موسی الرضا باغانی؛ محمدحسین آق خانی
چکیده
افزایش غلظت گازهای سمی در مرغداریها از مشکلات اساسی پرورش بهشمار رفته و کنترل این فرآیند نیازمند شناخت دقیق شرایط تولید این گازها و فاکتورهای محیطی مؤثر بر آن میباشد. در این پژوهش برای اندازهگیری نرخ انتشار آمونیاک و مطالعه تأثیرات دما و رطوبت سالن و سن جوجهها بر میزان انتشار آمونیاک، از یک سالن مرغداری با ظرفیت 18 هزار قطعه ...
بیشتر
افزایش غلظت گازهای سمی در مرغداریها از مشکلات اساسی پرورش بهشمار رفته و کنترل این فرآیند نیازمند شناخت دقیق شرایط تولید این گازها و فاکتورهای محیطی مؤثر بر آن میباشد. در این پژوهش برای اندازهگیری نرخ انتشار آمونیاک و مطالعه تأثیرات دما و رطوبت سالن و سن جوجهها بر میزان انتشار آمونیاک، از یک سالن مرغداری با ظرفیت 18 هزار قطعه جوجه گوشتی در شهرستان سبزوار استفاده شد. برای انجام تحقیق، تمامی سنسورهای مورد نیاز درون سالن نصب گردید و اطلاعات دریافتی از آنها در یک کامپیوتر مرکزی ذخیره و پردازش شدند. میانگین نرخ انتشار آمونیاک در طول پرورش جوجههای گوشتی 89 میلیگرم در روز برای هر پرنده بهدست آمد. نرخ انتشار آمونیاک تا سن 37 روزگی افزایش یافت و بیشترین میزان انتشار آمونیاک در این سن مشاهده شد. رابطه نرخ انتشار آمونیاک با فاکتورهای مؤثر بر آن مانند دما و رطوبت هوای سالن و سن جوجهها به روش رگرسیون بهدست آمد. نتایج نشان داد که سن جوجهها بالاترین تأثیر و دما و رطوبت سالن تأثیر کمتری را بر نرخ انتشار آمونیاک داشتند. با بالاتر رفتن سن پرنده و افزایش دما و رطوبت سالن، نرخ انتشار آمونیاک نیز افزایش یافت. مقایسه نرخ انتشار آمونیاک بهدست آمده از معادله رگرسیون با نرخ انتشار اندازهگیری شده در شرایط واقعی نشان داد که معادله رگرسیون میتواند با دقت بالایی نرخ انتشار آمونیاک را تخمین بزند.
نعیمه غلامرضایی؛ کوروش قادری؛ کاظم جعفری نعیمی
چکیده
فراهم شدن شرایط مطلوب سالنهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی، مستلزم ثابت بودن عاملهای دما و رطوبت داخل سالن در حد بهینه و کاهش دامنه تغییرات آن از مقدار بهینه است. یکی از راههای تنظیم و تثبیت این عاملها، استفاده از ابزار دقیق و سامانههای الکترونیکی با دقت اندازهگیری بالا برای کنترل تجهیزات تهویه است. در این تحقیق از شبکه عصبی پرسپترون ...
بیشتر
فراهم شدن شرایط مطلوب سالنهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی، مستلزم ثابت بودن عاملهای دما و رطوبت داخل سالن در حد بهینه و کاهش دامنه تغییرات آن از مقدار بهینه است. یکی از راههای تنظیم و تثبیت این عاملها، استفاده از ابزار دقیق و سامانههای الکترونیکی با دقت اندازهگیری بالا برای کنترل تجهیزات تهویه است. در این تحقیق از شبکه عصبی پرسپترون چندلایه (MLP) بهمنظور پیشبینی دما و رطوبت و همچنین انرژی مصرفی تجهیزات استفاده شد. ورودیهای مدل شامل طول، عرض و ارتفاع قرارگیری حسگرهای واحد کنترل الکترونیکی در60 نقطه با مختصات متفاوت بودند. شبکه دولایه با ساختار 1-10 با R² و MSE بهترتیب برابر با 0/96 و 0/00912 بهترین نتیجه را برای پیشبینی دما داشت. شبکه سه لایه با ساختار 1-10-20 بهترین نتیجه را برای پیشبینی رطوبت با R² و MSE بهترتیب برابر با 0/8 و 0/00783 و همچنین شبکه سه لایه با ساختار 1-10-10 بهترین نتیجه را برای پیشبینی انرژی مصرفی با R² و MSE بهترتیب برابر با 0/98 و 0/00114 نشان داد. از نتایج تحقیق میتوان در بهینهسازی و مدیریت مصرف انرژی در مرغداریها بهره گرفت.
