رسول خدابخشیان؛ باقر عمادی
چکیده
در این تحقیق، پتانسیل تکنیک طیفسنجی رامان در تعیین مراحل رسیدگی، مواد جامد محلول و pH میوه خرمای مضافتی مورد ارزیابی قرار گرفت. طیفسنجی نمونهها در ناحیه 2500-400 سانتیمتر معکوس با استفاده از دستگاه طیفسنج Thermo Nicolet از نوع پاشنده بهدست آمد. نتایج حاصله حاکی از این بود که طیفهای بهدست آمده از پراکندگی رامان میتوانند نوارهای ...
بیشتر
در این تحقیق، پتانسیل تکنیک طیفسنجی رامان در تعیین مراحل رسیدگی، مواد جامد محلول و pH میوه خرمای مضافتی مورد ارزیابی قرار گرفت. طیفسنجی نمونهها در ناحیه 2500-400 سانتیمتر معکوس با استفاده از دستگاه طیفسنج Thermo Nicolet از نوع پاشنده بهدست آمد. نتایج حاصله حاکی از این بود که طیفهای بهدست آمده از پراکندگی رامان میتوانند نوارهای شاخصی (650، 1357 و 1590 سانتیمتر معکوس) را با توجه به مراحل مختلف رسیدگی خرما بروز دهند. این نوارها را میتوان به ارتعاشات کششی کربن-کربن (C=C و C-C) و کربن- هیدروژن (C-H) که در زنجیره اصلی ترکیبات شیمیایی محصول قرار دارند نسبت داد. همچنین مقایسه مقادیر پیشبینی شده مواد جامد محلول و pH از طیفسنجی با مقادیر واقعی آنها توانایی پیشگویی مدلهایی با ضرایب همبستگی بالا (0/955 و 0/981درجه بریکس بهترتیب برای مواد جامد محلول و pH) و مقادیر خطای پایین (1/2و 1/4 بهترتیب برای مواد جامد محلول و pH) را با استفاده از طیفسنجی رامان نتیجه داد.