مدلسازی
غزاله امینی؛ فخرالدین صالحی؛ مجید رسولی
چکیده
در این مطالعه، تأثیر پارامترهای سیستم خشککن فروسرخ شامل توان فروسرخ، فاصله موسیلاژ از سطح لامپ، ضخامت موسیلاژ بر روی سینتیک خشک شدن و شاخصهای رنگ (L*، a*، b* و ΔE) موسیلاژ دانه مرو در سیستم خشککن فروسرخ بررسی شد. دادههای آزمایشگاهی نسبت رطوبت با 7 مدل تجربی لایهنازک مختلف برازش داده شد. مشخص شد که مدل پیج بهترین تناسب را برای ...
بیشتر
در این مطالعه، تأثیر پارامترهای سیستم خشککن فروسرخ شامل توان فروسرخ، فاصله موسیلاژ از سطح لامپ، ضخامت موسیلاژ بر روی سینتیک خشک شدن و شاخصهای رنگ (L*، a*، b* و ΔE) موسیلاژ دانه مرو در سیستم خشککن فروسرخ بررسی شد. دادههای آزمایشگاهی نسبت رطوبت با 7 مدل تجربی لایهنازک مختلف برازش داده شد. مشخص شد که مدل پیج بهترین تناسب را برای نشان دادن رفتار سینتیکی دارد و بهطور قابل قبولی رفتار خشککردن فروسرخ موسیلاژ دانه مرو را با کمترین مقادیر میانگین خطای مربع (MSE)، جذر میانگین مربعات خطا (RMSE)، میانگین خطای مطلق (MAE) و خطای استاندارد (SE) و بیشترین مقدار ضریب همبستگی (r). مقادیرMSE ،RMSE و MAE برای همه آزمایشها بهترتیب در محدوده 0.0011-0.0001، 0.0325-0.0104 و 0.0271-0.0087 بود. متوسط نفوذ مؤثر رطوبت (Deff) با افزایش توان لامپ از 150 به 375 وات از 9-10×4.61 به 9-10×15.8 مترمربع بر ثانیه افزایش یافت، اما با افزایش فاصله موسیلاژ از 4 به 12 سانتیمتر و کاهش ضخامت موسیلاژ از 1.5 به 0.5 سانتیمتر، این ضریب بهترتیب از 9-10×14.4 به 9-10×5.16 مترمربع بر ثانیه و از 9-10×13.2 به 9-10×4.31 مترمربع بر ثانیه کاهش یافت. افزایش توان تابش فروسرخ تأثیر مثبتی بر شاخص زردی (افزایش 19.78 درصدی در شاخص b*) موسیلاژ دانه مرو خشکشده داشت. همچنین، شاخص تغییرات رنگ (ΔE) را از 16.05 به 17.59 افزایش داد.