مدلسازی
مریم دانا؛ پرویز احمدی مقدم
چکیده
در این پژوهش تأثیر شدت ساقهکوبی بر فرآیند خشک شدن یونجه و همچنین ماکزیمم نیروی مورد نیاز برای جدا کردن برگ از ساقه مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایشها بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی صورت گرفت. متغیرهای مستقل، شدت ساقهکوبی در 3 شدت (کم، متوسط و شدید)، زمان در 7 سطح برای آزمایش اول و 4 سطح برای آزمایش دوم و همچنین ...
بیشتر
در این پژوهش تأثیر شدت ساقهکوبی بر فرآیند خشک شدن یونجه و همچنین ماکزیمم نیروی مورد نیاز برای جدا کردن برگ از ساقه مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایشها بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی صورت گرفت. متغیرهای مستقل، شدت ساقهکوبی در 3 شدت (کم، متوسط و شدید)، زمان در 7 سطح برای آزمایش اول و 4 سطح برای آزمایش دوم و همچنین متغیرهای وابسته دو آزمایش بهترتیب نسبت رطوبت محصول و ماکزیمم مقدار نیروی مورد نیاز جدا کردن برگ از ساقه بودند. از دستگاه بافتسنج با سرعت پروب 10 میلیمتر بر دقیقه برای اندازهگیری نیروی جدایش برگ از ساقه در رطوبتهای مختلف استفاده گردید. همچنین برای شبیهسازی نرخ از دستدادن رطوبت ساقه از روش دینامیک سیالات محاسباتی استفاده شد. نتایج حاصل از شبیهسازی دینامیک سیالات محاسباتی در تخمین زمان خشک شدن یونجه، همبستگی بالایی (اختلاف زیر 10%) را با نتایج دادههای تجربی نشان داد. همچنین نتایج بهدست آمده نشان داد که با کاهش رطوبت محصول و افزایش شدت ساقهکوبی، میزان نیروی جدایش برگ از ساقه بهطور معنیداری (0.99) کاهش یافت. در پایان نتایج، با در نظر گرفتن کیفیت محصول نهایی و تلفات کمتر برگ و همچنین در نظر گرفتن زمان مناسب خشک شدن علوفه، ساقهکوبی با شدت متوسط (8 ضربه) بهعنوان بهترین حالت انتخاب گردید.