با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
مقاله پژوهشی
1. بررسی اثر روش کود دهی اوره و رطوبت زمان برداشت بر خواص مکانیکی نهایی ذرت دانه ای خشک شده

سجاد کردی؛ علی فدوی؛ محمد اسکندری؛ مهرشاد براری؛ مسعود رفیعی؛ علی اشرف مهرابی

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 1-10

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33159

چکیده
  خواص مکانیکی دانه تحت تأثیر عوامل متعدد از جمله مواد غذایی خاک و رطوبت زمان برداشت دانه می باشد. به‏ منظور کاهش خسارات مکانیکی، در طراحی و انجام فرآیندهای متفاوت، شناخت خواص مکانیکی تحت تأثیر عوامل مذکور ضروری می باشد. به‏ منظور بررسی اثر روش کود دهی اوره و رطوبت زمان برداشت بر خصوصیات مکانیکی نهایی دانه‌های ذرت خشک شده، آزمایشی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
2. ارزیابی کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار ضربه ای

خسرو محمدی قرمزگلی؛ حمیدرضا قاسم زاده؛ حسین نوید؛ محمد مقدم؛ حسین غفاری

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 11-20

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33160

چکیده
  در این پژوهش کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار ضربه ای مورد مطالعه قرار گرفت. به‏ علت فقدان رقم مشخص گردو در ایران، آزمایش روی ژنوتیپ های موجود گردو انجام پذیرفت. به این منظور سه ژنوتیپ مختلف از گردوهای باغ های شهرستان آذرشهر انتخاب و از محصول تولیدی سال 1388 این ژنوتیپ ها استفاده شد. دستگاه آزمون ضربه برای انجام آزمایش ها ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
3. بررسی خصوصیات مکانیکی و تجزیه‌پذیری بیوپلاستیک تهیه شده از سلولز کاه و الیاف خرما

حسام عمرانی فرد؛ احمد غضنفری مقدم؛ محسن یوسفی انصاری

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 21-29

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33161

چکیده
  در دو دهۀ اخیر استفاده از بیوپلاستیک‌ها در صنایع مختلف به‏عنوان جایگزین پلاستیک‌های معمولی مورد توجه قرار گرفته است. از نظر کاربری، خصوصیات مکانیکی و تجزیه پذیری بیوپلاستیک‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. در این پژوهش، سلولز کاه گندم به نسبت‌های با گلیسرول مختلف مخلوط و پس قرار دادن در یک قالب با الیاف خرما تحکیم داده شدند. ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
4. مطالعه اثر سطوح مختلف رطوبت و دما بر ظرفیت گرمایی ویژه دانه و مغز دو رقم پسته ایرانی

علیرضا سالاری کیا؛ محمدحسین آق خانی؛ محمد حسین عباسپورفرد

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 30-36

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33162

چکیده
  پسته جایگاه خاصی در بین تولیدات کشاورزی ایران دارد و این کشور به‏عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده پسته در دنیا شناخته می‌شود. محصولات کشاورزی در طی مراحل نگهداری و فرآوری تحت تیمارهای حرارتی مختلفی قرار می‌گیرند. طراحی تمام این فرآیندها نیاز به داشتن پارامترهای حرارتی از جمله ظرفیت گرمایی ویژه محصولات است. با توجه به اهمیت ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
5. بررسی اثر نانو زئولیت پتاسیم پرمنگنات و زمان نگهداری بر خواص فیزیکوشیمیایی میوه کیوی (رقم هیوارد)

حسین میرزائی مقدم؛ محمد هادی خوش تقاضا؛ محسن برزگر بفروئی؛ علی سلیمی

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 37-49

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33163

چکیده
  در این تحقیق میوه‌های کیوی از رقم هیوارد در دو محدوده جرمی )کوچک و بزرگ) تهیه شدند. پس از آن، میوه‌ها را در شیشه‌های یک لیتری در مجاورت بالشتک‏ های پلی اتیلنی حاوی نانوزئولیت پتاسیم پرمنگنات (0، 2/0، 4/0 8/0 گرم) قرار داده و در ژرمیناتور (دمای C°5 و رطوبت نسبی 30%) نگهداری شدند. سپس در زمان‌های 0، 2، 4 و 6 هفته نگهداری، خواص فیزیکوشیمیایی مختلف ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
6. طراحی، پیاده سازی و ارزیابی کارگاهی سامانه پایش گر لحظه ای عملکرد محصول سیب زمینی

