تکنولوژیهای پس از برداشت
حمید محمدی نژاد؛ محمدحسین آق خانی؛ حسن صدرنیا
چکیده
کاهش رطوبت در محصولات غذایی برای حفظ بهتر آنها بسیار معمول بوده و یکی از روشهای نگهداری مواد غذایی تبخیر آب و خشککردن آنها میباشد، که در روشهای خشک کردن سنتی اتلاف انرژی، زمان طولانی و تاثیر نامطلوب بر کیفیت محصولات قابلمشاهده است، بنابراین استفاده از روشهایی جهت بهبود و رفع اینگونه محدودیتها و افزایش راندمان خشک ...
بیشتر
کاهش رطوبت در محصولات غذایی برای حفظ بهتر آنها بسیار معمول بوده و یکی از روشهای نگهداری مواد غذایی تبخیر آب و خشککردن آنها میباشد، که در روشهای خشک کردن سنتی اتلاف انرژی، زمان طولانی و تاثیر نامطلوب بر کیفیت محصولات قابلمشاهده است، بنابراین استفاده از روشهایی جهت بهبود و رفع اینگونه محدودیتها و افزایش راندمان خشک کردن لازم و ضروری میباشد. در این خصوص تاثیر میدان مغناطیس بر نرخ تبخیر آب موضوعی است که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش، خشککنی با هوای گرم و محفظهای برای اعمال میدان مغناطیس در محدوده دمایی 30 تا 70 درجه سانتیگراد و شدتهای میدان مغناطیس 0 تا 130 میلیتسلا بهکار گرفته شد. مطابق نتایج بهدستآمده، با اعمال میدان مغناطیس در مدت زمان 120 دقیقه، بیشترین میزان تبخیر مربوط به تیمار 70 درجه و میدان مغناطیس 130 میلیتسلا به مقدار 94.7 درصد وزن اولیه نمونه و کمترین مقدار تبخیر مربوط به تیمار 30 درجه سانتیگراد و میدان مغناطیس صفر به مقدار 43.7 درصد وزن نمونه اولیه بود. در دمای 30 درجه سانتیگراد، با افزایش شدت میدان مغناطیس به 130 میلیتسلا درصد وزنی تبخیر آب به مقدار 15.9 درصد افزایش یافت که این روند در دمای 50 و 70 درجه سانتیگراد نیز مشاهده گردید و بهترتیب مقادیر 29.5 و 28.2 درصد افزایش تبخیر نسبت به میدان مغناطیس صفر مشاهده گردید. درخصوص انرژی مصرفشده جهت تبخیر یک گرم آب در طی مدت زمان 120 دقیقه بیشترین انرژی مصرفی بهدستآمده مربوط به تیمار 70 درجه بدون اعمال میدان مغناطیس به مقدار 200.1 کیلوژول و کمترین اندازه مربوط به تیمار 30 درجه سانتیگراد و میدان مغناطیس 60 میلیتسلا و مقدار 66.3 کیلوژول بود. بیشترین کاهش مصرف انرژی با اعمال میدان مغناطیس جهت تبخیر یک گرم آب نسبت به تیمار صفر میدان مغناطیس در همان سطح، مقدار 26.55% مربوط به تیمار 50 درجه سانتیگراد و میدان مغناطیس 130 میلیتسلا به مقدار 48.3 کیلوژول در مدت زمان 120 دقیقه بهدست آمد.
طراحی و ساخت
احمد خالو احمدی؛ امیدرضا روستاپور؛ علی محمد برقعی
چکیده
ارائه راهکارهای جدید برای بهبود فرایند و کاهش زمان خشک شدن و همچنین توسعه خشک کردن در مهار زبالههای تر یکی از مسائل مهم در حفظ سلامت جامعه است. خشک کردن میتواند از طریق کاهش رطوبت، ذخیرهسازی برای آینده، حمل و نقل آسان، بهبود ارزشهای گرمایی و وابستگی کمتر به سوختهای فسیلی، کاهش بوی زباله، کاهش ضایعات و کاهش اثرات زیستمحیطی ...
