با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
تکنولوژی‌های پس از برداشت
بررسی شیب الک، دامنه حرکت الک و مکش فن بر روی بازده تمیزکردن و نرخ از دست دادن دستگاه خرمن‌کوب بادام‌زمینی

جعفر عبدی؛ عبداله گل محمدی؛ غلامحسین شاهقلی؛ عادل رضوانی وند فنائی

دوره 13، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 349-363

https://doi.org/10.22067/jam.2022.75747.1097

چکیده
  بادام‌زمینی با توجه به کیفیت بالای روغن استخراجی و پروتئین بالای دانه یکی از گیاهان با اهمیت تیره بقولات می‌باشد. در پژوهش حاضر، تاثیر تعدادی از پارامترهای کاری یک خرمن‌کوب بادام‌زمینی شامل زاویه (شیب) الک، دامنه حرکت الک و سرعت مکش فن مکنده برای واحد جداسازی به‌صورت تجربی مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت. زاویه یا شیب الک شامل سه ...  بیشتر

رابطه ماشین و خاک
ارزیابی فنی سه روش برداشت دستی، نیمه‌مکانیزه و مکانیزه‌ی بادام‌زمینی در مغان

جبراییل تقی نژاد؛ صفت اله رحمانی

دوره 13، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 239-247

https://doi.org/10.22067/jam.2022.74048.1079

چکیده
  مرحله برداشت از مهم‌ترین مراحل تولید بادام‌زمینی است. برداشت بادام‌زمینی به‌صورت دو مرحله‌ای است: مرحله اول شامل درآوردن کامل بوته‌ها از خاک است که به‌صورت یکسان انجام شد و مرحله دوم خشک‌کردن و جداکردن غلاف بادام‌زمینی از بوته گیاهی است. در این پژوهش، سه روش برداشت بادام‌زمینی در مرحله دوم بررسی شد. آزمایش بر پایه طرح کرت‌های ...  بیشتر

تأثیر اندازه مزرعه بر میزان انرژی مصرفی و هزینه‌های ورودی تولید بادام‌زمینی در استان گیلان

باقر عمادی؛ امین نیکخواه؛ مهدی خجسته پور؛ حسین پیمان

دوره 5، شماره 1 ، 1394، ، صفحه 217-227

https://doi.org/10.22067/jam.v5i1.24894

چکیده
  در این تحقیق میزان انرژی مصرفی و هزینه‌های ورودی تولید بادام‌زمینی در استان گیلان محاسبه شده است. اطلاعات از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 75 کشاورز به‌دست آمد. داده‌ها از سه گروه مزرعه با مساحت‌های کمتر از نیم هکتار، نیم تا یک هکتار و بیشتر از یک هکتار جمع‌آوری شدند. نتایج نشان داد، میزان انرژی ورودی برای تولید بادام‌زمینی 36/19407 ...  بیشتر