طراحی و ساخت
سامان خلیلی؛ بهزاد محمدی الستی؛ مهدی عباسقلی پور
چکیده
درجهبندی محصولات کشاورزی برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی همواره از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است. درجهبندی براساس پارامترهای مختلفی از جمله رنگ، رسیدگی، ابعاد و وزن انجام میگردد. وزن محصول در اکثر موارد از پارامترهای مؤثر در درجهبندی میباشد. در درجهبندی محصول تخممرغ نیز، میزان درشتی در بازاریابی بسیار مهم میباشد. ...
بیشتر
درجهبندی محصولات کشاورزی برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی همواره از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است. درجهبندی براساس پارامترهای مختلفی از جمله رنگ، رسیدگی، ابعاد و وزن انجام میگردد. وزن محصول در اکثر موارد از پارامترهای مؤثر در درجهبندی میباشد. در درجهبندی محصول تخممرغ نیز، میزان درشتی در بازاریابی بسیار مهم میباشد. هدف از انجام این تحقیق، طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه توزین تخممرغ براساس خواص دیالکتریک آن بوده است. یک نمونه از این دستگاه طراحی و ساخته شد. دستگاه طراحی شده از بدنه، منبع تغذیه، واحد تولید سیگنال سینوسی، واحد اندازهگیری ولتاژ، میکروکنترلر AVR، واحد ارتباط با کامپیوتر (PORT COM)، حسگر خازنی، نمایشگر و صفحه کلید تشکیل شده است و از شبکه عصبی برای پیشبینی وزن تخممرغ استفاده شده است. شبکه عصبی ساخته شده 16 مقدار ولتاژ در بسامدهای مختلف را بهعنوان ورودی دریافت نموده و مقدار وزن را بهعنوان خروجی ارائه میدهد. برای واسنجی و ارزیابی دستگاه توزین، 150 عدد تخممرغ مورد نیاز از یک واحد مرغداری بهصورت تازه و در روز تخمگذاری تهیه گردید. آزمایش به سه دسته تقسیم شد. دسته اول در روز تخمگذاری، دسته دوم در روز دوم انبارداری و دسته سوم در روز چهارم انبارداری مورد آزمایش قرار گرفتند. بهترین نتایج با شبکه عصبی سهلایه دارای 10 نرون در لایه مخفی اول و 7 نرون در لایه مخفی دوم با بیشترین ضریب همبستگی 983/0 و کمترین خطا 502/0 بهدست آمد و بنابراین از شبکه با مشخصات مذکور برای پیشبینی وزن تخممرغ استفاده شد.