بیشتر
ارائه راهکارهای جدید برای بهبود فرایند و کاهش زمان خشک شدن و همچنین توسعه خشک کردن در مهار زبالههای تر یکی از مسائل مهم در حفظ سلامت جامعه است. خشک کردن میتواند از طریق کاهش رطوبت، ذخیرهسازی برای آینده، حمل و نقل آسان، بهبود ارزشهای گرمایی و وابستگی کمتر به سوختهای فسیلی، کاهش بوی زباله، کاهش ضایعات و کاهش اثرات زیستمحیطی را به دنبال داشته باشد. در این راستا جهت مطالعه رفتار خشک شدن ضایعات غذایی یک نمونه خشککن کابینتی طراحی، ساخته و ارزیابی شد. توان حرارتی معادل 2.7kW بهعنوان منبع گرمایش هوای ورودی تعیین شد. در این راستا طبق محاسبات انجام شده از یک فن گریز از مرکز با حجم هوای 310m3 h-1 ،2800rpm و 110pa برای ایجاد جریان هوا در خشککن استفاده شد. سینی خشککن دارای مجاری هواگذر میانی و جانبی بود. تاثیر سه سطح دمای 50 ،60 و 70 درجه سانتیگراد و سه سطح سرعت جریان هوای ورودی 1، 1.5 و m s-12 بر مدت زمان، شدت خشک شدن و میزان مصرف انرژی خشک کردن ضایعات غذایی با ضخامتcm 3 مورد بررسی قرار گرفت و نمودارهای نسبت رطوبت و شدت خشک شدن استخراج شد. نتایج نشان داد تمام فرایند خشک شدن در دوره نزولی رخ داده است. مصرف انرژی در دمای 70 درجه سانتیگراد بیشترین و در دمای 50درجه سانتیگراد کمترین مقدار است. مقدار انرژی فعالسازی برای توده ضایعات غذایی در سه سطح سرعت، مقدار ثابت 10417.44J mol-1 بهدست آمد. ضریب نفوذ رطوبت در دماهای 50 و 60 درجه سانتیگراد کمتر از دمای 70 درجه سانتیگراد بوده است زیرا با افزایش دما مقاومت سلولی کاهش یافته و نفوذ رطوبت افزایش مییابد.
عبداله حیاتی؛ افشین مرزبان؛ محمدامین آسودار
چکیده
با وجود توسعه مکانیزاسیون دامداریهای گاو شیری، هنوز هم فعالیتهای شیردوشی همراه با فشارهای کاری سنگین میباشد که باعث بروز فشارهای فیزیولوژیکی روی نیروی کار میشود. در این مطالعه نقش نیروی گرانش در ارتباط بین حمل بار و فشارهای فیزیولوژیکی در وظایف کاری دو سیستم عمده شیردوشی گاو شیری شامل شیردوشی در جایگاههای استانشیون و سالنهای ...
