مدلسازی
مریم دانا؛ پرویز احمدی مقدم
چکیده
در این پژوهش تأثیر شدت ساقهکوبی بر فرآیند خشک شدن یونجه و همچنین ماکزیمم نیروی مورد نیاز برای جدا کردن برگ از ساقه مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایشها بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی صورت گرفت. متغیرهای مستقل، شدت ساقهکوبی در 3 شدت (کم، متوسط و شدید)، زمان در 7 سطح برای آزمایش اول و 4 سطح برای آزمایش دوم و همچنین ...
بیشتر
در این پژوهش تأثیر شدت ساقهکوبی بر فرآیند خشک شدن یونجه و همچنین ماکزیمم نیروی مورد نیاز برای جدا کردن برگ از ساقه مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایشها بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی صورت گرفت. متغیرهای مستقل، شدت ساقهکوبی در 3 شدت (کم، متوسط و شدید)، زمان در 7 سطح برای آزمایش اول و 4 سطح برای آزمایش دوم و همچنین متغیرهای وابسته دو آزمایش بهترتیب نسبت رطوبت محصول و ماکزیمم مقدار نیروی مورد نیاز جدا کردن برگ از ساقه بودند. از دستگاه بافتسنج با سرعت پروب 10 میلیمتر بر دقیقه برای اندازهگیری نیروی جدایش برگ از ساقه در رطوبتهای مختلف استفاده گردید. همچنین برای شبیهسازی نرخ از دستدادن رطوبت ساقه از روش دینامیک سیالات محاسباتی استفاده شد. نتایج حاصل از شبیهسازی دینامیک سیالات محاسباتی در تخمین زمان خشک شدن یونجه، همبستگی بالایی (اختلاف زیر 10%) را با نتایج دادههای تجربی نشان داد. همچنین نتایج بهدست آمده نشان داد که با کاهش رطوبت محصول و افزایش شدت ساقهکوبی، میزان نیروی جدایش برگ از ساقه بهطور معنیداری (0.99) کاهش یافت. در پایان نتایج، با در نظر گرفتن کیفیت محصول نهایی و تلفات کمتر برگ و همچنین در نظر گرفتن زمان مناسب خشک شدن علوفه، ساقهکوبی با شدت متوسط (8 ضربه) بهعنوان بهترین حالت انتخاب گردید.
امید قادرپور؛ شاهین رفیعی؛ محمد شریفی
چکیده
این مطالعه با هدف ارزیابی چرخه زندگی تولید یونجه و همچنین مدلسازی میزان شاخص پتانسیل گرمایش جهانی بر اساس نهادههای ورودی به کمک سامانه انفیس چندلایه انجام گرفت. دادههای اولیه از طریق مصاحبه رو در رو با کشاورزان یونجهکار روستاهای شهرستان بوکان و پر کردن 75 پرسشنامه تخصصی جمعآوری شد. دروازه مزرعه و یک هکتار زمین زراعی بهترتیب ...
بیشتر
این مطالعه با هدف ارزیابی چرخه زندگی تولید یونجه و همچنین مدلسازی میزان شاخص پتانسیل گرمایش جهانی بر اساس نهادههای ورودی به کمک سامانه انفیس چندلایه انجام گرفت. دادههای اولیه از طریق مصاحبه رو در رو با کشاورزان یونجهکار روستاهای شهرستان بوکان و پر کردن 75 پرسشنامه تخصصی جمعآوری شد. دروازه مزرعه و یک هکتار زمین زراعی بهترتیب بهعنوان مرز سامانه و واحد عملکردی انتخاب شدند. بهمنظور ارزیابی اثرات زیستمحیطی از نرمافزار سیماپرو نسخه 8.2.3.0 استفاده شد. مقادیر دستههای اثر پتانسیل گرمایش جهانی، تقلیل منابع غیرآلی، تقلیل منابع غیرآلی (سوختهای فسیلی)، پتانسیل اسیدی شدن، اختناق دریاچهای، مسمومیت انسانها، مسمومیت خاک و اکسیداسیون فتوشیمیایی بهترتیب برابر kg CO2 eq 13373، kg Sb eq 0/015، MJ 205169، kg SO2 eq 90/64، kg PO4-2 eq 19/78، kg 1,4-DB eq 2054، kg 1,4-DB eq 38/7 و kg C2H4 eq 3/84 بهدست آمد. نتایج نشان داد که الکتریسیته بر همه شاخصها بهجز پتانسیل اختناق دریاچهای بیشترین تأثیر را داشت و بیشترین سهم آلایندگی شاخص پتانسیل اختناق دریاچهای مربوط به انتشارات مستقیم مزرعهای بود. نتایج ارزیابی آسیب نیز نشانگر تأثیر بالای الکتریسیته بر همه دستههای آسیب بهجز کیفیت اکوسیستم بود. نتایج مدلسازی نشان داد که روش C-means با دقت بالاتری از روش k-fold مقدار پتانسیل گرمایش جهانی را پیشبینی میکند. مقدار ضریب تبیین (R2) بین مقادیر واقعی و پیشبینی شده GWP (Global warming potential) برای دو مدل k-fold و C-means بهترتیب برابر 0/994 و 0/99 بود. بهطور کلی نتایج مدلسازی بیانگر دقت بالای انفیس نهایی برای پیشبینی میزان آلایندگی در هر دو روش مدلسازی بود.
