TY - JOUR ID - 34585 TI - تاثیر خواص فیزیولوژیکی گلابی بر مقدار ضریب دی‌الکتریک میوه JO - ماشین های کشاورزی JA - JAM LA - fa SN - 2228-6829 AU - محمودی, محمدجواد AU - آزادبخت, محسن AD - گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 11 IS - 1 SP - 71 EP - 81 KW - آزمون غیرمخرب KW - خواص کیفی KW - دی‌الکتریک KW - کیفیت KW - گلابی DO - 10.22067/jam.v11i1.85595 N2 - امروزه خواص دی‌الکتریک محصولات غذایی و بیولوژیکی به پارامتری ارزشمند در مهندسی مواد غذایی و فناوری تبدیل شده است که محدوده طیفی فوق‌العاده‌ای از 6-10 تا 1012 هرتز را پوشش می‌دهد. در این تحقیق ابتدا تعداد 27 گلابی کاملاً سالم به‌وسیله آزمون غیرمخرب سی‌تی اسکن انتخاب و سپس تحت بارگذاری شبه‌استاتیکی و دینامیکی قرار گرفتند و انبارداری 10 روزه به‌منظور بررسی میزان خواص فیزیولوژیکی و ارتباط آن با تغییرات ضریب دی‌الکتریک انتخاب شد. در پایان دوره انبارداری مقدار ضریب دی‌الکتریک میوه‌ها و پس از آن مقدار خواص فیزیولوژیکی آن‌ها اندازه‌گیری شد. اندازه‌گیری‌ها در فاصله صفحات خازن 11 سانتی‌متری، ولتاژ ورودی 10 ولت، فرکانس ولتاژ ورودی 60 کیلوهرتز انجام شد. طبق نتایج حاصل شده حالت بارگذاری دینامیکی 400 نیوتنی دارای بیشترین ضریب‌دی‌الکتریک در بین همه حالت‌های بارگذاری با مقدار 2989/5 و به دنبال آن این حالت بارگذاری دارای کمترین مقادیر خواص فیزیولوژیکی در بین تمام حالت‌های بارگذاری با مقادیر آنتی‌اکسیدان 925/33 درصد، محتوای فنلی 523/14 و ویتامین C 5.7 میلی‌گرم بر 100 گرم و سفتی 5333/5 گرم بود. نتایج آزمایش‌ها نشان دادند که با افزایش مقدار نیروی بارگذاری بر روی میوه گلابی، همه مقادیر خواص فیزیولوژیکی مورد نظر در تمام موارد بارگذاری کاهش یافته و در نهایت، مقدار ضریب دی‌الکتریک محصول افزایش می‌یابد. UR - https://jame.um.ac.ir/article_34585.html L1 - https://jame.um.ac.ir/article_34585_82c5a315cd8ec52470bcb66812d4612a.pdf ER -