بیشتر
با وجود توسعه مکانیزاسیون دامداریهای گاو شیری، هنوز هم فعالیتهای شیردوشی همراه با فشارهای کاری سنگین میباشد که باعث بروز فشارهای فیزیولوژیکی روی نیروی کار میشود. در این مطالعه نقش نیروی گرانش در ارتباط بین حمل بار و فشارهای فیزیولوژیکی در وظایف کاری دو سیستم عمده شیردوشی گاو شیری شامل شیردوشی در جایگاههای استانشیون و سالنهای تاندم مورد بررسی قرار گرفت. این دو روش بهطور مشابه شامل سه وظیفه کاری شستن پستانهای گاو، وصل کردن خرچنگی شیردوش و جداکردن آن بود. انرژی مصرفی انسانی برآورد شد و راستای حمل بار در مقایسه با نیروی گرانش مورد ملاحظه قرار گرفت. بیست و چهار کارگر در این مطالعه شرکت کردند. بالاترین ضربان قلب (107 ضربه بر دقیقه) و بالاترین میزان مصرف انرژی انسانی (33.5 کیلوژول بر دقیقه) برای وظیفه کاری وصل کردن خرچنگی شیردوش در روش شیردوشی در سالنهای تاندم گزارش شد. در کل، این روش در مقایسه با روش شیردوشی استانشیون باعث اعمال فشارهای فیزیولوژیکی بالاتری شد و نسبت بالاتری از حمل بارهایی که در این روش استفاده شد در خلاف جهت گرانش بود. با توسعه مکانیزاسیون دامداریهای گاو شیری از ایستگاههای استانشیون به سمت سالنهای تاندم، کارگران شیردوشی به سمت اعمال نیروهای بیشتری در خلاف جهت نیروی گرانشی سوق داده میشوند که این باعث بالا رفتن فشارهای فیزیولوژی وارد بر کارگر میشود. در توسعه مکانیزاسیون دامداریهای گاو شیری نه تنها میبایست بهبود سرعت کار و عملکرد را مد نظر قرار داد بلکه باید شرایط را به گونهای فراهم کرد که باعث کمتر شدن استفاده از توان فیزیکی نیروی کار شود.
عادل رضوانی وند فنائی؛ علی حسن پور؛ علی محمد نیکبخت
چکیده
ترموکمپرسور بهوسیله قسمت همگرا- واگرا عمل فشردهسازی سیال ثانویه را انجام میدهد. سادگی و نداشتن بخش متحرک، از جمله مزیتهای آن نسبت به کمپرسورهای مکانیکی است. فهم جامع از چگونگی عملکرد در داخل ترموکمپرسور، برای استفاده عملی از آن فوقالعاده مفید خواهد بود. ویژگیهای ترمودینامیکی جریانهای ورودی و تغییرات آنها در خروجی، مانند ...
بیشتر
ترموکمپرسور بهوسیله قسمت همگرا- واگرا عمل فشردهسازی سیال ثانویه را انجام میدهد. سادگی و نداشتن بخش متحرک، از جمله مزیتهای آن نسبت به کمپرسورهای مکانیکی است. فهم جامع از چگونگی عملکرد در داخل ترموکمپرسور، برای استفاده عملی از آن فوقالعاده مفید خواهد بود. ویژگیهای ترمودینامیکی جریانهای ورودی و تغییرات آنها در خروجی، مانند فشار، دما و سرعت نیازمند انجام شبیهسازی عددی میباشد. در این مطالعه از دینامیک سیالات محاسباتی و کدهای تجاری انسیس فلوئنت برای نمایش جریان داخل ترموکمپرسور در جهت استفاده در کارخانه تولید شکر استفاده شده است. حلگر بر مبنای چگالی بهعنوان حلگر جریان انتخاب شد و شرط مرزی نوع "فشار ورودی" برای هر دو جریان اولیه و ثانویه در ورودی و شرط مرزی "فشار خروجی" برای مرز خروجی جریان اختلاطی اعمال گردید. از تابع دیوارهی استاندارد در نزدیکی دیواره استفاده شد. نتایج نشان داد که در بخش تخلیه ترموکمپرسور، فشار از 1/0 بار به 32/0 بار تقویت شد و دما افزایشی در حدود 25 درجه نسبت به جریان ثانویه داشت. همچنین عدد ماخ به حدود 15/0 کاهش یافت. برای درک بهتر پدیده اتفاق افتاده در داخل ترموکمپرسور تصاویر گرافیکی آورده شد. در کانتور مربوط به عدد ماخ ابتدا جریان بهصورت فراصوت ایجاد شد، سپس با گذر از بخش سطح ثابت یک شوک اتفاق افتاد و جریان در دیفیوزر بهصورت فروصوت درآمد. در انتها، نتیجهگیری شد که دینامیک سیالات محاسباتی از پتانسیل خوبی برای پیشبینی عملکرد یک ترموکمپرسور بهمنظور استفاده در یک کارخانه تولید شکر برخوردار است.