حسین هوشمند؛ محمد لغوی
چکیده
امروزه با توجه به پیشرفت های علم الکترونیک و رایانه و ارتباط روزافزون این علم با سایر علوم، عرصه های نوین و گسترده ای برای ایجاد تحول فراروی بشر قرار گرفته است. از جمله این تحولات می توان به کشاورزی دقیق اشاره نمود. یکی از پیشرفته ترین بخشهای این فنآوری مربوط به بخش پایش عملکرد محصول می باشد. در این بخش با بهره گیری از حسگرهای الکترونیکی ...
بیشتر
امروزه با توجه به پیشرفت های علم الکترونیک و رایانه و ارتباط روزافزون این علم با سایر علوم، عرصه های نوین و گسترده ای برای ایجاد تحول فراروی بشر قرار گرفته است. از جمله این تحولات می توان به کشاورزی دقیق اشاره نمود. یکی از پیشرفته ترین بخشهای این فنآوری مربوط به بخش پایش عملکرد محصول می باشد. در این بخش با بهره گیری از حسگرهای الکترونیکی نصب شده بر روی ماشین برداشت، جریان جرمی لحظه ای مواد برداشت شده بهصورت بیدرنگ در حین برداشت محصول قابل اندازهگیری میباشد. با ترکیب این داده ها با دادههای مکانی حاصل از سیستم GPS، نقشه ی تغییرات میزان عملکرد محصول مزرعه قابل دستیابی میباشد. در این تحقیق با نصب یک بارسنج بر روی پلانجر دستگاه بسته بند برای اندازه گیری نیروی وارد بر پلانجر و یک شفت انکودر بر روی فلایویل دستگاه برای تشخیص زاویه و میزان جابهجایی پلانجر در حین کار، میزان نیروی افقی وارد بر پلانجر و نیز جابهجایی آن هنگام فشرده کردن علوفه اندازه گیری شد. با محاسبه سطح زیر نمودار نیرو- جابهجایی پلانجر، میزان انرژی بسته بندی دستگاه بسته بند مشخص گردید. با توزین محصول در نقاط مختلف مزرعه قبل از برداشت توسط بسته بند و داده های بهدست آمده از حسگرهای نصب شده بر روی بسته بند در حین برداشت مشخص گردید که رابطه خوبی بین مقدار جرمی محصول و میزان انرژی بسته بندی دستگاه بسته بند وجود دارد. داده های مکانی مزرعه با استفاده از یک سیستم مکانیابی جهانی (GPS) اندازهگیری شد. با ترکیب دادههای بهدست آمده از حسگرهای جایگذاری شده بر روی دستگاه بسته بند و دادههای مکانی نقشه عملکرد مزرعه تهیه گردید.
محمد مهدی مهارلویی؛ محمد لغوی؛ سیدمهدی نصیری
چکیده
کشاورزی دقیق همواره به دنبال بیان علل و عوامل وجود تغییرات و اتخاذ تصمیمات مناسب در مزرعه است. یکی از زمینه-های مورد تحقیق در سه دهه اخیر ارائه راهکار هایی برای تهیه نقشه های تغییرپذیری عملکرد کمّی محصول بوده است. در این پژوهش با توجه به اهمیت تهیه این نقشه ها تلاش شد تا با اندازه گیری پیوسته ضخامت لایه علوفه افزوده شده در هر مرحله از ...
بیشتر
کشاورزی دقیق همواره به دنبال بیان علل و عوامل وجود تغییرات و اتخاذ تصمیمات مناسب در مزرعه است. یکی از زمینه-های مورد تحقیق در سه دهه اخیر ارائه راهکار هایی برای تهیه نقشه های تغییرپذیری عملکرد کمّی محصول بوده است. در این پژوهش با توجه به اهمیت تهیه این نقشه ها تلاش شد تا با اندازه گیری پیوسته ضخامت لایه علوفه افزوده شده در هر مرحله از پرس علوفه درحین عملیات بسته بندی به وسیله یک چرخ ستاره ای جدید و تلفیق آن با داده های موقعیت مکانی دستگاه بیلر که از سامانه مکان یابی جهانی دریافت می شد، نقشه عملکرد محصول ترسیم شود. همچنین پژوهشگران پیشگام در علم کشاورزی دقیق توجه به شاخص های کیفیت محصول و مطالعه عوامل تاثیر گذار بر آن را نیز با اهمیت می دانند. بدین منظور تلاش شد تا در این تحقیق، علاوه بر نقشه عملکرد، روشی غیر مخرب و بلادرنگ برای تخمین برخی از شاخص های کیفیت تغذیه ای محصول یونجه در مزرعه ارائه و ارزیابی شود. بدین منظور اندازه گیری انرژی برشی ویژه وارد بر تیغه و انرژی فشردگی ویژه در سر پلانجر یک دستگاه بیلر در شرایط مزرعه ای مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز رگرسیون و آزمون همبستگی سامانه اندازه گیری عملکرد کمّی، رابطه خطی بسیار خوب روش پیشنهادی با جرم محصول را نشان داد (0/96 =r و 0/92 =R2). نتایج استفاده از انرژی برشی ویژه در تخمین شاخص های فیبر خام و شاخص تجمعی RFV با توجه به شرایط مزرعه ای نتایج قابل قبولی داشت. استفاده از انرژی فشردگی ویژه تنها در تخمین شاخص ماده خشک مناسب بود. هیچ یک از دو روش پیشنهادی اندازه گیری انرژی برشی ویژه و انرژی فشردگی ویژه، نتوانست شاخص تغذیه ای پروتئین خام را تخمین بزند. مطالعات بیشتر در شرایط وسیعتری از تغییرات شاخص های کیفیت و رقم های یونجه پیشنهاد میگردد.