مدلسازی
سمیه رضایی؛ ناصر بهروزی خزاعی؛ حسین درویشی
چکیده
در این پژوهش بررسی سینتیک خشک شدن چیپس سیبزمینی و مدلسازی آن در یک خشککن مایکروویو با سامانه ثبت تصویر بهصورت بلادرنگ و اعمال سطوح توان متغیر در طی فرآیند خشک کردن انجام گرفت. در خشککن مورد نظر دو سری آزمایش انجام گرفت، سری اول با سه سطح چگالی توان 2.67، 4 و 8 W g-1 با دو حالت چگالی توان ثابت و متغیر برای بررسی و مدلسازی سینتیک تغییرات ...
بیشتر
در این پژوهش بررسی سینتیک خشک شدن چیپس سیبزمینی و مدلسازی آن در یک خشککن مایکروویو با سامانه ثبت تصویر بهصورت بلادرنگ و اعمال سطوح توان متغیر در طی فرآیند خشک کردن انجام گرفت. در خشککن مورد نظر دو سری آزمایش انجام گرفت، سری اول با سه سطح چگالی توان 2.67، 4 و 8 W g-1 با دو حالت چگالی توان ثابت و متغیر برای بررسی و مدلسازی سینتیک تغییرات محتوای رطوبتی و سری دوم با دو سطح 3 و 5 W g-1 برای ارزیابی مدلهای ساخته شده استفاده شد. همچنین چروکیدگی محصول به کمک الگوریتم پردازش تصویر توسعه داده شده اندازهگیری شد. دو مدل شبکه عصبی، اولی با ورودیهای زمان و چگالی توان و دومی با ورودیهای نسبت چروکیدگی و چگالی توان برای مدلسازی و پیشبینی تغییرات محتوای رطوبتی توسعه داده شدند. نتایج ارزیابی مدلها نشان داد که مدل دوم با همبستگی 0.994 و خطای 0.067 نسبت به مدل اول با همبستگی 0.961 و خطای 0.173 دارای قابلیت اعتماد و اطمینان بیشتری برای پیشبینی تغییرات محتوای رطوبتی میباشد.