ادریس رحمتی؛ فاروق شریفیان؛ محمد فتاحی؛ غلامحسن نجفی
چکیده
خشککردن پاششی بهطور متداول در تولید پودر گیاهان دارویی بهکار میرود، کیفیت پودر بهدست آمده وابسته به شرایط خشککردن و ماده کمکی بهکار برده شده است. هدف از این تحقیق بهینه کردن متغیرهای فرآیند همچون دمای هوای ورودی، نرخ جریان هوای فشرده و غلظت ماده کمکی بر روی محتوای رطوبتی، عملکرد خشک کردن، محتوای فنول کل، محتوای فلاونوئید ...
بیشتر
خشککردن پاششی بهطور متداول در تولید پودر گیاهان دارویی بهکار میرود، کیفیت پودر بهدست آمده وابسته به شرایط خشککردن و ماده کمکی بهکار برده شده است. هدف از این تحقیق بهینه کردن متغیرهای فرآیند همچون دمای هوای ورودی، نرخ جریان هوای فشرده و غلظت ماده کمکی بر روی محتوای رطوبتی، عملکرد خشک کردن، محتوای فنول کل، محتوای فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی پودر عصاره گیاه بادرشبو میباشد. بدین منظور از دو روش سطح پاسخ و تاپسیس برای بهینهسازی و رتبهبندی هر یک از متغیرها استفاده شد. نتایج نشان داد که دمای هوای ورودی و نرخ جریان هوای فشرده بیشترین تاثیر را روی محتوای رطوبتی و عملکرد خشککردن نمونهها داشتند، در حالیکه غلظت ماده کمکی اثر معنیداری بر محتوای فنل کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی نمونهها داشت. بهترین تیمار در روش تاپسیس در دمای هوای ورودی °C 150، نرخ جریان هوای فشرده Lit min-1 5/7 و غلظت ماده کمکی 20 درصد بهدست آمد. همچنین شرایط بهینه در روش سطح پاسخ در دمای هوای ورودی 5/152، نرخ جریان هوای فشرده 046/8 و غلظت ماده کمکی 20 درصد بهدست آمد.
سعیده بابازاده؛ پرویز احمدی مقدم؛ آرش ثباتیان؛ فاروق شریفیان
چکیده
هدف اصلی این تحقیق، بررسی تواناییهای دو روش غیر مخرّب، تصویربرداری دیجیتال (DI) و تصویربرداری پسپراکنشی نور لیزر (LLBI)، روی تشخیص سم آلفا- سولانین در سیبزمینی است. نمونههای سیبزمینی در گروههای سالم و سمّی براساس مقدار آلفا- سولانین موجود دستهبندی شدند. کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) برای تعیین مقدار آلفا- سولانین موجود ...
بیشتر
هدف اصلی این تحقیق، بررسی تواناییهای دو روش غیر مخرّب، تصویربرداری دیجیتال (DI) و تصویربرداری پسپراکنشی نور لیزر (LLBI)، روی تشخیص سم آلفا- سولانین در سیبزمینی است. نمونههای سیبزمینی در گروههای سالم و سمّی براساس مقدار آلفا- سولانین موجود دستهبندی شدند. کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) برای تعیین مقدار آلفا- سولانین موجود در غدههای سیبزمینیی استفاده گردید. نتایج طبقهبندی نشان داد که شبکه عصبی پرسپترون تک لایه میتواند سیبزمینیها را با دقّت 28/94% و 66/98% به ترتیب توسط سیستمهای تصویربرداری دیجیتال و پس پراکنشی لیزر (رقم دونالد) طبقهبندی نماید. میتوان گفت که سیستمهای پسپراکنشی لیزر ممکن است از سیستمهای تصویربرداری دیجیتال به دلیل دقّت و سرعت بالای آن و همچنین قابلیت صنعتی شدن آن سبقت گیرد.
فرزانه جنت دوست؛ پرویز احمدی مقدم؛ فاروق شریفیان
چکیده
حفظ پارامترهای کیفی میوه در مرحله پس از برداشت نقش تاثیرگذاری در بازارپسندی و کاهش ضایعات محصول دارد. هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی فاکتور سفتی میوهی کیوی پس از برداشت با استفاده از تکنیک غیرمخرب آنالیز سیگنال صوتی حاصل از ضربه میباشد. در این مطالعه 150 عدد کیوی رقم هایوارد در طول دوره 18 روز پس از برداشت (پس از خروج از سردخانه) مورد مطالعه ...
بیشتر
حفظ پارامترهای کیفی میوه در مرحله پس از برداشت نقش تاثیرگذاری در بازارپسندی و کاهش ضایعات محصول دارد. هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی فاکتور سفتی میوهی کیوی پس از برداشت با استفاده از تکنیک غیرمخرب آنالیز سیگنال صوتی حاصل از ضربه میباشد. در این مطالعه 150 عدد کیوی رقم هایوارد در طول دوره 18 روز پس از برداشت (پس از خروج از سردخانه) مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونهها بر روی یک نوار نقاله قرار داده شده و بهطور گسسته با یک صفحه افقی برخورد کرده و سپس با پردازش صدای حاصل از ضربه در دو حوزه زمان و فرکانس، صفات مربوط به کیویهای سفت، متوسط و نرم استخراج گشت و سپس توسط شبکههای عصبی مصنوعی کلاسبندی شد. نتایج نشان داد که ویژگیهای حوزه فرکانس، بیشترین قابلیت را در شناسایی صحیح نمونهها داشته و مدل بهینهی ارائه شده با تعداد پنج نرون در لایه پنهان دارای دقت شناسایی صحیح 3/93 در مرحله آموزش، 3/91 در مرحله ارزیابی و 3/78 درصدی برای دادههای آزمون برای کل نمونهها بود.