با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
اندازه‌گیری برخی از خصوصیات مکانیکی و شبیه‌سازی خزش ساقه نی با استفاده از مدل برگر

مهدا پورابوالقاسم؛ احمد غضنفری مقدم؛ فاطمه مظفری غربا

دوره 11، شماره 2 ، 1400، ، صفحه 385-397

https://doi.org/10.22067/jam.v11i2.80688

چکیده
  ساقه نی به‌دلیل سبک و قوی بودن، از دیرباز در امور صنعتی و ساختمانی مورد استفاده بوده است و اخیراً، با توجه به گرایش به مصالح ساختمانی سبز، این محصول از دیدگاه علمی نیز مورد توجه صاحبان صنایع و پژوهشگران زیست‌محیطی قرار گرفته است. در این پژوهش به‌منظور استفاده بهتر و کاربردی‌تر از نی، خصوصیات مکانیکی و خزشی ساقه نی تحت تأثیر رطوبت ...  بیشتر

ویژگی‌های مهندسی تخم بلدرچین ژاپنی در سطوح مختلف کلسیم جیره غذایی

محمدحسین آق خانی؛ موسی الرضا باغانی

دوره 10، شماره 1 ، 1399، ، صفحه 93-102

https://doi.org/10.22067/jam.v10i1.73027

چکیده
  پوسته تخم پرندگان، به‌عنوان یک بسته‌بندی طبیعی، از مواد موجود در تخم در برابر آسیب‌های میکروبی و مکانیکی محافظت می‌کند. مصرف مقادیر مناسب کلسیم در جیره عذایی پرنده، به‌عنوان یک عامل مهم و مؤثر در افزایش قدرت و کیفیت پوسته تخم می‌تواند عوارض ناشی از مشکلات پوسته را کاهش دهد. در این مقاله، تأثیر کلسیم جیره غذایی در پنج سطح مختلف ...  بیشتر

ارزیابی خواص مکانیکی گوجه فرنگی بر اساس هدایت الکتریکی

محمد قاسمی؛ مهدی خجسته پور؛ محمدحسین آق خانی

دوره 4، شماره 2 ، 1393، ، صفحه 314-323

https://doi.org/10.22067/jam.v4i2.34825

چکیده
  ارزیابی خواص مکانیکی و الکتریکی محصولات کشاورزی نقش مهمی در طراحی تجهیزات و بهینه کردن عملیات پس از برداشت دارند. در میان محصولات کشاورزی، گوجه فرنگی و فرآورده های آن یکی از مهم‌ترین تولیدات صنایع تبدیلی در جهان می‌باشد و روز به روز بر اهمیت اقتصادی آن افزوده می‌شود. با توجه به اهمیت کیفیت و مصارف گوناگون گوجه فرنگی پس از برداشت، ...  بیشتر

بررسی اثر روش کود دهی اوره و رطوبت زمان برداشت بر خواص مکانیکی نهایی ذرت دانه ای خشک شده

سجاد کردی؛ علی فدوی؛ محمد اسکندری؛ مهرشاد براری؛ مسعود رفیعی؛ علی اشرف مهرابی

دوره 4، شماره 1 ، 1393، ، صفحه 1-10

https://doi.org/10.22067/jam.v4i1.33159

چکیده
  خواص مکانیکی دانه تحت تأثیر عوامل متعدد از جمله مواد غذایی خاک و رطوبت زمان برداشت دانه می باشد. به‏ منظور کاهش خسارات مکانیکی، در طراحی و انجام فرآیندهای متفاوت، شناخت خواص مکانیکی تحت تأثیر عوامل مذکور ضروری می باشد. به‏ منظور بررسی اثر روش کود دهی اوره و رطوبت زمان برداشت بر خصوصیات مکانیکی نهایی دانه‌های ذرت خشک شده، آزمایشی ...  بیشتر

تأثیر امواج فراصوت بر استخراج قند و خواص مکانیکی چغندرقند

کبری هدایتی؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ شهرام بیرقی طوسی

دوره 3، شماره 2 ، 1392، ، صفحه 144-153

https://doi.org/10.22067/jam.v3i2.25170

چکیده
  شکر یکی از مواد غذائی مهم مورد نیاز، به‌طور عمده از چغندرقند و نیشکر به دست می آید. با توجه به اهمیت شکر، سطح کشت قابل توجه محصول چغندرقند و نیز تعدد کارخانجات صنایع قند و شکر در کل استان های خراسان، انجام تحقیقات به منظور دستیابی به راه کارهایی جهت افزایش راندمان استخراج قند ضروری است. در این تحقیق تأثیر فرکانس امواج فراصوت، دما و ...  بیشتر

بررسی اثر رطوبت بر خواص مکانیکی و سرعت حد میوه زرشک

احسان ولایتی؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ محمد حسین سعیدی راد

دوره 1، شماره 2 ، 1390

https://doi.org/10.22067/jam.v1i2.11358

چکیده
  مطالعه خواص مکانیکی زرشک ضمن مفید بودن در طراحی و بهینه سازی ماشین های حمل، فرآوری و بسته بندی، می تواند از بروز صدمات مکانیکی و تولید ضایعات جلوگیری نماید. در این تحقیق نیرو، تغییر شکل نظیر گسیختگی، انرژی شکست و چقرمگی میوه زرشک در رطوبت‌های مختلف شامل 70 تا 76، 45 تا 50، 25 تا 30 و 7 تا 10 درصد بر مبنای تر مورد مطالعه قرار گرفتند. کاهش میزان ...  بیشتر