نانوتکنولوژی (فیلم های بستهبندی، بیوکامپوزیتها، سلولهای خورشید)
ندا تجری؛ حسن صدرنیا؛ فرشته حسینی
چکیده
چکیدهپلی لاکتیک اسید پلیمری زیست تخریب پذیر است که خواص مکانیکی آن میتواند تحت تاثیر زمان تغییر کند. در این تحقیق ویژگیهای مکانیکی شش نوع فیلم تولید شده بر پایه پلی لاکتیک اسید با ترکیبات مختلف (پلی اتیلن گلیکول 400 ، تویین 80 و نانو ذرات اکسید روی) در بازه زمانی 14 ماهه (ماههای اول، دوم، سوم، چهارم و چهاردهم) مورد بررسی قرار گرفت و ...
بیشتر
چکیدهپلی لاکتیک اسید پلیمری زیست تخریب پذیر است که خواص مکانیکی آن میتواند تحت تاثیر زمان تغییر کند. در این تحقیق ویژگیهای مکانیکی شش نوع فیلم تولید شده بر پایه پلی لاکتیک اسید با ترکیبات مختلف (پلی اتیلن گلیکول 400 ، تویین 80 و نانو ذرات اکسید روی) در بازه زمانی 14 ماهه (ماههای اول، دوم، سوم، چهارم و چهاردهم) مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با مقادیر استاندارد گزارش شده برای پلی اتیلن با چگالی کم مقایسه شدند. به منظور بررسی ساختار اولیه فیلمها جذب نور و زاویه تماس اندازهگیری شد و ریزساختارها به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که تاثیر زمان نگهداری و نوع فیلم بر استحکام کششی و کرنش نقطه شکست معنادار بود. بیشترین استحکام کششی ، مدول الاستیسیته و کرنش نقطه شکست به ترتیب برای فیلمهای پلی لاکتیک اسید خالص در ماه چهارم (08/94 مگاپاسکال)، پلی لاکتیک اسید خالص در ماه چهارم (79/2855 مگاپاسکال) و پلیلاکتیک اسید/پلی اتیلن گلیکول 400/نانو ذرات اکسید روی در ماه اول (82/76 درصد) بدست آمد. مقادیر کرنش نقطه شکست بسیار کمتر از استاندارد بود. با توجه به استحکام کششی و مدول الاستیسیته بسیار بالا پلی لاکتیک اسید میتوان با استفاده از نرم کنندههای مختلف با درصد بیشتر یا ترکیب کردن پلی لاکتیک اسید با سایر پلیمرها شکنندگی را کاهش داد.
ایوب جعفری ملک آبادی؛ مهدی خجسته پور؛ باقر عمادی؛ محمودرضا گلزاریان
چکیده
در این مطالعه نسبت پوآسون ظاهری و مدول الاستیسیته دو رقم پیاز ایرانی (قرمز و زرد) در دو سرعت بارگذاری (15 و 25 میلیمتر بر دقیقه) و دو جهت (طولی و عرضی) برای سه میزان جابهجایی (5، 10 و 15 میلیمتر) تعیین شد. در هر نوبت آزمایشات بارگذاری توأم با عکسبرداری انجام گرفت. نسبت پوآسون ظاهری نیز از طریق پردازش تصویر محاسبه شد. با استفاده از تئوری ...
بیشتر
در این مطالعه نسبت پوآسون ظاهری و مدول الاستیسیته دو رقم پیاز ایرانی (قرمز و زرد) در دو سرعت بارگذاری (15 و 25 میلیمتر بر دقیقه) و دو جهت (طولی و عرضی) برای سه میزان جابهجایی (5، 10 و 15 میلیمتر) تعیین شد. در هر نوبت آزمایشات بارگذاری توأم با عکسبرداری انجام گرفت. نسبت پوآسون ظاهری نیز از طریق پردازش تصویر محاسبه شد. با استفاده از تئوری هرتز و نسبت پوآسون ظاهری محاسبه شده و نیز با در نظر گرفتن شکل پیاز، مدول الاستیسیته محاسبه گردید. مطابق جداول تجزیه واریانس برای نسبت پوآسون ظاهری و مدول الاستیسیته سرعت بارگذاری و میزان جابهجایی در سطح 5% معنیدار بود. بهطور میانگین نسبت پوآسون ظاهری و مدول الاستیسیته پیاز قرمز کمتر از پیاز زرد بهدست آمد. نسبت پوآسون ظاهری 0/4485 – 0/2623 و 0/4179 – 0/2423 و مدول الاستیسیته 5/449 – 2/032 و 5/311 – 1/829 مگاپاسکال بهترتیب برای پیاز زرد و قرمز بود. مدول الاستیسیته در حالت طولی بیشتر از مقادیر بهدست آمده برای حالت عرضی بود. با افزایش میزان جابهجایی، مقدار مدول الاستیسیته کاهش و مقدار نسبت پوآسون ظاهری نیز افزایش یافت. مدول الاستیسیته برای وضعیت طولی در سرعت بارگذاری 15 میلیمتر بر دقیقه بیشتر از سرعت بارگذاری 25 میلیمتر بر دقیقه و این نسبت برای وضعیت عرضی بالعکس میباشد.