طراحی و ساخت
احمد خالو احمدی؛ امیدرضا روستاپور؛ علی محمد برقعی
چکیده
ارائه راهکارهای جدید برای بهبود فرایند و کاهش زمان خشک شدن و همچنین توسعه خشک کردن در مهار زبالههای تر یکی از مسائل مهم در حفظ سلامت جامعه است. خشک کردن میتواند از طریق کاهش رطوبت، ذخیرهسازی برای آینده، حمل و نقل آسان، بهبود ارزشهای گرمایی و وابستگی کمتر به سوختهای فسیلی، کاهش بوی زباله، کاهش ضایعات و کاهش اثرات زیستمحیطی ...
بیشتر
ارائه راهکارهای جدید برای بهبود فرایند و کاهش زمان خشک شدن و همچنین توسعه خشک کردن در مهار زبالههای تر یکی از مسائل مهم در حفظ سلامت جامعه است. خشک کردن میتواند از طریق کاهش رطوبت، ذخیرهسازی برای آینده، حمل و نقل آسان، بهبود ارزشهای گرمایی و وابستگی کمتر به سوختهای فسیلی، کاهش بوی زباله، کاهش ضایعات و کاهش اثرات زیستمحیطی را به دنبال داشته باشد. در این راستا جهت مطالعه رفتار خشک شدن ضایعات غذایی یک نمونه خشککن کابینتی طراحی، ساخته و ارزیابی شد. توان حرارتی معادل 2.7kW بهعنوان منبع گرمایش هوای ورودی تعیین شد. در این راستا طبق محاسبات انجام شده از یک فن گریز از مرکز با حجم هوای 310m3 h-1 ،2800rpm و 110pa برای ایجاد جریان هوا در خشککن استفاده شد. سینی خشککن دارای مجاری هواگذر میانی و جانبی بود. تاثیر سه سطح دمای 50 ،60 و 70 درجه سانتیگراد و سه سطح سرعت جریان هوای ورودی 1، 1.5 و m s-12 بر مدت زمان، شدت خشک شدن و میزان مصرف انرژی خشک کردن ضایعات غذایی با ضخامتcm 3 مورد بررسی قرار گرفت و نمودارهای نسبت رطوبت و شدت خشک شدن استخراج شد. نتایج نشان داد تمام فرایند خشک شدن در دوره نزولی رخ داده است. مصرف انرژی در دمای 70 درجه سانتیگراد بیشترین و در دمای 50درجه سانتیگراد کمترین مقدار است. مقدار انرژی فعالسازی برای توده ضایعات غذایی در سه سطح سرعت، مقدار ثابت 10417.44J mol-1 بهدست آمد. ضریب نفوذ رطوبت در دماهای 50 و 60 درجه سانتیگراد کمتر از دمای 70 درجه سانتیگراد بوده است زیرا با افزایش دما مقاومت سلولی کاهش یافته و نفوذ رطوبت افزایش مییابد.