محمدجواد محمودی؛ محسن آزادبخت
چکیده
امروزه خواص دیالکتریک محصولات غذایی و بیولوژیکی به پارامتری ارزشمند در مهندسی مواد غذایی و فناوری تبدیل شده است که محدوده طیفی فوقالعادهای از 6-10 تا 1012 هرتز را پوشش میدهد. در این تحقیق ابتدا تعداد 27 گلابی کاملاً سالم بهوسیله آزمون غیرمخرب سیتی اسکن انتخاب و سپس تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و دینامیکی قرار گرفتند و انبارداری ...
بیشتر
امروزه خواص دیالکتریک محصولات غذایی و بیولوژیکی به پارامتری ارزشمند در مهندسی مواد غذایی و فناوری تبدیل شده است که محدوده طیفی فوقالعادهای از 6-10 تا 1012 هرتز را پوشش میدهد. در این تحقیق ابتدا تعداد 27 گلابی کاملاً سالم بهوسیله آزمون غیرمخرب سیتی اسکن انتخاب و سپس تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و دینامیکی قرار گرفتند و انبارداری 10 روزه بهمنظور بررسی میزان خواص فیزیولوژیکی و ارتباط آن با تغییرات ضریب دیالکتریک انتخاب شد. در پایان دوره انبارداری مقدار ضریب دیالکتریک میوهها و پس از آن مقدار خواص فیزیولوژیکی آنها اندازهگیری شد. اندازهگیریها در فاصله صفحات خازن 11 سانتیمتری، ولتاژ ورودی 10 ولت، فرکانس ولتاژ ورودی 60 کیلوهرتز انجام شد. طبق نتایج حاصل شده حالت بارگذاری دینامیکی 400 نیوتنی دارای بیشترین ضریبدیالکتریک در بین همه حالتهای بارگذاری با مقدار 2989/5 و به دنبال آن این حالت بارگذاری دارای کمترین مقادیر خواص فیزیولوژیکی در بین تمام حالتهای بارگذاری با مقادیر آنتیاکسیدان 925/33 درصد، محتوای فنلی 523/14 و ویتامین C 5.7 میلیگرم بر 100 گرم و سفتی 5333/5 گرم بود. نتایج آزمایشها نشان دادند که با افزایش مقدار نیروی بارگذاری بر روی میوه گلابی، همه مقادیر خواص فیزیولوژیکی مورد نظر در تمام موارد بارگذاری کاهش یافته و در نهایت، مقدار ضریب دیالکتریک محصول افزایش مییابد.
سعید خدامرادی؛ ابراهیم احمدی
چکیده
در این تحقیق خواص فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و رئولوژیکی انگور فخری در طول دوره نگهداری مورد بررسی قرار گرفته است. انگور فخری پس از برداشت از باغات استان همدان با استفاده از پوشش چیتوزان در سه غلظت (5/0، 1 و 2 درصد) پوششدهی شده و در دو دمای محیط و یخچال (4 درجه سانتیگراد) نگهداری شده است. در طول دوره نگهداری هر 5 روز یکبار خواص فیزیکی (افت ...
بیشتر
در این تحقیق خواص فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و رئولوژیکی انگور فخری در طول دوره نگهداری مورد بررسی قرار گرفته است. انگور فخری پس از برداشت از باغات استان همدان با استفاده از پوشش چیتوزان در سه غلظت (5/0، 1 و 2 درصد) پوششدهی شده و در دو دمای محیط و یخچال (4 درجه سانتیگراد) نگهداری شده است. در طول دوره نگهداری هر 5 روز یکبار خواص فیزیکی (افت وزن، درصد رطوبت و تغییرات شاخص رنگ)، خواص شیمیایی (pH و TSS)، خواص مکانیکی (نیروی بیشینه، نیروی شکست و مدول الاستیسیته) و خواص رئولوژیکی (زمان تنشآسایی و مقدار تنشآسایی) مورد بررسی قرار گرفتهاند. نتایج تجزیه واریانس نشاندهنده آن بود که اثرات اصلی دما، دوره نگهداری و پوشش چیتوزان و برخی از اثرات متقابل آنها تأثیر معنیداری در سطح 1 درصد بر خواص فیزیکی و شیمیایی انگور فخری داشتهاند. بیشترین افت وزن 66/10 درصد در نمونه پوششدهی شده با چیتوزان 5/0 درصد نگهداری شده در دمای محیط اتفاق افتاد. کمترین میزان اختلاف رنگ برای نمونههای پوششدهی شده با چیتوزان 2 درصد نگهداری شده در دمای یخچال مشاهده شد. کمترین نیروی بیشینه در آخرین روز دوره برای نمونههای شاهد نگهداری شده در دمای محیط بوده است. دوره نگهداری تأثیر معنیداری در سطح 1 درصد بر مدول الاستیسیته دارد درحالیکه تأثیر پوشش بر این پارامتر معنیدار نبوده است. نتایج نشاندهنده آن بود که استفاده از پوشش چیتوزان تأثیر مستقیمی در افزایش زمان و مقدار تنشآسایی انگور فخری داشته است بهنحویکه در طول دوره نگهداری کاهش هر دو پارامتر در نمونههای پوششدهی شده نسبت به نمونههای شاهد کمتر بوده است.