ابراهیم احمدی؛ حسین باریکلو
چکیده
اهمیت اطلاع از خواص فیزیکی و مکانیکی میوهها در طراحی و بهینهسازی سیستمهای مرتبط با تولید، فرآوری و بستهبندی این محصولها بر کسی پوشیده نیست. اهمیت میوه زردآلو و عدم اطلاعات در زمینه رفتار مکانیکی آن انگیزه این پژوهش میباشد. در این تحقیق میوه زردآلو رقم ضیاءالملکی جهت تعیین برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی مورد آزمایش قرار گرفت. ...
بیشتر
اهمیت اطلاع از خواص فیزیکی و مکانیکی میوهها در طراحی و بهینهسازی سیستمهای مرتبط با تولید، فرآوری و بستهبندی این محصولها بر کسی پوشیده نیست. اهمیت میوه زردآلو و عدم اطلاعات در زمینه رفتار مکانیکی آن انگیزه این پژوهش میباشد. در این تحقیق میوه زردآلو رقم ضیاءالملکی جهت تعیین برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی مورد آزمایش قرار گرفت. برای تعیین خواص مکانیکی از دستگاه آزمون محوری و برای تعیین سطوح انرژی ضربه از دستگاه پاندول استفاده شد. متغیرهای وابسته (سفتی آکوستیک، شعاع انحناء، مشخصه رنگیa* و b*، درصد بریکس، نیروی نفوذ، کار نفوذ و تغییرشکل نفوذ) و مستقل (سه سطح انرژی ضربه، دو سطح دما و دو سطح رنگ) انتخاب و در قالب طرح فاکتوریل مورد تحلیل قرار گرفتند. اثرهای اصلی و متقابل این متغیرها مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه تجزیه واریانس مربوط به دادههای شعاع انحناء، مشخصه رنگی، سفتی آکوستیک، مدول الاستیک، درصد بریکس، نیروی نفوذ و تغییر شکل نفوذ در مورد اثرهای اصلی و متقابل در سطوح احتمال 0/05 و 0/01 درصد معنیدار شد. با توجه به نتایج تجزیه واریانس بین پارامترهای مستقل و وابسته اثر معنیداری بهدست آورده شد. با افزایش انرژی ضربه، تغییرشکل نفوذ و نیروی نفوذ دمای 3 درجه سلسیوس بیشتر از 25 درجه سلسیوس شد. ناحیه قرمز رنگ نسبت به ناحیه زرد رنگ با افزایش انرژی ضربه تغییرشکل و نیروی نفوذ بیشتری نشان داد.
جلال خدائی؛ هادی صمیمی اخیجهانی
چکیده
انگور رشه کردستان یکی از میوههای خوشمزه و شیرین با رنگ سیاه می باشد. این میوه شامل ویتامینهای E، C و برخی محافظت کننده ها مثل آنتی اکسیدانها می باشد. برای طراحی تجهیزات و امکانات برای خشک کردن، فرآوری و بسته بندی انگور رشه به دست آوردن گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی آن امری ضروری و مهم می باشد. در تحقیق حاضر خواص حرارتی انگور رشه ...
بیشتر
انگور رشه کردستان یکی از میوههای خوشمزه و شیرین با رنگ سیاه می باشد. این میوه شامل ویتامینهای E، C و برخی محافظت کننده ها مثل آنتی اکسیدانها می باشد. برای طراحی تجهیزات و امکانات برای خشک کردن، فرآوری و بسته بندی انگور رشه به دست آوردن گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی آن امری ضروری و مهم می باشد. در تحقیق حاضر خواص حرارتی انگور رشه کردستان شامل گرمای ویژه و انتقال حرارت مورد بررسی قرار گرفت. برای به دست آوردن گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی ، به ترتیب از روش مخلوط نمودن و روش سیم داغ استفاده شد. تمام آزمایشها در دماهای 40،50،60 و 70 درجه سلسیوس و سطوح رطوبتی 36/22، 56/37، 13/52 و 53/71 درصد انجام شد. نتایج نشان داد که گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی انگور رشه به ترتیب به صورت خطی از kJ kg-1 °C-16523/1 تا kJ kg-1 °C-1 3253/3 و از W m-1 °C-1 1252/0 تا W m-1 °C-1 4202/0 با افزایش درجه حرارت و افزایش سطوح رطوبتی به طور خطی افزایش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که اثر رطوبت بر تغییرات گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی نسبت به درجه حرارت بسیار معنی دارتر است.