حسن قاسمی مبتکر؛ یحیی عجب شیرچی؛ سید فرامرز رنجبر؛ منصور مطلوبی
چکیده
امروزه گلخانههای کشاورزی امکان تولید محصولات کشاورزی در تمام طول فصل را فراهم کردهاند. یکی از مهمترین مشکلات گلخانههای کشاورزی بهویژه در مناطق سردسیر، نیاز به انرژی و هزینهی زیاد برای گرمایش آن میباشد. انرژی خورشیدی بهعلت فراوانی، کاربرد آسان و نداشتن اثرات زیستمحیطی یکی از بهترین منابع تجدیدپذیر برای گرمایش گلخانهها ...
بیشتر
امروزه گلخانههای کشاورزی امکان تولید محصولات کشاورزی در تمام طول فصل را فراهم کردهاند. یکی از مهمترین مشکلات گلخانههای کشاورزی بهویژه در مناطق سردسیر، نیاز به انرژی و هزینهی زیاد برای گرمایش آن میباشد. انرژی خورشیدی بهعلت فراوانی، کاربرد آسان و نداشتن اثرات زیستمحیطی یکی از بهترین منابع تجدیدپذیر برای گرمایش گلخانهها است. در این مطالعه اثر وجود دیوار شمالی آجری با دو رویه سیمان بر میزان جذب تابش دریافتی و همچنین میزان انرژی لازم برای گرمایش یک گلخانهی یکطرفه شرقی- غربی در شهرستان تبریز بررسی شد. تابش کل خورشیدی در گلخانه براساس قانون لیو و جردن محاسبه و با استفاده از یک مدل پایا میزان انرژی لازم برای گرمایش گلخانه محاسبه شد. نتایج نشان دادند در یک روز متوسط زمستانی در صورتی که از دیوار شمالی در گلخانه استفاده شود میزان تابش کل دریافتی روزانه حدود %14 کاهش مییابد، اما به خاطر کاهش تلفات تابشی و افزایش مقاومت حرارتی دیوار شمالی مصرف انرژی به میزان %32 کاهش مییابد. برای اعتبارسنجی مدل ارائه شده از یک گلخانهی یکطرفه با دیوار شمالی آجری با دو رویهی سیمانی استفاده و ارزیابیها در یک روز زمستانی صورت گرفت. مقایسه بین نتایج مدل با دادههای تجربی نشان داد که میانگین درصد خطای مدل برابر با %34/2- میباشد که این حاکی از دقت نسبتاً خوب مدل ارائه شده در تخمین انرژی مورد نیاز گلخانه میباشد.
سجاد عباسی؛ سعید مینایی؛ محمد هادی خوش تقاضا
چکیده
در این تحقیق خشک شدن ذرت در یک خشک کن هوای داغ در دماهای 50 ، 60 و 70 درجه سلسیوس و سه دبی جابه جایی هوای گرم 1، 4/1، 8/1 کیلوگرم بر دقیقه به صورت لایه نازک و پیوسته بررسی شد. آزمایش ها در قالب طرح کاملاً تصادفی صورت گرفت. تأثیر دما و دبی جابه جایی هوا بر پارامتر زمان و آهنگ خشک شدن، ضرایب نفوذ رطوبت و انرژی فعال سازی بررسی شد. نتایج به ...
بیشتر
در این تحقیق خشک شدن ذرت در یک خشک کن هوای داغ در دماهای 50 ، 60 و 70 درجه سلسیوس و سه دبی جابه جایی هوای گرم 1، 4/1، 8/1 کیلوگرم بر دقیقه به صورت لایه نازک و پیوسته بررسی شد. آزمایش ها در قالب طرح کاملاً تصادفی صورت گرفت. تأثیر دما و دبی جابه جایی هوا بر پارامتر زمان و آهنگ خشک شدن، ضرایب نفوذ رطوبت و انرژی فعال سازی بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد که تأثیر فاکتورهای دما و سرعت جابهجایی هوا بر فرآیند خشک شدن محصول ذرت معنی دار می باشد. در تیمارهای تحقیق به طور متوسط افزایش دما از 50 به 70 درجه سلسیوس 7/31% و تغییر دبی از 1 به 8/1 کیلوگرم بر دقیقه 27% زمان خشک شدن ذرت را کاهش داد. ضریب نفوذ ﻣﺆثر رطوبت و انرژی فعال-سازی ذرت به ترتیب بین 11-10×47258/3 تا 11-10×34352/7 مترمربع بر ثانیه و 761/13 تا 193/16 کیلوژول بر مول بهدست آمد. در مدل سازی فرآیند خشک شدن ذرت مدل لگاریتمی همخوانی بهتری با نتایج آزمایشگاهی در مقایسه با سایر مدل ها داشت. کمترین میزان انرژی مخصوص مصرفی مورد نیاز (61/3 کیلووات ساعت بر کیلوگرم) در دمای50 درجه سیلسیوس و دبی 1 کیلوگرم بر دقیقه، در حالیکه شرایط متناظر برای بیشترین مقدار آن (34/5 کیلووات ساعت بر کیلوگرم) در دمای70 درجه سیلسیوس و دبی 8/1 کیلوگرم بر دقیقه بود.