامل ابعاد، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، سطح رویه، جرم هزار دانه، چگالی واقعی، چگالی توده، تخلخل، ضریب اصطکاک استاتیک و زوایای استقرار مورد تحقیق قرار گرفت. مطالعه این خواص تحت تاثیر ...
بیشتر
به منظور ارتقای سطح مکانیزاسیون در عملیات برداشت و فرآوری میوه زرشک بی دانه بعنوان یکی از محصولات بومی و اساسی استان خراسان جنوبی، برخی خواص فیزیکی آن شامل ابعاد، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، سطح رویه، جرم هزار دانه، چگالی واقعی، چگالی توده، تخلخل، ضریب اصطکاک استاتیک و زوایای استقرار مورد تحقیق قرار گرفت. مطالعه این خواص تحت تاثیر تغییرات محتوای رطوبتی میوه بر آنها با استفاده از طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. تحلیل داده ها نشان داد که تغییر محتوای رطوبت، در سطح احتمال 5% موجب تغییر معنی دار تمامی پارامتر ها به جز ضریب اصطکاک بر سطح چوب و پلی اتیلن می شود. طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، سطح رویه، ضریب کرویت، جرم هزار دانه و چگالی توده با کاهش محتوی رطوبتی، کاهش و چگالی واقعی میوه، تخلخل، زوایای استقرار و ضرایب اصطکاک بر سطوح مختلف به جز چوب و پلی اتیلن با کاهش رطوبت افزایش یافت.