طراحی و ساخت
احمد خالو احمدی؛ امیدرضا روستاپور؛ علی محمد برقعی
چکیده
ارائه راهکارهای جدید برای بهبود فرایند و کاهش زمان خشک شدن و همچنین توسعه خشک کردن در مهار زبالههای تر یکی از مسائل مهم در حفظ سلامت جامعه است. خشک کردن میتواند از طریق کاهش رطوبت، ذخیرهسازی برای آینده، حمل و نقل آسان، بهبود ارزشهای گرمایی و وابستگی کمتر به سوختهای فسیلی، کاهش بوی زباله، کاهش ضایعات و کاهش اثرات زیستمحیطی ...
بیشتر
ارائه راهکارهای جدید برای بهبود فرایند و کاهش زمان خشک شدن و همچنین توسعه خشک کردن در مهار زبالههای تر یکی از مسائل مهم در حفظ سلامت جامعه است. خشک کردن میتواند از طریق کاهش رطوبت، ذخیرهسازی برای آینده، حمل و نقل آسان، بهبود ارزشهای گرمایی و وابستگی کمتر به سوختهای فسیلی، کاهش بوی زباله، کاهش ضایعات و کاهش اثرات زیستمحیطی را به دنبال داشته باشد. در این راستا جهت مطالعه رفتار خشک شدن ضایعات غذایی یک نمونه خشککن کابینتی طراحی، ساخته و ارزیابی شد. توان حرارتی معادل 2.7kW بهعنوان منبع گرمایش هوای ورودی تعیین شد. در این راستا طبق محاسبات انجام شده از یک فن گریز از مرکز با حجم هوای 310m3 h-1 ،2800rpm و 110pa برای ایجاد جریان هوا در خشککن استفاده شد. سینی خشککن دارای مجاری هواگذر میانی و جانبی بود. تاثیر سه سطح دمای 50 ،60 و 70 درجه سانتیگراد و سه سطح سرعت جریان هوای ورودی 1، 1.5 و m s-12 بر مدت زمان، شدت خشک شدن و میزان مصرف انرژی خشک کردن ضایعات غذایی با ضخامتcm 3 مورد بررسی قرار گرفت و نمودارهای نسبت رطوبت و شدت خشک شدن استخراج شد. نتایج نشان داد تمام فرایند خشک شدن در دوره نزولی رخ داده است. مصرف انرژی در دمای 70 درجه سانتیگراد بیشترین و در دمای 50درجه سانتیگراد کمترین مقدار است. مقدار انرژی فعالسازی برای توده ضایعات غذایی در سه سطح سرعت، مقدار ثابت 10417.44J mol-1 بهدست آمد. ضریب نفوذ رطوبت در دماهای 50 و 60 درجه سانتیگراد کمتر از دمای 70 درجه سانتیگراد بوده است زیرا با افزایش دما مقاومت سلولی کاهش یافته و نفوذ رطوبت افزایش مییابد.
مهرزاد راد؛ هادی گلی؛ فردین میراحمدی
چکیده
توتفرنگی بهدلیل داشتن آنتیاکسیدانهای طبیعی و ریز مغذیها نقش مهمی را در سلامت انسان ایفا میکند. تقاضا برای افزایش زمان نگهداری، کاهش سرعت فرآیندهای میکروبی، کاهش وزن و حجم محصولات و در نهایت صادرات، خشک کردن این محصول ارزشمند را حائز اهمیت مینماید. یکی از روشهای جدید خشک کردن استفاده از هوای جت برخوردی است که با کاهش ...
بیشتر
توتفرنگی بهدلیل داشتن آنتیاکسیدانهای طبیعی و ریز مغذیها نقش مهمی را در سلامت انسان ایفا میکند. تقاضا برای افزایش زمان نگهداری، کاهش سرعت فرآیندهای میکروبی، کاهش وزن و حجم محصولات و در نهایت صادرات، خشک کردن این محصول ارزشمند را حائز اهمیت مینماید. یکی از روشهای جدید خشک کردن استفاده از هوای جت برخوردی است که با کاهش زمان خشک شدن باعث افزایش کیفیت محصول نهایی از جمله تغییر رنگ پایین و ظرفیت آبگیری بالا میگردد. در این تحقیق از خشککن جت برخوردی با قابلیت تنظیم دما و سرعت هوا و نسبت فاصله نازل تا سطح محصول به قطر نازل استفاده گردید. آزمایشهای خشک کردن برگهها بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو متغیر شامل دمای هوا در سه سطح 45، 55 و 65 درجه سلسیوس و سرعت هوای خروجی از نازلها در سه سطح 6، 9 و 12 متر بر ثانیه و طرح یک متغیره برای بررسی تاثیر نسبت فاصله نازل تا سطح محصول به قطر نازل در سطوح 4، 5، 6، 7 و 8 انجام شد. نتایج نشان داد که متغیرهای دما و سرعت هوا بیشترین تاثیر و نسبت فاصله نازل تا سطح محصول به قطر نازل کمترین تاثیر را بر مدت زمان خشک شدن داشتند. همچنین تاثیر دمای هوا بر نرخ خشک شدن بیشتر از سرعت هوا بود و با افزایش نسبت فاصله نازل تا سطح محصول به قطر نازل، سرعت خشک شدن برگهها کمتر شد. از دیگر نتایج تحقیق افزایش ضریب انتشار موثر همراه با افزایش دما و سرعت هوا است. مقدار ضریب نفوذ موثر از 10-10×1.62 تا 10-10×3.24 متر مربع بر ثانیه تغییر کرد و انرژی فعالسازی 12.8 تا 16.7 کیلوژول بر مول تعیین شد. نتایج مدلسازی ریاضی نشان داد که مدل وانگ و سینگ به دلیل داشتن کمترین ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE=0.02) و بیشترین ضریب تبیین (0.996= R2) مدل مناسبی برای پیشبینی رطوبت خشک کردن میباشد. همچنین مشاهده شد که افزایش دما و سرعت هوای خروجی باعث کاهش نسبت آبگیری مجدد نمونههای خشک شده توتفرنگی شده و افزایش H/D افزایش آن را به دنبال داشته است. تحلیل آزمایشهای تغییر رنگ نمونهها نیز نشان داد که افزایش دما و سرعت هوا میزان تغییر رنگ را کاهش و بالا رفتن نسبت H/D مقدار آن را افزایش داده است.