با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
مدیریت ضایعات کشاورزی
مقایسه میزان تلفات برداشت دانه گندم دیم در انواع کمباین‌های کاه‌کوب در استان کردستان

محمود صفری؛ محمدعلی رستمی

دوره 13، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 309-319

https://doi.org/10.22067/jam.2022.75175.1091

چکیده
  گندم یکی از محصولات مهم کشور است که در سال‌های اخیر، به دلیل بالا بودن ارزش اقتصادی کاه تولیدی برای خوراک دام، توسط کمباین‌های کاه‌کوب برداشت می‌شود. در این تحقیق میزان تلفات طبیعی، تلفات کمباینی، ظرفیت مزرعه‌ای، درجه خلوص دانه و عملکرد محصول گندم در حین برداشت، توسط کمباین‌های کاه‌کوب در استان کردستان مورد بررسی قرار گرفت. از ...  بیشتر

مدیریت ضایعات کشاورزی
اندازه‌گیری میزان افت در ماشین برداشت نیشکر مدل آستافت 7000

وحید ابراهیم خانلوی سیسی؛ نسیم منجزی؛ محسن سلیمانی

دوره 13، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 335-348

https://doi.org/10.22067/jam.2022.75517.1094

چکیده
  نیشکر با سطح زیرکشت 110 هزار هکتار یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی- صنعتی کشور است. فرآیند تولید این محصول، ضایعات بالایی به دنبال دارد. بخشی از این ضایعات مربوط به شرایط تولید محصول در مزرعه و بخشی مربوط به فرآوری تولید شکر از نیشکر در کارخانه است. هدف این تحقیق، اندازه‌گیری میزان افت نیشکر (نی قدی، نی خرد شده و نی تراشه) در روش برداشت ...  بیشتر

مدیریت ضایعات کشاورزی
تحلیل اقتصادی و ارزیابی افت دو نمونه کمباین کاه‌کوب متداول در کشور، مطالعه موردی: شهرستان ازنا (استان لرستان)

حسین امیری؛ عباس عساکره؛ محسن سلیمانی

دوره 12، شماره 4 ، دی 1401، ، صفحه 613-626

https://doi.org/10.22067/jam.2021.70758.1045

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی اثر سرعت پیشروی کمباین و عملکرد مزارع گندم بر میزان افت کمباین کاه‌کوب و تحلیل اقتصادی استفاده از این نوع کمباین‌ها، در شهرستان ازنا انجام شد. کمباین‌های مورد بررسی، مدل‌های جاندیر 1055 و 1165 بودند. آزمایش‌ها به‌صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شدند که عملکرد مزارع ...  بیشتر

مدیریت ضایعات کشاورزی
ساخت و ارزیابی ظروف سلولزی از کاه برنج با پوشش‌های طبیعی

مهدی خوشدل؛ سید جعفر هاشمی؛ سید مجید ذبیح زاده؛ رضا اسماعیل زاده کناری

دوره 12، شماره 3 ، مهر 1401، ، صفحه 253-264

https://doi.org/10.22067/jam.2021.58650.0

چکیده
  استفاده از ضایعات کشاورزی برای تولید ظروف، یکی از گزینه‌های مناسب برای حل مشکل انباشت زیست‌توده ناشی از کشت محصولاتی همچون برنج است. به‌کارگیری کاه برنج به‌عنوان ماده اولیه ظروف سلولزی یک‌بار مصرف علاوه بر جلوگیری از ماند کاه در شالیزارها، می‌تواند موجب بهبود مشکل کمبود مواد اولیه سلولزی، کاهش استفاده از ظروف پلاستیکی و خطرات ...  بیشتر

مدیریت ضایعات کشاورزی
مطالعه امکان تأمین انرژی تولید تخته نئوپان از باگاس با استفاده از ضایعات نیشکر (مطالعه موردی: کشت و صنعت دعبل خزاعی)

ابراهیم البوعطیوی؛ عباس عساکره؛ حسن ذکی دیزجی؛ یعقوب منصوری

دوره 12، شماره 2 ، تیر 1401، ، صفحه 193-206

https://doi.org/10.22067/jam.v12i2.87600

چکیده
  در این مطالعه مصرف انرژی مستقیم در تولید تخته نئوپان از باگاس نیشکر و امکان جایگزینی آن با ضایعات کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی و صنایع جانبی آن بررسی گردید. انرژی مستقیم مصرفی به ازای هر مترمکعب نئوپان تولیدی 5.829 گیگاژول محاسبه شد که گاز طبیعی، برق و سوخت دیزل به‌ترتیب 78.52، 18.87 و 2.61 درصد آن را تشکیل می‌دهند. پیت و خرده چوب‌های حاصل از ...  بیشتر

مدل‌سازی
پتانسیل‌سنجی و مدل‌سازی تولید بیوگاز از تفاله‌‌های آب‌میوه‌گیری سیب

مسلم سامی؛ اسداله اکرم؛ محمد شریفی

دوره 11، شماره 2 ، 1400، ، صفحه 305-316

https://doi.org/10.22067/jam.v11i2.80322

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی پتانسیل‌ تولید بیوگاز از تفاله‌های آب‌میوه‌گیری سیب و مدل‌سازی فرآیند تولید صورت پذیرفته است. بدین منظور تولید بیوگاز از تفاله‌های سیب تحت شرایط مختلف دمایی شامل سایکروفیلیک، مزوفیلیک و ترموفیلیک بررسی گردید. نتایج مطالعه حاکی از پتانسیل تئوری بالای تولید متان بیوشیمیایی تفاله‌های سیب می‌باشد ( ml ...  بیشتر

طراحی و ساخت
ساخت و ارزیابی یک اجاق زیست‌توده‌ای سیار برای استفاده در مناطق دور از شبکه توزیع گاز طبیعی

محمدعلی ابراهیمی نیک؛ عباس روحانی

دوره 9، شماره 1 ، 1398، ، صفحه 209-220

https://doi.org/10.22067/jam.v9i1.66670

چکیده
  پخت و پز در روستاها و عشایر محروم معمولاً با روش سنتی سوزاندن هیزم صورت می‌گیرد که همراه با انتشار دود، ذرات معلق و منوکسیدکربن است. قرارگرفتن در معرض این آلاینده‌ها می‌تواند منجر به دامنه وسیعی از بیماری‌ها شود. هدف مطالعه حاضر، ساخت، ارزیابی یک اجاق زیست‌‌توده‌سوز مناسب برای جایگزینی با روش سنتی در مناطق محروم می‌باشد. در این ...  بیشتر

مدیریت ضایعات کشاورزی
ارزیابی منابع ایجاد ضایعات طی فرآیند تولید نیشکر و ارائه راهکارهای کاهش ضایعات

حسن ذکی دیزجی؛ نسیم منجزی

دوره 8، شماره 1 ، 1397، ، صفحه 67-77

https://doi.org/10.22067/jam.v8i1.59027

چکیده
  نیشکر با سطح زیر کشت 110 هزار هکتار یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی- صنعتی کشور است. فرآیند تولید این محصول، ضایعات بالایی به دنبال دارد. بخشی از این ضایعات مربوط به شرایط تولید محصول در مزرعه و بخشی مربوط به فرآوری تولید شکر از نیشکر در کارخانه است. هدف از این مطالعه، بررسی، شناسایی و اولویت‌بندی منابع ایجاد ضایعات طی فرآیند تولید ...  بیشتر