نانوتکنولوژی (فیلم های بستهبندی، بیوکامپوزیتها، سلولهای خورشید)
آرین نهالکار؛ احمد رجایی؛ حسین میرزائی مقدم
چکیده
این مطالعه اثرات ترکیب روغن گردو بر خواص فیزیکی و مکانیکی و ساختاری فیلمهای خوراکی مبتنی بر سدیم کربوکسی متیل سلولز را با تمرکز بر دو روش افزودن روغن بررسی کرد: پیکربندیهای دولایه و ترکیبی. بدین منظور ابتدا امولسیون جمعکننده روغن گردو (10 درصد روغن) با استفاده از صمغ دانه چیا تثبیت شد و سپس در فرمولاسیون فیلمهای دولایه و کامپوزیت ...
بیشتر
این مطالعه اثرات ترکیب روغن گردو بر خواص فیزیکی و مکانیکی و ساختاری فیلمهای خوراکی مبتنی بر سدیم کربوکسی متیل سلولز را با تمرکز بر دو روش افزودن روغن بررسی کرد: پیکربندیهای دولایه و ترکیبی. بدین منظور ابتدا امولسیون جمعکننده روغن گردو (10 درصد روغن) با استفاده از صمغ دانه چیا تثبیت شد و سپس در فرمولاسیون فیلمهای دولایه و کامپوزیت گنجانده شد SEM نشان داد که فیلم دولایه ساختار منسجم و همگنتری را در مقایسه با فیلم کامپوزیت نشان میدهد. تجزیه و تحلیل XRD یک ساختار آمورف نیمهکریستالی را در تمام فیلمها نشان داد، با فیلم دولایه که قلههای کمی تیزتر از فیلم کامپوزیت را نشان میدهد. آزمایشهای محتوای رطوبت و حلالیت تأثیر آبگریز روغن گردو را برجسته میکنند، با فیلمهای دولایه که به دلیل لایههای روغن موضعی سطحی، کمترین میزان رطوبت و حلالیت را نشان میدهند. تجزیه و تحلیل حرارتی با استفاده از DSC و TGA بهبود پایداری حرارتی و کاهش وزن را در فیلم دولایه نشان داد. آزمایشهای مکانیکی نشان داد که فیلم دولایه دارای بیشترین کشیدگی در هنگام شکست (34.3%) و کمترین استحکام کششی (3.4 مگاپاسکال) است. تجزیه و تحلیل رنگ تغییرات قابلتوجهی را در شاخصهای رنگی نشان داد، با فیلمهای کامپوزیتی که اشباع بالاتر و تفاوت رنگ کل را نشان دادند. این یافتهها بر پتانسیل امولسیون روغن گردو تثبیتشده با صمغ دانه چیا، بهویژه در پیکربندیهای دولایه، برای افزایش خواص عملکردی فیلمهای مبتنی بر سدیم کربوکسی متیلسلولز تاکید میکند.
حسین میرزائی مقدم؛ احمد رجایی
چکیده
روغن هسته انار (PSO) منبع شناخته شدهای از ترکیبات با ارزش است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی خواص فیزیکومکانیکی و ساختاری آبنبات ژلهای غنی شده با روغن هسته انار درونپوشانی شده در نانوژلهای کیتوزان (CS)-کاپریک اسید (CA) حاوی اسانس آویشن (TEO) است. بدین منظور، در ابتدا نانوژلهای کیتوزان-کاپریک اسید، با ایجاد پیوند آمید بین کیتوزان ...
بیشتر
روغن هسته انار (PSO) منبع شناخته شدهای از ترکیبات با ارزش است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی خواص فیزیکومکانیکی و ساختاری آبنبات ژلهای غنی شده با روغن هسته انار درونپوشانی شده در نانوژلهای کیتوزان (CS)-کاپریک اسید (CA) حاوی اسانس آویشن (TEO) است. بدین منظور، در ابتدا نانوژلهای کیتوزان-کاپریک اسید، با ایجاد پیوند آمید بین کیتوزان و کاپریک اسید تولید شدند که تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) شکل کروی نانوژلهای کیتوزان-کاپریک اسید را نشان داد. سپس امولسیون پیکرینگ روغن هسته انار با نانوژل کیتوزان-کاپریک اسید و اسانس آویشن درونپوشانی شده در نانوژل کیتوزان-کاپریک اسید پایدار شدند. نتایج نشان داد که حضور اسانس آویشن در ساختار نانوژل باعث ایجاد قطرات روغن کوچکتر شد. در ادامه از امولسیونهای پیکرینگ در فرمولاسیون آبنبات ژلهای استفاده شد و متعاقباً ساختار میکروسکوپی، آنالیز بافت (TPA) و شاخصهای رنگ آبنباتهای ژلهای مورد بررسی قرار گرفت. استفاده از روغن هسته انار بهصورت درون کپسوله شده، باعث کاهش جدا شدن روغن هسته انار از بافت آبنبات ژلهای شد. نتایج آزمون پروفایل بافت نشان داد که اگرچه نمونههای حاوی امولسیون روغن هسته انار، سختی (156.6-173.4N)، صمغی بودن (202.2-262.1N)، انسجام (1.3-1.5%)، خاصیت ارتجاعی (40.2-54.7 N.s) و چسبندگی (0.29-0.4 N.s) کمتری نسبت به نمونه شاهد (250.3N، 627.9N، 160.7N.s، 0.63N.s) داشتند، خاصیت فنریت آنها (0.92-0.93%) بیشتر از نمونه شاهد (0.79%) بود. علاوه بر این، نتایج شاخصهای رنگی نشان داد که نمونههای حاوی روغن هسته انار کپسوله شده باعث تغییر شاخصهای رنگی نسبت به نمونه شاهد شد که این تغییر در حضور اسانس آویشن بیشتر بود.
حسین میرزائی مقدم؛ محمد هادی خوش تقاضا؛ محسن برزگر بفروئی؛ علی سلیمی
چکیده
در این تحقیق میوههای کیوی از رقم هیوارد در دو محدوده جرمی )کوچک و بزرگ) تهیه شدند. پس از آن، میوهها را در شیشههای یک لیتری در مجاورت بالشتک های پلی اتیلنی حاوی نانوزئولیت پتاسیم پرمنگنات (0، 2/0، 4/0 8/0 گرم) قرار داده و در ژرمیناتور (دمای C°5 و رطوبت نسبی 30%) نگهداری شدند. سپس در زمانهای 0، 2، 4 و 6 هفته نگهداری، خواص فیزیکوشیمیایی مختلف ...
بیشتر
در این تحقیق میوههای کیوی از رقم هیوارد در دو محدوده جرمی )کوچک و بزرگ) تهیه شدند. پس از آن، میوهها را در شیشههای یک لیتری در مجاورت بالشتک های پلی اتیلنی حاوی نانوزئولیت پتاسیم پرمنگنات (0، 2/0، 4/0 8/0 گرم) قرار داده و در ژرمیناتور (دمای C°5 و رطوبت نسبی 30%) نگهداری شدند. سپس در زمانهای 0، 2، 4 و 6 هفته نگهداری، خواص فیزیکوشیمیایی مختلف نمونهها (میزان مواد جامد محلول، میزان pH، درصد رطوبت و سفتی میوهها) و رنگ نانوزئولیت پتاسیم پرمنگنات (L،E ، زاویه هیو و کروما) اندازهگیری شد. در ادامه با انجام آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، تجزیه و تحلیل اطلاعات صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که اثر نانوزئولیت پتاسیم پرمنگنات به جز بر درصد رطوبت بر دیگر خواص اندازه گیری شده معنیدار میباشد (P