با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
تکنولوژی‌های پس از برداشت
تکنیک پلاسمای سرد در کنترل آلودگی و بهبود فرآیندهای فیزیولوژیکی غلات (مروری)

مریم پورباقر؛ رقیه پورباقر؛ محمد حسین عباسپورفرد

دوره 14، شماره 1 ، فروردین 1403، ، صفحه 83-104

https://doi.org/10.22067/jam.2023.84647.1193

چکیده
  امروزه تقریباً نیمی از کل نیازهای غذایی انسان به‌ویژه در آسیا مستقیماً از غلات تأمین می‌شود و نزدیک به 70 درصد از سطح زیرکشت جهان که یک میلیارد هکتار است را غلات اشغال می‌کنند. بنابراین یافتن روش‌های غیرمخرب برای افزایش کیفیت بذر در کشاورزی و صنعت باید توسعه یابد. پلاسمای سرد روشی جدید و کارآمد در بخش کشاورزی و غذایی است که می‌توان ...  بیشتر

بررسی میکروسکوپی اثر پلاسمای سرد بر جوانه‌زنی بذر نخود

محسن فریدونی؛ حسین حاجی آقاعلیزاده

دوره 12، شماره 2 ، تیر 1401، ، صفحه 231-240

https://doi.org/10.22067/jam.v12i2.88718

چکیده
  با افزایش جمعیت جهان، نیاز به تولید مواد غذایی بیشتر نیز افزایش می‌یابد. فناوری پلاسما یکی از روش‌هایی است که می‌تواند رشد گیاه را بهبود بخشد. پلاسمای سرد در افزایش شاخص‌های رشد و جوانه‌زنی موثر است. در این مقاله، تأثیر پلاسمای سرد بر پایه تخلیه کرونا بر جوانه‌زنی ارقام نخود عادل، منصور و آزاد بررسی شد. در روش تخلیه کرونا، از خلا ...  بیشتر