رابطه ماشین و خاک
جبراییل تقی نژاد؛ صفت اله رحمانی
چکیده
مرحله برداشت از مهمترین مراحل تولید بادامزمینی است. برداشت بادامزمینی بهصورت دو مرحلهای است: مرحله اول شامل درآوردن کامل بوتهها از خاک است که بهصورت یکسان انجام شد و مرحله دوم خشککردن و جداکردن غلاف بادامزمینی از بوته گیاهی است. در این پژوهش، سه روش برداشت بادامزمینی در مرحله دوم بررسی شد. آزمایش بر پایه طرح کرتهای ...
بیشتر
مرحله برداشت از مهمترین مراحل تولید بادامزمینی است. برداشت بادامزمینی بهصورت دو مرحلهای است: مرحله اول شامل درآوردن کامل بوتهها از خاک است که بهصورت یکسان انجام شد و مرحله دوم خشککردن و جداکردن غلاف بادامزمینی از بوته گیاهی است. در این پژوهش، سه روش برداشت بادامزمینی در مرحله دوم بررسی شد. آزمایش بر پایه طرح کرتهای خردشده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. کرت اصلی شامل میزان رطوبت خاک در زمان برداشت در سه سطح: a1-21%، a2- 18% و a3- 15% و کرت فرعی شامل جداکردن غلاف بادامزمینی از بوته گیاهی در سه سطح: b1- استفاده از کمباین کششی مخصوص بادامزمینی، b2- کوبش با خرمنکوب پشت تراکتوری، b3- روش دستی بود. پارامترهای اندازهگیریشده شامل ظرفیت مزرعهای موثر، زمان موردنیاز برداشت، درصد تلفات مرحله اول و دوم برداشت، درصد تلفات کل و تعداد کارگر مورد نیاز بود. نتایج نشان داد مناسبترین محتوی رطوبتی خاک برای شروع برداشت مرحله اول 18% بود. تفاوت اکثر پارامترها در میان تیمارها در سطح یک درصد معنیدار بودند. بیشترین و کمترین ظرفیت مزرعهای موثر بهترتیب برای کمباین کششی و روش برداشت دستی برابر با 0.46 و 0.006 هکتار در ساعت بود. کمترین و بیشترین تلفات کل بهترتیب با 5.95 و 10.58 درصد مربوط به روش دستی و برداشت با کمباین کششی مخصوص بادامزمینی بود. بنابراین با توجه به نتایج بهدستآمده کمباین مخصوص کششی برای برداشت زودهنگام بادامزمینی و روش دستی از لحاظ کیفیت مناسب محصول بهدستآمده برای منطقه توصیه میشود.
ابوالقاسم معماری؛ حسینعلی شمس آبادی؛ محمدهاشم رحمتی؛ محمد حسین رزاقی
چکیده
برداشت از مراحل طاقتفرسا و زمانبر در تولید زیتون و از موانع توسعه کشت آن در استان گلستان است. از طرف دیگر برداشت نادرست زیتون، موجب بروز خسارات به میوه و کم شدن بار درخت در سالهای بعد میگردد. از این رو این تحقیق با هدف تعیین شاخص خسارت میوه زیتون رقم کرونایکی در روشها و زمانهای مختلف برداشت در استان گلستان با فاکتور ...
بیشتر
برداشت از مراحل طاقتفرسا و زمانبر در تولید زیتون و از موانع توسعه کشت آن در استان گلستان است. از طرف دیگر برداشت نادرست زیتون، موجب بروز خسارات به میوه و کم شدن بار درخت در سالهای بعد میگردد. از این رو این تحقیق با هدف تعیین شاخص خسارت میوه زیتون رقم کرونایکی در روشها و زمانهای مختلف برداشت در استان گلستان با فاکتور اصلی زمان برداشت زیتون در سه سطح 29 آذر (با میانگین شاخص رسیدگی 47/2)، 14 دی (با میانگین شاخص رسیدگی 04/3) و 29 دی ماه (با میانگین شاخص رسیدگی 58/3) و فاکتور فرعی روشهای برداشت زیتون در سه سطح، سنتی (ضربهزدن با چوب توسط کارگر)، شانه دستی و شیکر شانهای پنوماتیکی موتوردار در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که شاخص رسیدگی در زمان 29 آذر و 29 دی ماه بهترتیب با 28/2 و 07/4 کمترین و بیشترین مقدار بود. درصد میوه باقیمانده بر روی درخت، در روش سنتی 117 درصد بیشتر از روش شانهدستی بوده است. خسارت میوههای برداشت شده در روش سنتی و شانه دستی بهترتیب با 54/43 و 42/18 درصد بیشترین و کمترین مقدار بوده است. شاخص خسارت میوه در زمان 29 دی و دو روش سنتی و شانه دستی بهترتیب، با میانگین، 002/1 و 424/0، بیشترین و کمترین مقدار بوده است. بنابراین جهت کاهش خسارت، توصیه میگردد برداشت زیتون با روش شانه دستی و در میانگین شاخص رسیدگی 58/3 صورت گیرد.