با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
اثر سرعت جریان هوا بر فرآیند پیش‌‌خنک‌‌کاری انار با هوای سرد اجباری در انتقال حرارت ناپایا

محمدعلی به آئین؛ اصغر محمودی؛ سید فرامرز رنجبر

دوره 8، شماره 1 ، 1397، ، صفحه 79-91

https://doi.org/10.22067/jam.v8i1.48911

چکیده
  کاهش دما در محصولات باغبانی به‌وسیله عمل پیش‌خنک‌‌کاری باعث کاهش تنفس و فعالیت میکروارگانیسم‌‌ها و افزایش کیفیت محصول می‌‌شود. استفاده از هوای فشرده برای خنک‌‌کاری محصولات زیادی از جمله محصولات نیمه‌‌گرمسیری مثل انار انجام می‎شود. به همین منظور، در پژوهش حاضر سرعت جریان هوای سرد به‌عنوان یکی از فاکتورهای تأثیرگذار بر ...  بیشتر

طراحی و ساخت
ساخت و ارزیابی دستگاه دانه‌کن انار ارتعاشی- بادی

سیدمهدی نصیری؛ سحر صمصامی؛ محمد لغوی

دوره 7، شماره 1 ، 1396، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22067/jam.v7i1.50038

چکیده
  ایران علی‌رغم کسب رتبه اول جهان در تولید انار، به علت عدم توسعه روش‌های مکانیزه برای فرآوری در ردیف دوم صادرات قرار دارد. از این رو پژوهش حاضر برای ساخت و ارزیابی یک دستگاه دانه‌کن ارتعاشی انار مجهز به سامانه جت هوا انجام گرفت. تأثیر عوامل اصلی دامنه و بسامد ارتعاش بر درصد جدایش و آسیب دانه‌ها مورد آزمون قرار گرفت. خارج کردن دانه‌های ...  بیشتر

اثر ضربه ناشی از سقوط بر کوفتگی میوه انار

محمد محمدشفیع؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی؛ مجید خانعلی

دوره 6، شماره 1 ، 1395، ، صفحه 176-187

https://doi.org/10.22067/jam.v6i1.29339

چکیده
  فرآیند انتقال میوه‌ها از باغ تا فروشگاه بسیار پیچیده می‌باشد که در نتیجه میوه در معرض انواع مختلف بارهای استاتیکی و دینامیکی قرار می‌گیرد که آسیب و کوفتگی می‌تواند نتیجه این رخداد باشد. سطح و حجم کوفتگی به‌عنوان مهمترین پارامترها، جهت ارزیابی آسیب وارده به میوه در مراحل برداشت و پس از برداشت می‌باشد. با توجه به محدودیت‌های روش‌های ...  بیشتر

پیش‌بینی حجم، سطح جانبی و ضریب کرویت انار با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی MLP

عباس روحانی؛ سید ایمان ساعدی؛ هادی گرایلو؛ محمدحسین آق خانی

دوره 5، شماره 2 ، 1394، ، صفحه 292-301

https://doi.org/10.22067/jam.v5i2.28130

چکیده
  اندازه‌گیری سریع و دقیق خصوصیات هندسی محصولات کشاورزی کاربردهای زیادی در امور مربوط به کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت دارد. محاسبات مربوط به انبارداری و نقل و انتقال، میزان مواد پوشش‌دهنده داده شده به محصولات برای افزایش عمر انبار داری، همچنین تخمین زمان پوست کنی و تعیین میزان تجمع مواد میکروبی روی محصول، از جمله کاربردهای مهم ...  بیشتر