داود محمدزمانی؛ علی تقوی؛ محمد غلامی پرشکوهی؛ جعفر مساح

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 50-56

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33164

چکیده
  در این مقاله مراحل طراحی، ساخت و ارزیابی کارگاهی یک سامانه پایشگر لحظه ای عملکرد محصول سیب زمینی مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این پژوهش توسعه روشی دقیق برای تهیه نقشه عملکرد محصول سیب زمینی می‏باشد. ابتدا یک سامانه پایشگر لحظه ای عملکرد محصول متشکل از یک سینی توزین، نیروسنج، چرخش سنج، کنترلگر PLCو یک رایانه همراه بر روی یک ماشین ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
7. برآورد حجم سیب و تورفتگی‌های آن، به کمک پردازش تصویر و شبکه‏ ی عصبی

مرتضی جعفرلو؛ رحمان فرخی تیمورلو

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 57-64

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33165

چکیده
  خواص فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترهای طراحی سیستم های بسته بندی و درجه بندی هستند و حجم محصولات کشاورزی، یکی از این خواص می باشد که بایستی به ‏طور دقیق اندازه گیری شود. پردازش تصویر و شبکه ی عصبی از ابزار های پرکاربرد و غیر مخربی هستند که اخیراً به این منظور استفاده می شوند. در این مطالعه ابتدا با استفاده از دوربین به فاصله ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
8. طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه بذرکار خودکار پنوماتیک جهت تهیه سینی نشاء

احسان موحدی؛ میثم رضوانی؛ عباس همت

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 65-72

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33166

چکیده
  به ‏منظور کشت بذور ریز در داخل سینی های پرورش نشاء، یک دستگاه بذرکار خودکار پنوماتیک طراحی، ساخته و ارزیابی گردید. از نرم‌افزار Catia در طراحی و تحلیل سامانه ها استفاده شد. قسمت‌های مختلف دستگاه شامل مخزن بذر ارتعاشی، بوم مکشی، نازل های بردارنده بذور، لوله های سقوط، سامانه ی پنوماتیک و واحد کنترل الکترونیک جهت خودکار نمودن دستگاه ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
9. طراحی، ساخت و ارزیابی گشتاورسنج دوار با قابلیت نمایش آنی گشتاور

افشین زینلی؛ عبدالعلی فرزاد؛ محمدحسین آق خانی

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 73-78

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33167

چکیده
  گشتاور، سرعت و توان به‏ عنوان متغیرهای مکانیکی، تابع عملکرد ماشین هایی که دوران دارند؛ می‌باشند. توانایی اندازه‌گیری این مقادیر در تعیین راندمان ماشین و همچنین کنترل آنی آن ها مؤثر است. در تحقیق حاضر یک سامانه‌ی گشتاورسنج دوار ساخته شد که با قرار دادن حس‌گرهای کرنش سنج، بر روی محور، میزان گشتاور را اندازه می گرفت. در این سامانه، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
10. طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه تنک ‏کن محصولات ردیفی

منصور گل محمدی؛ شمس اله عبداله‌پور؛ اصغر محمودی؛ سیدحسین فتاحی

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 79-87

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33168

چکیده
  طراحی، ساخت و ترویج ادوات گوناگون در رابطه با مراحل مختلف کشاورزی در ایران از مسئولیت‏های مهم مهندسین ماشین‏های کشاورزی است. در بسیاری از محصولات ردیفی یکی از مراحل مهم داشت، تنک‏ کردن می‏باشد. هدف از این تحقیق طراحی و ساخت دستگاه تنک‏کن محصولات ردیفی است که با بهره ‏گیری از سیستم انتقال توان نیوماتیکی به‏ طور تصادفی حذف ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
11. ساخت و ارزیابی شعله‏ افکن گازی با امکان اعمال شعله به‏ صورت گسسته هدفمند در مکان‏ یابی و نابودی علف‌های هرز

