با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
برداشت نیمه‌مکانیزه گلبرگ گلرنگ و مقایسه آن با روش سنتی

محمود صفری؛ هومن شریف نسب

دوره 11، شماره 2 ، 1400، ، صفحه 465-475

https://doi.org/10.22067/jam.v11i2.80725

چکیده
  گلبرگ گلرنگ به‌دلیل دارا بودن خواص و کاربردهای فراوان، دارای ارزش افزوده اقتصادی است، در صنایع غذایی به‌عنوان رنگ طبیعی غذا، در صنایع نساجی و قالی‌بافی به‌منظور رنگ‌آمیزی نخ و در صنایع رنگ‌سازی به‌منظور تولید رنگ استفاده می‌شود. در بسیاری از مناطق کشور این محصول، به‌صورت دستی برداشت می‌شود. در این تحقیق، به‌منظور برداشت گلبرگ، ...  بیشتر

بررسی تأثیر تیمارهای آبیاری و تغذیه‌ای بر خواص بیوفیزیکی و بیومکانیکی بذر گلرنگ

مازیار فیض اله زاده؛ علی محمد نیکبخت؛ اسعد مدرس مطلق

دوره 3، شماره 1 ، 1392، ، صفحه 58-70

https://doi.org/10.22067/jam.v3i1.19715

چکیده
  گلرنگ از گیاهان صنعتی بوده و میزان روغن قابل استخراج از مغز آن حدود 45 درصد می‌باشد. با توجه به ارزش روغن موجود در بذر گلرنگ و همچنین پتانسیل بالای کشور برای کشت آن، نیاز به تولید بذرهایی با کیفیت و عملکرد بیشتر می‌باشد. همچنین طراحی دستگاه‌های مختلف فرآوری و استخراج روغن و همچنین بهینه‌سازی آن‌ها امری ضروری به نظر می‌رسد که در ارتباط ...  بیشتر