مدلسازی
بنت الهدی قاسمی باغبادرانی؛ عباس همت؛ علی قاسمی؛ علی حسین حبیبی راد
چکیده
اکثر آسیبهای مکانیکی در انواع میوه و سبزی در اثر تنشهای تماسی تحت بارهای استاتیکی، شبهاستاتیکی و ضربهای ایجاد و موجب کاهش کیفیت محصول و ارزش اقتصادی آن میشود. در این پژوهش، سیب بهعنوان یک ماده ویسکوالاستیک تحت بارگذاری شبهاستاتیکی با استفاده از روش اجزاء محدود مدلسازی شد. با استفاده از آزمایشهای تجربی خواص الاستیک، ...
بیشتر
اکثر آسیبهای مکانیکی در انواع میوه و سبزی در اثر تنشهای تماسی تحت بارهای استاتیکی، شبهاستاتیکی و ضربهای ایجاد و موجب کاهش کیفیت محصول و ارزش اقتصادی آن میشود. در این پژوهش، سیب بهعنوان یک ماده ویسکوالاستیک تحت بارگذاری شبهاستاتیکی با استفاده از روش اجزاء محدود مدلسازی شد. با استفاده از آزمایشهای تجربی خواص الاستیک، ویسکوالاستیک و مقاومت برشی سیب تعیین شدند و در شبیهسازی سیب در نرم افزار آباکوس مورد استفاده قرار گرفتند. مقایسه نتایج تجربی و مدلسازی شدهی سیب نشان داد که مدل ویسکوالاستیک رفتار سیب حین بارگذاری شبهاستاتیک را بهخوبی شبیهسازی کرد. محل ظهور کوفتگی در گوشت سیب آزمایش شده با محل ظهور تنش برشی بیشینه در سیب شبیهسازیشده همخوانی داشت. بنابراین، معیار تنش برشی بیشینه برای برآورد حساسیت گوشت ارقام سیب به کوفتگی تحت بارگذاری شبهاستاتیکی پیشنهاد میگردد.