با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
اثر ضربه ناشی از سقوط بر کوفتگی میوه انار

محمد محمدشفیع؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی؛ مجید خانعلی

دوره 6، شماره 1 ، 1395، ، صفحه 176-187

https://doi.org/10.22067/jam.v6i1.29339

چکیده
  فرآیند انتقال میوه‌ها از باغ تا فروشگاه بسیار پیچیده می‌باشد که در نتیجه میوه در معرض انواع مختلف بارهای استاتیکی و دینامیکی قرار می‌گیرد که آسیب و کوفتگی می‌تواند نتیجه این رخداد باشد. سطح و حجم کوفتگی به‌عنوان مهمترین پارامترها، جهت ارزیابی آسیب وارده به میوه در مراحل برداشت و پس از برداشت می‌باشد. با توجه به محدودیت‌های روش‌های ...  بیشتر

ارزیابی کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار ضربه ای

خسرو محمدی قرمزگلی؛ حمیدرضا قاسم زاده؛ حسین نوید؛ محمد مقدم؛ حسین غفاری

دوره 4، شماره 1 ، 1393، ، صفحه 11-20

https://doi.org/10.22067/jam.v4i1.33160

چکیده
  در این پژوهش کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار ضربه ای مورد مطالعه قرار گرفت. به‏ علت فقدان رقم مشخص گردو در ایران، آزمایش روی ژنوتیپ های موجود گردو انجام پذیرفت. به این منظور سه ژنوتیپ مختلف از گردوهای باغ های شهرستان آذرشهر انتخاب و از محصول تولیدی سال 1388 این ژنوتیپ ها استفاده شد. دستگاه آزمون ضربه برای انجام آزمایش ها ...  بیشتر

مطالعه آزمایشگاهی حساسیت دو رقم میوه توت‌فرنگی (Fragaria x ananassa) به کوفتگی

سعید علی عسگریان نجف آبادی؛ حمیدرضا قاسم زاده؛ محمد مقدم

دوره 3، شماره 1 ، 1392، ، صفحه 41-47

https://doi.org/10.22067/jam.v3i1.19713

چکیده
  در تحقیق حاضر حساسیت دو رقم میوه توت‌فرنگی (Fragaria x ananassa) سلوا و گاویتا به کوفتگی به‌صورت آزمایشگاهی مطالعه شد. میوه‌ها به صورت تک تک در معرض نیروهای ضربه‌ای و فشاری قرار گرفتند. ضربه با استفاده از روش سقوط از ارتفاع از پیش تعیین شده و پاندول اعمال شد. حجم کوفتگی به عنوان شاخص آسیب‌دیدگی مورد ارزیابی قرار گرفت. در هر دو نوع ضربه شدت ...  بیشتر