با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
تکنولوژی‌های پس از برداشت
بررسی کارایی پلاسمای سرد بر غیرفعال‌سازی قارچ آسپرژیلوس نایجر و حفظ ویژگی‌های کیفی انگور طی دوران پس از برداشت

علی خلج؛ ابراهیم احمدی؛ سهیلا میرزائی؛ فهیمه قائمی زاده؛ روزبه عباس زاده

دوره 14، شماره 3 ، مهر 1403، ، صفحه 337-353

https://doi.org/10.22067/jam.2023.84550.1191

چکیده
  کپک سیاه حاصل از قارچ آسپرژیلوس نایجر یکی از زیان‌بارترین بیماری‌های پس از برداشت انگور است. پلاسمای سرد در فشار اتمسفر، یک روش نوین به‌منظور میکروب‌زدایی از محصولات کشاورزی طی دوران پس از برداشت محصول می‌باشد. از این رو هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر سطوح مختلف پلاسمای سرد در فشار اتمسفر (با مدت زمان صفر، 10، 20 و 40 ثانیه) بر نرخ ...  بیشتر

ارزیابی خواص مکانیکی گوجه فرنگی بر اساس هدایت الکتریکی

محمد قاسمی؛ مهدی خجسته پور؛ محمدحسین آق خانی

دوره 4، شماره 2 ، 1393، ، صفحه 314-323

https://doi.org/10.22067/jam.v4i2.34825

چکیده
  ارزیابی خواص مکانیکی و الکتریکی محصولات کشاورزی نقش مهمی در طراحی تجهیزات و بهینه کردن عملیات پس از برداشت دارند. در میان محصولات کشاورزی، گوجه فرنگی و فرآورده های آن یکی از مهم‌ترین تولیدات صنایع تبدیلی در جهان می‌باشد و روز به روز بر اهمیت اقتصادی آن افزوده می‌شود. با توجه به اهمیت کیفیت و مصارف گوناگون گوجه فرنگی پس از برداشت، ...  بیشتر

تأثیر امواج فراصوت بر استخراج قند و خواص مکانیکی چغندرقند

کبری هدایتی؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ شهرام بیرقی طوسی

دوره 3، شماره 2 ، 1392، ، صفحه 144-153

https://doi.org/10.22067/jam.v3i2.25170

چکیده
  شکر یکی از مواد غذائی مهم مورد نیاز، به‌طور عمده از چغندرقند و نیشکر به دست می آید. با توجه به اهمیت شکر، سطح کشت قابل توجه محصول چغندرقند و نیز تعدد کارخانجات صنایع قند و شکر در کل استان های خراسان، انجام تحقیقات به منظور دستیابی به راه کارهایی جهت افزایش راندمان استخراج قند ضروری است. در این تحقیق تأثیر فرکانس امواج فراصوت، دما و ...  بیشتر

بررسی اثر رطوبت بر خواص مکانیکی و سرعت حد میوه زرشک

احسان ولایتی؛ باقر عمادی؛ مهدی خجسته پور؛ محمد حسین سعیدی راد

دوره 1، شماره 2 ، 1390

https://doi.org/10.22067/jam.v1i2.11358

چکیده
  مطالعه خواص مکانیکی زرشک ضمن مفید بودن در طراحی و بهینه سازی ماشین های حمل، فرآوری و بسته بندی، می تواند از بروز صدمات مکانیکی و تولید ضایعات جلوگیری نماید. در این تحقیق نیرو، تغییر شکل نظیر گسیختگی، انرژی شکست و چقرمگی میوه زرشک در رطوبت‌های مختلف شامل 70 تا 76، 45 تا 50، 25 تا 30 و 7 تا 10 درصد بر مبنای تر مورد مطالعه قرار گرفتند. کاهش میزان ...  بیشتر