نسیم صداقت حرفه؛ علی محمد نیکبخت؛ حسین مبلی؛ علیرضا کیهانی؛ احمد پیری
چکیده
صنعت تغلیظ یکی از بزرگترین و انرژیبرترین صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی است. در این مطالعه فرآیند تغلیظ آب آلبالو با استفاده از تحلیل انرژی و اکسرژی ارزیابی شد و علاوه بر تعیین هدررفتهای انرژی، ناکارآمدیهای ترمودینامیکی در هریک از زیرسامانهها تعیین شدند. همچنین جهت دقیق بودن هرچه بیشتر محاسبات، تمام تجهیزات دمانگاری شدند. پارامتر ...
بیشتر
صنعت تغلیظ یکی از بزرگترین و انرژیبرترین صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی است. در این مطالعه فرآیند تغلیظ آب آلبالو با استفاده از تحلیل انرژی و اکسرژی ارزیابی شد و علاوه بر تعیین هدررفتهای انرژی، ناکارآمدیهای ترمودینامیکی در هریک از زیرسامانهها تعیین شدند. همچنین جهت دقیق بودن هرچه بیشتر محاسبات، تمام تجهیزات دمانگاری شدند. پارامتر اقتصاد بخار 2.63 و کل نرخ هدررفت انرژی از خط تغلیظ 4920.82 کیلووات محاسبه شد. نتایج نشان داد که هدررفت انرژی از برج خنککننده با 73.39 درصد از کل هدررفتها، بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده است. مقدار کل تخریب اکسرژی برای خط تغلیظ 1045.85 کیلووات و بازده اکسرژی کل 75.76 درصد محاسبه شدند. بیشترین مقدار تخریب اکسرژی در چگالنده بارومتریک با مقدار 346.71 کیلووات بهدست آمد. بر اساس نتایج بهدستآمده، احیا و استفاده از سربخار مرحلهی آخر، بهعنوان راهحلی برای کاهش هدررفتهای برج خنککننده و کاهش نرخ تخریب اکسرژی در چگالنده پیشنهاد میشود.
امین نصیری؛ حسین مبلی؛ سلیمان حسین پور؛ شاهین رفیعی
چکیده
بینایی سهبعدی درک بالایی از محیط پیرامون ارائه می دهد، چراکه اطلاعات زیادی در عمق تصاویر ذخیره می شوند که در تصاویر دوبعدی مورد استفاده قرار نمی گیرند. از مهم ترین راه ها برای رسیدن به بینایی سهبعدی، استفاده از بینایی استریو است. در ناوبری، از بینایی استریو برای تعیین موقعیت موانع حرکت استفاده می شود. اصلی ترین مانع حرکت در گلخانه ...
بیشتر
بینایی سهبعدی درک بالایی از محیط پیرامون ارائه می دهد، چراکه اطلاعات زیادی در عمق تصاویر ذخیره می شوند که در تصاویر دوبعدی مورد استفاده قرار نمی گیرند. از مهم ترین راه ها برای رسیدن به بینایی سهبعدی، استفاده از بینایی استریو است. در ناوبری، از بینایی استریو برای تعیین موقعیت موانع حرکت استفاده می شود. اصلی ترین مانع حرکت در گلخانه سکوهای کشت می باشد، از طرفی برای انجام هر عمل خودمختار توسط وسیله نقلیه خودکار نیاز است که وسیله یک نمایش از محیط اطراف در اختیار داشته باشد، بنابراین با تعیین موقعیت سکوهای کشت امکان ساخت نقشه جامع محیط گلخانه و کنترل خودکار فراهم می شود. روش ارائه شده در این تحقیق برای مکان یابی سکوهای کشت بهکارگیری ویژگی عدم پیوستگی عمق در محل لبه ی سکوها می باشد. استفاده از این ویژگی باعث کاهش حجم نقاط مدل ابر نقطه ای و در نتیجه کاهش زمان پردازش و افزایش دقت در تخمین مختصات گوشه ی سکوها شد. نقشه جامع تولید شده برای محیط گلخانه نشان داد که الگوریتم معرفی شده توانایی شناسایی 101/042 متر یعنی 94/79 درصد از طول کل لبه ی سکوها را دارد. برای ارزیابی دقت نتایج الگوریتم در تخمین موقعیت سکوها، مختصات گوشه ی سکوها از نقشه های محلی استخراج و سپس بهمنظور محاسبه خطا، فاصله اقلیدسی بین مختصات گوشه های بهدستآمده از حسگر مرجع و نقشه های محلی محاسبه شد. بیش ترین خطا در تخمین موقعیت گوشه ها 0/169 متر، کم ترین مقدار 0/0001 متر و میانگین خطا 0/7309 متر بود. نتایج شناسایی گوشه ی سکوها نشان داد که الگوریتم طراحی شده توانایی تشخیص 83/33 درصد از گوشه ها را دارا می باشد.
