نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
2 بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
3 دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بافق، بافق، ایران
چکیده
در این مقاله بهینهسازی شرایط عبور هوا در خشککنهای مرسوم شلتوک با استفاده از روش دینامیک سیال جریان در دو الگوی رایج و الگوی هشتی شکل بررسی شد. آزمایشات با استفاده از یک خشککن بستر خوابیده آزمایشگاهی با قابلیت تغییر الگوی جریان هوا در دمای 50 درجه سلسیوس برای خشک کردن شلتوک رقم هاشمی انجام شد. با استفاده از روش دینامیک سیال محاسباتی و بهکارگیری نرمافزار فلوئنت، مدلسازی عددی تغییرات دما، سرعت جریان هوا و افت فشار در مقاطع مختلف خشککن و توده متخلخل شلتوک بررسی و با دادههای آزمایش مقایسه شد. همچنین اثر پارامترهایی از جمله زمان خشک شدن در حالت پایا و زمانهای 20، 100، 1000، 1800، 3600 و 7200 ثانیه بر تغییرات دما هوا در توده شلتوک نیز در الگوهای رایج و هشتی نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با در نظر گرفتن دبی و دمای ثابت در ورودی محفظه خشککن، سرعت جریان هوا در الگوی هشتی در تمامی قسمتها بیشتر از الگوی رایج بود. در الگوی رایج سرعت هوا در مجاری هوا بهصورت تقریباً یکنواخت از ورودی تا صفر در انتها کاهش مییافت در صورتیکه در الگوی هشتی در ابتدا با شیب کمتری بوده و در انتها بیشتر میشد. همچنین در مقایسه دو حالت عبور هوا در الگوی رایج و هشتی شکل میزان افت فشار در حالت الگوی رایج حدود 10 درصد بیشتر از حالت کاربرد مجاری هشتی شکل بوده و تنها در انتهای سیستم به دلیل برخورد هوا به مانع دیواره انتهایی افت فشار در حالت هشتی اندکی بیشتر از حالت رایج بود. حالت هشتی شکل در کف مخزن خشککن به دلیل عبور مقدار بیشتری جریان هوای داغ از درون خود عملکرد بهتری را در مقایسه با حالت رایج داشت. بهبود جریان هوا در شلتوکها بیشتر مربوط به لایهها و قسمتهای میانی به پایین بود و در لایهها بالایی تفاوت چندانی میان دو الگوی بهکار رفته ملاحظه نشد. اعتبارسنجی دادههای دما نشان داد که درصد اختلاف بین دمای اندازهگیری شده و دمای مدل در هر دو الگو، بین 4 تا 6 درصد بود که این اختلاف در الگوی هشتی شکل کمتر از الگوی رایج بود.
کلیدواژهها
ارسال نظر در مورد این مقاله