حامد فرزانپور؛ سیدصادق سیدلو هریس؛ حبیبه نعلبندی
چکیده
تهویه یک متغیر کلیدی برای بهینهسازی شرایط محیط داخلی مرغداری است که با کنترل عواملی مانند درجه حرارت، سرعت هوا و غلظت گازهای موجود، میتواند از تلفات طیور جلوگیری کند. در حال حاضر دستورالعملهای دقیقی در راستای طراحی و ساخت سالنهای مرغداری و سیستمهای تهویه با هدف کنترل دقیق شرایط محیطی توسعه نیافته است. در این تحقیق در یک مرغداری ...
بیشتر
تهویه یک متغیر کلیدی برای بهینهسازی شرایط محیط داخلی مرغداری است که با کنترل عواملی مانند درجه حرارت، سرعت هوا و غلظت گازهای موجود، میتواند از تلفات طیور جلوگیری کند. در حال حاضر دستورالعملهای دقیقی در راستای طراحی و ساخت سالنهای مرغداری و سیستمهای تهویه با هدف کنترل دقیق شرایط محیطی توسعه نیافته است. در این تحقیق در یک مرغداری طولی و با تهویه مکانیکی فشار منفی، توزیع دما و الگوهای جریان هوا با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی شبیهسازی شد و با استفاده از شبیهساز توسعهیافته راهکارهایی برای بهبود سیستم تهویه ارایه شد. در توسعه شبیهساز مذکور همه شرایط مرزی از طریق اندازهگیریهای تجربی در طول یک دوره 24 ساعته بهدست آمد. اعتبارسنجی نتایج شبیهساز، در 13 نقطه آزمون شد و مشخصههای آماری بیانکننده دقت پیشبینی مانند RMSE، بین دمای اندازهگیری شده و پیشبینی شده در محدوده 0.405 تا 1.29 قرار داشت و شبیهساز قادر بود تغییرات دمای نقاط مختلف سالن مرغداری را با دقت 0.6 درجه پیشبینی نماید. نتایج شبیهساز نشان داد که در مرغداری مورد مطالعه پروفیل دما در سطح استقرار طیور، حدود 18 درجه در نقاط مختلف سالن تفاوت دمایی وجود دارد و سرعت هوا در نواحی مرکزی سالن بیش از یک متر بر ثانیه میباشد. بنابراین در مرحله بعدی از شبیهساز توسعهیافته برای بهبود تهویه سالن مرغداری مذکور استفاده و تغییراتی در محل استقرار ورودیهای هوا و سرعت هوای اعمال و در نهایت با اصلاحات انجام شده توزیع دما در مرغداری نسبت به حالت اولیه یکنواختتر شد و دمای هوا در محدوده 291 تا 297 کلوین (معادل 18 تا 24 درجه سانتیگراد) و در حد مطلوب قرار گرفت. همچنین پس از اصلاحات انجام شده، سرعت هوا در اغلب نقاط سالن در محدودهی 0.23 تا 0.46 متر بر ثانیه قرار داشت که در محدوده توصیه شده میباشد. بنابراین برای طراحی و ساخت مرغداریها و نصب سیستمهای تهویه، شبیهساز توسعه داده شده دارای عملکرد و دقت خوبی است.