محمد محمدشفیع؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی؛ مجید خانعلی
چکیده
فرآیند انتقال میوهها از باغ تا فروشگاه بسیار پیچیده میباشد که در نتیجه میوه در معرض انواع مختلف بارهای استاتیکی و دینامیکی قرار میگیرد که آسیب و کوفتگی میتواند نتیجه این رخداد باشد. سطح و حجم کوفتگی بهعنوان مهمترین پارامترها، جهت ارزیابی آسیب وارده به میوه در مراحل برداشت و پس از برداشت میباشد. با توجه به محدودیتهای روشهای ...
بیشتر
فرآیند انتقال میوهها از باغ تا فروشگاه بسیار پیچیده میباشد که در نتیجه میوه در معرض انواع مختلف بارهای استاتیکی و دینامیکی قرار میگیرد که آسیب و کوفتگی میتواند نتیجه این رخداد باشد. سطح و حجم کوفتگی بهعنوان مهمترین پارامترها، جهت ارزیابی آسیب وارده به میوه در مراحل برداشت و پس از برداشت میباشد. با توجه به محدودیتهای روشهای آزمون متعارف کوفتگی (ASTM D3332 استاندارد روشهای آزمون برای آسیبپذیر بودن شوکهای مکانیکی محصولات)، روش و طرزکار برای تعیین مرز کوفتگی برای میوه انار با وفق دادن آزمونهای سقوط آزاد محقق شد. آزمونهای سقوط آزاد با چندین ارتفاع سقوط بر روی میوه انار رقم ملس ساوه انجام شد. شتاب و سرعت وارد شده به میوه به سبب ضربهی ناشی از سقوط در طول تماس در ارتفاعات سقوط مختلف بهدست آمد و حدود کوفتگی ناشی از سقوط میوهی انار در سطوح کوفتگی مختلف با ترکیب آزمونها و آنالیزهای تئوری تعیین شد. ارتفاع سقوط بحرانی انار در سطح کوفتگی معین مشخص شد و رابطه خطی بین ارتفاع سقوط و حجم کوفتگی برای انار ملس ساوه بهدست آمد. همچنین نشان داده شد حتی اگر سرعت ضربهی ناشی از سقوط به صفر برسد، میوه میتواند کوفته شود در صورتیکه شتاب ضربه از یک مقدار معین (شتاب بحرانی) تجاوز کند.
محمدرضا بیاتی؛ علی رجبی پور؛ حسین مبلی؛ افشین ایوانی؛ فوژان بدیعی
چکیده
ارزیابی مدت انبارداری سیب گلاب در چهار گروه شامل سیبهای سالم و بدون پوشش، سیبهای سالم و پوششدار با متیل سلولز، سیبهای ضربه خورده و بدون پوشش و سیبهای ضربه خورده و پوششدار در طی ده هفته در سردخانهای با دمای 2 درجهی سلسیوس و 85 درصد رطوبت نسبی (بر پایهی تر) با دو روش غیرمخرب صوتی و مخرب نفوذسنجی مطالعه گردید. پارامترهای صوتی ...
بیشتر
ارزیابی مدت انبارداری سیب گلاب در چهار گروه شامل سیبهای سالم و بدون پوشش، سیبهای سالم و پوششدار با متیل سلولز، سیبهای ضربه خورده و بدون پوشش و سیبهای ضربه خورده و پوششدار در طی ده هفته در سردخانهای با دمای 2 درجهی سلسیوس و 85 درصد رطوبت نسبی (بر پایهی تر) با دو روش غیرمخرب صوتی و مخرب نفوذسنجی مطالعه گردید. پارامترهای صوتی شامل فرکانس طبیعی، شاخص سفتی و ضریب الاستیسیته با ثبت سیگنالهای صوتی حاصل از ضربهی غیر مخرب یک ضربهزن پاندولی توسط میکروفون دستگاه صداسنج و سپس تبدیل آن از حوزهی زمان به حوزهی فرکانس بهدست آمدند. اندازهگیریهای آزمون نفوذ نیز با استفاده از دستگاه بافتسنج و نرم افزار آن انجام گرفت. آزمونهای مورد اشاره هر هفته صورت میپذیرفت. با استفاده از آزمون دانکن در سطح 5% معنیدار بودن نتایج مشخص گردید. نتایج نشان داد که پارامترهای صوتی و نفوذسنجی در طی دورهی انبارداری کاهش یافتهاند. همچنین در یک دورهی انبارداری ثابت، پارامترهای صوتی (فرکانس طبیعی، شاخص سفتی و ضریب الاستیسیته) و سفتی در سیبهای سالم و پوششدار در مقایسه با سیبهای ضربه خورده و بدون پوشش بهترتیب 14/26%، 14/11%، 14% و 40/2% افزایش نشان دادهاند. همبستگی بین پارامترهای صوتی و نفوذسنجی نیز نشان داد که همبستگی بین پارامترهای صوتی در هر یک از چهار گروه سیبها بیشتر از همبستگی بین این پارامترها و پارامتر نفوذسنجی است.