با همکاری انجمن مهندسان مکانیک ایران
مدل‌سازی
مدل‌سازی و بهینه‌سازی تاثیر میدان مغناطیسی روی بذر جعفری (Petroselinum crispum) به روش پاسخ سطح

محمد رفیعی؛ فرهاد خوشنام؛ مسلم نامجو

مقالات آماده انتشار، اصلاح شده برای چاپ، انتشار آنلاین از تاریخ 10 خرداد 1404

https://doi.org/10.22067/jam.2024.88417.1256

چکیده
  در این تحقیق، مدل‌سازی و بهینه‌سازی رشد گیاهچه‌های مختلف بذر جعفری و شاخص‌های جوانه‌زنی آن مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور میدان مغناطیسی چهار قطبی آزمایشگاهی ساخته و آزمایش‌ها به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای شدت میدان مغناطیسی (150، 300 و 450 میلی‏ تسلا)، مدت زمان اعمال میدان بر روی بذرها ...  بیشتر

تکنولوژی‌های پس از برداشت
مدل‌سازی اثر توام پلاسمای سرد و توان فراصوت بر خشک شدن دانه‌های زیره سبز در یک خشک‌کن هوای گرم با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

مسلم نامجو؛ مهدی مرادی؛ محمد امین نعمت اللهی؛ حسین گلبخشی

دوره 15، شماره 1 ، فروردین 1404، ، صفحه 1-22

https://doi.org/10.22067/jam.2024.85744.1209

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی اثر زمان پلاسمای سرد (CPt) و توان امواج فراصوت (USp) بر خشک شدن دانه زیره سبز در یک خشک‌کن هوای گرم انجام شد. در این راستا، از یک دستگاه تولید پلاسمای سرد و یک خشک‌کن هیبریدی هوای گرم- فراصوت در مقیاس آزمایشگاهی استفاده شد و روش‌های خشک کردن به گونه‌ای برنامه‌ریزی شد که اثرات CPt و USp در خشک کردن دانه‌ها به‌صورت ...  بیشتر

شبیه‌سازی عددی روش سرعت بازگشت آونگ جهت تشخیص رسیدگی خربزه

فرهاد خوشنام؛ مسلم نامجو

دوره 10، شماره 1 ، 1399، ، صفحه 83-92

https://doi.org/10.22067/jam.v10i1.71925

چکیده
  در این تحقیق جهت شبیه‌سازی روش سرعت بازگشت آونگ روی خربزه، تجزیه و تحلیل عددی نیرومندی پیشنهاد شد. تغییر پارامترهای ضربه روی دو رقم خربزه (زرد ایوانکی و سوسکی سبز) و در پنج مرحله رسیدگی بررسی شد. نتایج نشان داد که سرعت بازگشت، ارتفاع بازگشت، ارتفاع نسبی بازگشت، زاویه بازگشت، انرژی بازگشت و ضریب پس‌جهش (نسبت سرعت) با رسیدگی خربزه افزایش ...  بیشتر

اثر متغیرهای سامانه آکوستیک بر سیگنال های صدای دو رقم خربزه

فرهاد خوشنام؛ سید رضا حسن بیگی بیدگلی؛ مسلم نامجو؛ مهدیه دوروزی

دوره 7، شماره 1 ، 1396، ، صفحه 126-139

https://doi.org/10.22067/jam.v7i1.44340

چکیده
  در این تحقیق از دو رقم خربزه صادراتی "زرد ایوانکی" و "سوسکی سبز" و سامانه آزمایشگاهی مبتنی بر فناوری آکوستیک استفاده شد. سامانه آزمایشگاهی شامل مکانیزم تحریک مکانیکی میوه، حسگر صوتی، تجهیزات نمایش و ضبط سیگنال صدا و تکیه گاه میوه می باشد. در این سامانه میوه توسط ضربه آونگ تحریک شده، پاسخ سیگنال به کمک صداسنج دریافت و سپس پردازش گردید. ...  بیشتر