ریحانه لونی؛ محمد لغوی

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 88-97

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33169

چکیده
  امروزه کشاورزان نسبت به کاربرد روش‏ها و ابزارهای کنترل علف های هرز که خسارتی به محیط زیست نرسانند، علاقمندی بیشتری پیدا کرده اند. شعله افکنی با سوخت پروپان راهکاری است که پسماندی شیمیایی در داخل خاک، گیاه و آب های سطحی و زیر زمینی بر جای نمی گذارد. در این تحقیق یک دستگاه شعله افکن با امکان اعمال شعله به‏ صورت یکنواخت و گسسته ساخته ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
12. بررسی سینتیک خشک شدن و انرژی مصرفی لایه نازک ذرت

سجاد عباسی؛ سعید مینایی؛ محمد هادی خوش تقاضا

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 98-107

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33171

چکیده
  در این تحقیق خشک شدن ذرت در یک خشک کن هوای داغ در دماهای 50 ، 60 و 70 درجه سلسیوس و سه دبی جابه‏ جایی هوای گرم 1، 4/1، 8/1 کیلوگرم بر دقیقه به‏ صورت لایه نازک و پیوسته بررسی شد. آزمایش ها در قالب طرح کاملاً تصادفی صورت گرفت. تأثیر دما و دبی جابه‏ جایی هوا بر پارامتر زمان و آهنگ خشک شدن، ضرایب نفوذ رطوبت و انرژی فعال سازی بررسی شد. نتایج به‏ ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
13. مقایسه روش های کاشت مستقیم برنج جوانه دار (ماشینی و دستی) با نشاءکاری

افشین ایوانی؛ محمود صفری؛ ابوالفضل هدایتی پور

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 108-115

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33172

چکیده
  روش عمده کاشت برنج4 در استان‌های برنج خیز کشور، نشاءکاری است، این روش پر هزینه بوده و نیروی کارگری زیادی می‌طلبد. از طرفی به‏ علت کوچک بودن قطعات زراعی، با توجه به قیمت بالای دستگاه‏ های نشاءکار، استفاده از این دستگاه‏ ها، توجیه اقتصادی ندارد. روش دیگر کاشت برنج، کشت به‏ صورت مستقیم بوده که سطح زیر کشت آن در جهان رو به گسترش ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
14. اولویت بندی کشت محصولات استراتژیک زراعی استان البرز با استفاده از روش دلفی فازی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

محمد شریفی؛ اسداله اکرم؛ شاهین رفیعی؛ مجید سبزه پرور

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 116-124

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33174

چکیده
  استان البرز با وسعتی حدود 7/5121 کیلومترمربع معادل 31/0 درصد مساحت کل کشور است. کل اراضی قابل کشت استان 48954 هکتار می‌باشد. آب، زمین و سرمایه مهم‌ترین عوامل تولید بخش کشاورزی محسوب می‌شوند. لازم است با شناخت از باورهای ذهنی کشاورزان منطقه، معیارهای تصمیم‌گیری و انگیزه‌های اقتصادی آنان، اولویت کشت محصولات به‏ گونه‌ای تنظیم شود که ضمن ...  بیشتر

مقاله کوتاه
15. ارزیابی و مدلسازی قطع کردن علف هرز خار شتر (Alhagi maurorum) با جت آب

مریم نقی پورزاده ماهانی؛ کاظم جعفری نعیمی؛ محسن شمسی؛ قاسم محمدی نژاد

دوره 4، شماره 1 ، 1393، صفحه 125-132

http://dx.doi.org/10.22067/jam.v4i1.33176

چکیده
  با توجه به اهمیت کنترل علف هرز خارشتر و عدم کارایی روش‏ های مکانیکی متداول در کنترل این گیاه به‏ دلیل رشد در مکان‏های غیر قابل دسترس، در این مطالعه استفاده از جت آب به‏ منظور برش و پاکسازی مکان‏ هایی که این گیاه به وفور وجود دارد، مورد ارزیابی قرار گرفت که روشی هیدرودینامیک می‏باشد. آزمایشات برش علف هرز خارشتر در دانشگاه شهید ...  بیشتر