سعید ملازهی؛ حسن صدرنیا؛ محمدرضا بیاتی
چکیده
امواج مایکرو با برخورد به مولکولهای آب، ایجاد گرما در جسم مینمایند. به کمک نرمافزار کامسول و تعیین برخی پارامترهای فیزیکی و مغناطیسی چوب تنه درخت خرما، در آزمایشگاه مواد، دما در نقاط مختلف چوب تنه بهدست آمد. در این تحقیق، سه نقطه در مسیر یکی از قطرهای مکعب چوبی ...
بیشتر
امواج مایکرو با برخورد به مولکولهای آب، ایجاد گرما در جسم مینمایند. به کمک نرمافزار کامسول و تعیین برخی پارامترهای فیزیکی و مغناطیسی چوب تنه درخت خرما، در آزمایشگاه مواد، دما در نقاط مختلف چوب تنه بهدست آمد. در این تحقیق، سه نقطه در مسیر یکی از قطرهای مکعب چوبی در نظر گرفته شد و نمودار درجه حرارت- زمان شبیهسازی گردید. سپس یک نمونه از قطعه چوبی با همان ابعاد، در داخل محفظه مایکروویو با فرکانس GHz 45/2 تحت امواج مایکرو قرار گرفت و به کمک یک ترمومتر دیجیتالی، دما در نقاط و زمانهای مشابه ثبت شد. دادههای تجربی و شبیهسازی به کمک نرمافزار SPSS مقایسه شدند. نتایج تحلیل آماری نشان داد که در نقطه 1 (مرکز مکعب)، تفاوت در سطح 5 درصد معنیدار بوده ولی در نقاط 2 (بالا سمت راست مکعب) و 3 (پایین سمت چپ مکعب)، تفاوت معنیداری در سطح 5 درصد وجود ندارد. همچنین با مقایسه میانگینها و تحلیل واریانس مشخص شد که اختلاف دما بین نقطه 2 با نقاط 1 و3 در شبیهسازی و نتایج تجربی وجود دارد. این نتیجه نشان میدهد مدل شبیهسازی به خوبی دما را در نقاط مختلف قطعه چوبی پیشبینی میکند. این تحقیق با هدف مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی خرما به کمک مایکروویو و حذف سموم کشاورزی انجام شده است.