پردازش تصویر
احمد جهان بخشی؛ کامران خیرعلی پور
چکیده
ارزیابی کیفی محصولات کشاورزی از عوامل بسیار مهم در ارتقای بازارپسندی آنها است. عملیات درجهبندی و بستهبندی محصولات کشاورزی توسط کارگران با مشکلات فراوانی مثل افزایش هزینه، زمان، نیروی کارگری، تلف شدن محصول و غیره روبهرو است. سامانههای پردازش تصویر روشهای نوینی هستند که در بخش کشاورزی کاربردهای مختلفی از جمله درجهبندی ...
بیشتر
ارزیابی کیفی محصولات کشاورزی از عوامل بسیار مهم در ارتقای بازارپسندی آنها است. عملیات درجهبندی و بستهبندی محصولات کشاورزی توسط کارگران با مشکلات فراوانی مثل افزایش هزینه، زمان، نیروی کارگری، تلف شدن محصول و غیره روبهرو است. سامانههای پردازش تصویر روشهای نوینی هستند که در بخش کشاورزی کاربردهای مختلفی از جمله درجهبندی محصولات دارد. هدف از این پژوهش پیادهسازی یک سامانه ماشین بینایی برای طبقهبندی هویج بر اساس شکل با استفاده از روش پردازش تصویر میباشد. برای این منظور تصویر 135 نمونه هویج در شکلهای مختلف (معمول و غیرمعمول) تهیه گردید. پس از پیشپردازش تصاویر، ویژگیهای مختلف شکل از تصاویر استخراج شد. در فرآیند انتخاب ویژگی، طول، وسعت، محیط، گردی، ناهمگنی مرکز سطح، ناهمگنی عرضی و تعداد ریشه به عنوان ویژگیهای کارا انتخاب گردید. از روشهای هوش مصنوعی و ماشینبردار پشتیبان برای طبقهبندی نمونهها استفاده شد. نتایج نشان داد که دقت درجهبندی روش شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه از ماشین بردار پشتیبان بیشتر و برابر با 50/98 درصد میباشد. میتوان گفت که روش پردازش تصویر و ماشین بینایی جهت ارتقا روش سنتی درجهبندی هویج کارآمد میباشند.
مریم نقی پورزاده ماهانی؛ محمدحسین آق خانی
چکیده
با توجه به اهمیت برش در فرآوری محصولات کشاورزی، در این تحقیق اثر برخی پارامترهای برشی بر فرآیند خشک شدن و کیفیت محصول خشک نهایی هویج بررسی شد. آزمایشها بهصورت طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت و در آن اثر ضخامت هویج در دو سطح 3 و 6 میلیمتر، نوع تیغه در سه مدل تیغه لبه صاف، ارهای و کنگرهدار و جهت برش در سه راستای طولی، عرضی و مورب بر ...
بیشتر
با توجه به اهمیت برش در فرآوری محصولات کشاورزی، در این تحقیق اثر برخی پارامترهای برشی بر فرآیند خشک شدن و کیفیت محصول خشک نهایی هویج بررسی شد. آزمایشها بهصورت طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت و در آن اثر ضخامت هویج در دو سطح 3 و 6 میلیمتر، نوع تیغه در سه مدل تیغه لبه صاف، ارهای و کنگرهدار و جهت برش در سه راستای طولی، عرضی و مورب بر سینتیک خشک شدن، آهنگ تبخیر، چروکیدگی و جذب مجدد آب بررسی شد. نمونهها در آون با دمای 70 درجه سانتیگراد تا رسیدن به رطوبت مطلوب 8% خشک شدند. نتایج نشان داد اثر متغیرهای مستقل بر پارامترهای مورد مطالعه در سطح یک درصد معنیدار است. کمترین زمان خشک شدن در مدت 200دقیقه و در نمونههای برش خورده با تیغه کنگرهدار و در جهت عرضی، با اختلاف معنیدار در سطح 5 درصد بود. بیشترین آهنگ تبخیر 0/74 گرم بر دقیقه در حالت برش با تیغه صاف و در جهت طولی با اختلاف معنیدار در سطح 5 درصد با سایر تیمارها بهدست آمد. همچنین کمترین چروکیدگی نیز برای همین تیمار به میزان 36/7 درصد بهدست آمد. بیشترین جذب مجدد آب در برش با تیغه صاف و در جهات مورب و طولی بهترتیب 3/96 و 3/88 و با اختلاف معنیدار نسبت به سایر تیمارها بهدست آمد. بهطور کلی با توجه به نتایج این پژوهش، برش هویج با تیغه صاف و در جهت طولی برای تولید هویج خشک با کیفیت بالاتر توصیه میشود.