محمد محمدشفیع؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی؛ مجید خانعلی
چکیده
فرآیند انتقال میوهها از باغ تا فروشگاه بسیار پیچیده میباشد که در نتیجه میوه در معرض انواع مختلف بارهای استاتیکی و دینامیکی قرار میگیرد که آسیب و کوفتگی میتواند نتیجه این رخداد باشد. سطح و حجم کوفتگی بهعنوان مهمترین پارامترها، جهت ارزیابی آسیب وارده به میوه در مراحل برداشت و پس از برداشت میباشد. با توجه به محدودیتهای روشهای ...
بیشتر
فرآیند انتقال میوهها از باغ تا فروشگاه بسیار پیچیده میباشد که در نتیجه میوه در معرض انواع مختلف بارهای استاتیکی و دینامیکی قرار میگیرد که آسیب و کوفتگی میتواند نتیجه این رخداد باشد. سطح و حجم کوفتگی بهعنوان مهمترین پارامترها، جهت ارزیابی آسیب وارده به میوه در مراحل برداشت و پس از برداشت میباشد. با توجه به محدودیتهای روشهای آزمون متعارف کوفتگی (ASTM D3332 استاندارد روشهای آزمون برای آسیبپذیر بودن شوکهای مکانیکی محصولات)، روش و طرزکار برای تعیین مرز کوفتگی برای میوه انار با وفق دادن آزمونهای سقوط آزاد محقق شد. آزمونهای سقوط آزاد با چندین ارتفاع سقوط بر روی میوه انار رقم ملس ساوه انجام شد. شتاب و سرعت وارد شده به میوه به سبب ضربهی ناشی از سقوط در طول تماس در ارتفاعات سقوط مختلف بهدست آمد و حدود کوفتگی ناشی از سقوط میوهی انار در سطوح کوفتگی مختلف با ترکیب آزمونها و آنالیزهای تئوری تعیین شد. ارتفاع سقوط بحرانی انار در سطح کوفتگی معین مشخص شد و رابطه خطی بین ارتفاع سقوط و حجم کوفتگی برای انار ملس ساوه بهدست آمد. همچنین نشان داده شد حتی اگر سرعت ضربهی ناشی از سقوط به صفر برسد، میوه میتواند کوفته شود در صورتیکه شتاب ضربه از یک مقدار معین (شتاب بحرانی) تجاوز کند.
خسرو محمدی قرمزگلی؛ حمیدرضا قاسم زاده؛ حسین نوید؛ محمد مقدم؛ حسین غفاری
چکیده
در این پژوهش کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار ضربه ای مورد مطالعه قرار گرفت. به علت فقدان رقم مشخص گردو در ایران، آزمایش روی ژنوتیپ های موجود گردو انجام پذیرفت. به این منظور سه ژنوتیپ مختلف از گردوهای باغ های شهرستان آذرشهر انتخاب و از محصول تولیدی سال 1388 این ژنوتیپ ها استفاده شد. دستگاه آزمون ضربه برای انجام آزمایش ها ...
بیشتر
در این پژوهش کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار ضربه ای مورد مطالعه قرار گرفت. به علت فقدان رقم مشخص گردو در ایران، آزمایش روی ژنوتیپ های موجود گردو انجام پذیرفت. به این منظور سه ژنوتیپ مختلف از گردوهای باغ های شهرستان آذرشهر انتخاب و از محصول تولیدی سال 1388 این ژنوتیپ ها استفاده شد. دستگاه آزمون ضربه برای انجام آزمایش ها طراحی و ساخته شد. آزمون ضربه به صورت فاکتوریل با پنج فاکتور در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار انجام پذیرفت. فاکتورهای ژنوتیپ، رطوبت، قطر متوسط هندسی، راستای اعمال نیرو در سه سطح و ارتفاع سقوط وزنه در پنج سطح در نظر گرفته شد و اثر این فاکتورها روی کیفیت مغز حاصل از شکستن گردو بررسی شد. ارزیابی شکستن گردو با استفاده از معیارهای تعریف شده انجام شد و کیفیت مغز استخراجی به دست آمد. افزایش محتوای رطوبتی، درصد مغزهای شکسته را کاهش و درصد مغزهای سالم و درجه کیفیت مغزهای شکسته را افزایش داد. با افزایش ارتفاع سقوط وزنه، درصد مغزهای شکسته افزایش یافت. در حالت کلی وقتی گردوها سه ساعت داخل آب خیسانده شدند و راستای بارگذاری عرضی (Y) و ارتفاع سقوط 35 سانتی متری انتخاب شد، بهترین حالت از لحاظ کیفیت مغز به دست آمد.
سعید علی عسگریان نجف آبادی؛ حمیدرضا قاسم زاده؛ محمد مقدم
چکیده
در تحقیق حاضر حساسیت دو رقم میوه توتفرنگی (Fragaria x ananassa) سلوا و گاویتا به کوفتگی بهصورت آزمایشگاهی مطالعه شد. میوهها به صورت تک تک در معرض نیروهای ضربهای و فشاری قرار گرفتند. ضربه با استفاده از روش سقوط از ارتفاع از پیش تعیین شده و پاندول اعمال شد. حجم کوفتگی به عنوان شاخص آسیبدیدگی مورد ارزیابی قرار گرفت. در هر دو نوع ضربه شدت ...
بیشتر
در تحقیق حاضر حساسیت دو رقم میوه توتفرنگی (Fragaria x ananassa) سلوا و گاویتا به کوفتگی بهصورت آزمایشگاهی مطالعه شد. میوهها به صورت تک تک در معرض نیروهای ضربهای و فشاری قرار گرفتند. ضربه با استفاده از روش سقوط از ارتفاع از پیش تعیین شده و پاندول اعمال شد. حجم کوفتگی به عنوان شاخص آسیبدیدگی مورد ارزیابی قرار گرفت. در هر دو نوع ضربه شدت کوفتگی به عنوان تابعی از انرژی ضربه افزایش یافت. در سطوح انرژی مشابه میوههای سقوط کرده نسبت به میوههای قرار گرفته در معرض ضربه به وسیله ضربه زن پاندولی حجم کوفتگی بیشتری را از خود نشان دادند. چهار برابر شدن انرژی ضربه (از 022/0 به 082/0 ژول) موجب سه برابر شدن حجم کوفتگی (از 46 به 5/134 میلیمتر مکعب) شد. با افزایش ارتفاع سقوط از 18 سانتیمتر (026/0 ژول) به 54 سانتیمتر (079/0 ژول) حجم کوفتگی 35 درصد افزایش یافت. شدت کوفتگی ناشی از نیروی فشاری نسبت به دو آزمون دیگر بیشتر بود. دو برابر کردن زمان بارگذاری از 2 ثانیه به 4 ثانیه اختلاف معنیداری در میزان کوفتگی را نشان نداد. اگرچه در تمام آزمونها رقم گاویتا نسبت به سلوا حساسیت بیشتری به کوفتگی نشان داد ولی تنها در آزمون ضربه به وسیله ضربه زن پاندولی اثر فاکتور رقم معنیدار شد.